שלום יש לי שאלה

hillali2

New member
שלום יש לי שאלה

היי אני חדשה דנדשה בפורום אז שלום קודם כל... אני גם חדשה במד"א (התחלתי להתנדב בתחילת שנה) היחס שמקבלים המתנדבים בתחנה שלי (ולא נפרט איזה) הוא לא מי יודע מה ואני מרגישה שלנהגים לא ממש אכפת ממני. הם נותנים לי הרגשה שאני לא מספיק טובה (בצדק עשיתי כולה איזה 9 משמרות) וכבר סיימתי עם חונך... רציתי לשאול אם גם אתם הייתם במצב שלי שהתחלתם להתנדב ואם כן אז מה עשיתם..תודה מראש..:) הילה

plasTc

New member
בואי נעשה חשבון קטן../images/Emo153.gif

9 משמרות אמורות להיות תשעה שבועות לא? (לפחות אצלי בתחנה) שזה בערך חודשיים וחצי עד שלושה חודשים, איך הורידו לך את החונך, לא מורידים רק אחרי חמישה חודשים? חוץ מזה, יחס הנהגים הוא קצת לגיטימי, נהג אמור לעבוד עם צוות וזה מאוד חשוב שהנהג יכיר את הצוות ויבטח בו, אם הוא לא מכיר את הצוות שלו הוא לא יבטח בו כל כך ויעשה כמעט הכל בעצמו ויראה במתנדבים כגורם מעכב, רק לאחר כמה זמן כשהוא כבר הכיר את המתנדבים החדשים הם מתייחסים ומדברים איתך ובוטחים בך לעשות דברים במקרים ומחוץ למקרים.

אתה צריך להבין

היום אין תקן אחיד לחניכה ובצדק... זה תלוי בתחנה ובכמות המקרים שבה יש תחנות שזה לפי משמרות יש תחנות שזה לפי נסיעות, זה יכול להיות החל מ-15 נסיעות ל -40 שעות לעד שהמתנדב מוכן... מה שאצלך בתחנה לא תקף בתחנות אחרות...

plasTc

New member
בכללי../images/Emo153.gif

זה ארבעה חודשים, אבל יש את החונך שהוא מחליט אם ה"חניך" (אני שונא את המילה הזאת) מוכן, יש אנשים שלוקח להם יותר זמן ויש כאלו שתוך חודשיים מוכנים.

אין דבר כזה בכללי

כל אדם זה אינדיווידואלית וככה זה כל תחנה יש תחנות בהן האחראי מתנדבים מחליט ויש תחנות בהן המדריכים או החונכים מחליטים אין תקן ארצי לכל נושא החניכה

plasTc

New member
בואי נעשה חשבון קטן../images/Emo153.gif

9 משמרות אמורות להיות תשעה שבועות לא? (לפחות אצלי בתחנה) שזה בערך חודשיים וחצי עד שלושה חודשים, איך הורידו לך את החונך, לא מורידים רק אחרי חמישה חודשים? חוץ מזה, יחס הנהגים הוא קצת לגיטימי, נהג אמור לעבוד עם צוות וזה מאוד חשוב שהנהג יכיר את הצוות ויבטח בו, אם הוא לא מכיר את הצוות שלו הוא לא יבטח בו כל כך ויעשה כמעט הכל בעצמו ויראה במתנדבים כגורם מעכב, רק לאחר כמה זמן כשהוא כבר הכיר את המתנדבים החדשים הם מתייחסים ומדברים איתך ובוטחים בך לעשות דברים במקרים ומחוץ למקרים. אני חושב שכולם כשהיו מתנדבים חדשים עברו את זה (אני לפחות) אני חשוב שהדבר בכי טוב הוא ליזום סתם שיחות, סמולטוק, הנהגים הם אנשים, הם בדרך כלל ידברו בחזרה (אלא אם כן יש בתחנה נהג מאוד לא סימפטי-ויש כאלו) ויכירו אתכם, תשברו דיסטנס, אבל בעדינות.

MdaMen

New member
זה שונה בין כל תחנה לתחנה

זמן הורדת החונך. רוב התחנות הגדולות במרכז זה לאחר 10 משמרות אם אני לא טועה. ד"א מה איתך? איך אתה מרגיש?

RBD1

New member
שמור על עצמך!!!חחח זה בנימה האישית

זה רן דרך אגב לגבי מה שאמרת מסכים איתך אבל תחשוב על זה שבתחנות גדולות יותר דברים מתנהלים אחרת תחשוב שבתחנה של עיר גדולה יותר דברים לא מתנהלים כמו אצלנו

צודק אבל

זה עדיין לא מצדיק את היחס הלא סבלני..... וכן גמאני חושבת שהורידו לי את החונך מוקדם מידי....9 משמרות זה באמת כלום

שלום

תראי בכל תחנה זה שונה, אם את מרגישה לא בנוח תנסי לפתח קשרים חברתיים עם נהגים ותעלי בעיקר עם נהגים שאת מסתדרת איתם בקשר לסיום החונכות אם את לא מרגישה מספיק בטוחה את יכולה לבקש מאחראי חונכות או המדריכים שלך שיחזירו לך את החונך כך או כך את תמיד תעלי עם מישו וותיק ממך ככה שאין לך סיבה להרגיש חסרת ביטחון כיוון שהוא אחראי עליך ובכל מקרה אם יש לך שאלה את יכולה לפנות לחונכים שיש באותו יום בתחנה או המדריכים

tani101

New member
../images/Emo41.gifאוקיי אז אני אנסה גם....../images/Emo41.gif

קודם כל ברוכה הבאה למד"א...
דבר שני לדעתי זאתי טעות ממש גדולה להוריד חונך אחרי 9 משמרות אני בעצמי בתור חונכת נוכחתי לדעת שמתנדבים חדשים כל שישתדלו ויקשיבו לא יוכלו להיות מקצועיים מספיק בשביל לעבוד ללא חונך שידריך אותם... הייתי ממליצה לך להאריך את תקופת החונכות ולהיות עם ראש פתוח.. בנוגע ליחס הנהגים זה לגיטמי בהחלט נהג לא יכול לסמוך על מתנדב שעשה עשרה מקרים הידע והמקצועיות הנדרשים עדיין לא מספיק טובים..אז נכון לפתוח חמצן זה לא סיפור כ"כ גדול שכל מתנדב יכול לעשות אבל העניין הוא לדעת להתעניין לשאול לעזור ולהיות תמיד עם ראש פתוח את הידע והמיומנות תרכשי לאט לאט...וכך תאמיני לי גם את יחס הנהגים ושאר אנשי הצוות... מאחלת לך המשך התנדבות נעימה ומגניבה...

כודם כל מזל טוב על הצטרפותך למד"א

אני הייתי במד"א 8 שנים ובקשר לנושא החונכות זה משתנה מתחנה לתחנה אבל לרוב זה נמשך כ- 3 חוד' עד חצי שנה משתנה לפי מה שרואה החונך בשטח, בקשר לנהגים אל תדאגי זה יעבור ברגע שיכירו אותך ויראו שאת יודעת את החומר פיקס,ראיתי מקרים שבהם המתנדבים יודעים את החומר ועושים את מה שצריך אחרי 10 משמרות וראיתי כאלה שגם אחרי שנה לא היו משהו, אני אומנם לא הייתי חונכת אבל הייתי חובשת והתנדבתי בדרך כלל עם נהג קבוע אחרי שראינו כי אנו עובדים באותם שיטות ונמצאים באותו ראש וראיתי הרבה מתנדבים שעלו איתנו ולא ממש ידעו מה לעשות, חשוב לדעת את החומר פיקס ואז תראי כי גם היחס השתנה ואולי אפילו נהגים מסויימים יבקשו ממך להתנדב איתם קבוע וזה הכי כייף כי מגיעים למצב שלא צריך לדבר ורק ע"י מבט את יודעת מה השני רוצה או מה הוא מצפה ממך לעשות, ישר כח על ההתנדבות ובהצלחה כמו כן הכי חשוב אם יש לך ספק אל תתבישי לשאול או אחרי מקרה אם יש משהו שלא ברור לך תשאלי את הנהג, כמו כן יש נהגים שדורשים להראות להם את הטופס של האירע או אפילו לא נותנים למתנדבים למלא אותם- אל תקחי ללב זה על הראש שלהם ואם תהיה בעיה הם אלה שיקבלו על הראש.

למעלה