שלום, יש לי שאלה

• פותח הנושא kego
  • פורסם בתאריך

kego

New member
שלום, יש לי שאלה

לפני שבוע ישבתי עם חברים במקום דומה לבית קפה וחגגנו למישהי יומולדת. פתאום המלצר הביא לנו לשולחן עוגה עם גלידה, קצפת וכו'. שרנו לה והיה שמח ופתאום, זה קרה לאחר כ 5 שניות שאלנו אחד את השני מי הזמין לה את זה והתברר שאף אחד. פתאום קלטנו שהמלצר התבלבל והיה צריך להביא אתת העוגה לשולחן לידינו. השאלה שלי אם צריך לחייב גם בעקבות טעות של המלצר. אנחנו יצאנו פראיירים ושילמנו אך אני בטוחה שאם היינו מתעקשים לא לשלם לא היינו משלמים.

get well

New member
לא לשלם../images/Emo70.gif

בשום אופן לא הייתם צרכים לשלם על משהו שלא הזמנתם

ברור שלא לשלם../images/Emo70.gif

אם כי במקרה כזה סביר שהמלצר המבולבל היה משלם על העוגה מהטיפים שלו (אם כי זו בעיה שלו - הוא עשה את הטעות). שאלה - שילמתם בלי להגיד כלום או ששאלתם את המלצר על זה?

מקצועית

New member
סליחה...

לפני שאכלתם הייתם אמורים לברר מדוע זה הגיע לכם. ולא לאכול ואז לומר זה לא שלנו סליחה. אכלתם - תשלמו. יכולתם לומר שזו טעות ולהחזירה למלצר. חברה ..לדבר לא הכל מובן מאליו.

ממש לא נכון!

קודם כל - היות שהיה מדובר ביומולדת ופתאום הגיעה העוגה, אני אם הייתי במקומה הייתי בטוחה שמישהו מהחבר'ה הזמין את זה (דבר מקובל בימי הולדת), או שכמו שמקובל בחלק מבתי הקפה, סביר מאוד שמישהו יחשוב בטעות שהעוגה הגיע מתנה על חשבון הבית לכבוד היומולדת. כך או כך, מצב בו מגיעה עוגה לשולחן ורק אחרי כמה דקות קולטים שאף אחד לא הזמין אותה הוא הגיוני מאוד בהתחשב בנסיבות. המלצר טעה, קורה, אבל זאת ממש לא אשמת החוגגים, שלא היו צריכים לשלם על הטעות הזאת של המלצר אפילו אם הם הבינו שמדובר בטעות (ובאותה מידה הם היו יכולים כל אחד להמשיך לחשוב שמישהו אחר הזמין את זה או שזה על חשבון הבית)

למעלה