שלום.. יש לי שאלה..

שלום.. יש לי שאלה..

שלום לכולם! יש לי שאלה.. משהו שקצת(הרבה) לא ברור לי... ואני אשמח אם מישהו/הי באמת יוכל להסביר לי את זה... טוב אז ככה... אמ... יצא לי לראות משהו שר' נחמן אמר על עצמו והייתי די בהלם... כי זה קצת מוזר לי .... זה מופיע בחיי מוהר"ן ליקוט מהספר חיי מוהר"ן: גדולת השגתו ושבחיו סעיף ז': פעם אחת ישב יחד עם הרב הקדוש המגיד מטירהאיווצע כמדומה שהיה בסעודה שלישית של שבת ותפס בזקנו של המגיד הנ"ל בדרך חיבה ואמר לו: חידוש כמוני עדיין לא היה בעולם... סעיף ח': פעם אחת אמר: העולם היו צריכין להעתיר הרבה עבורי, כי העולם צריכים אותי מאד מאד, כי העולם אין יכולין להיות בלעדי כלל. סעיף י': אמר: אותי צריכים כל העולם לא מבעיא אתם, כי אתם יודעים בעצמיכם איך אתם צריכים אותי, אלא אפילו כל הצדיקים צריכים אותי, כי גם הם צריכים להחזיר אותם למוטב. וגם אפילו אומות העולם צריכין אותי אך דיו לעבד להיות כרבו." כל הנ"ל נראה לי קצת מוזר כי זה כאילו יותר מדי גאווה יש פה. ממה שמשתמע מהדברים.. אני לא באה חס וחלילה להקניט או לשפוט כל מה שכתבתי פה זה רק מתוך נכונות לדעת את התשובה לשאלה.. אין לי דיעה בנושא ואני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את מה שלא הבנתי... תודה רבה ושבת שלום....

פראזניק

New member
ואת משה רבינו...

שכתב - בציווי ה' - בתורה "והאיש משה עניו מאד" את כן מבינה? ואת האר"י ז"ל, שהתבטא בצורה דומה על עצמו, את מבינה? ואת הבעש"ט, שהתבטא גם כך, את מבינה? הענין הוא פשוט: רבינו ירד לעולם עם שליחות מסוימת, ותפקידו הוא לבצעה, ולהודיע על שליחותו. אם מנהל בנק אומר "אני מנהל בנק" הוא לא גאוותן, הוא מודיע על מה שהוא. משה רבינו, למרות שהיה עניו מכל האדם, ידע שהוא מנהיג עם ישראל, ושרק הוא יכול להוריד את התורה לעם ישראל. לא רק שהוא לא גאוותן בגלל שהוא יודע את זה, אלא להיפך, התורה מעידה שהיה עניו מכל האדם. רבינו, שידע מכוחו ומודיע את כוחו, לא התגאה בכוחו, אלא הודיע את כוחו, משום שעל מנת "לבנות" את ה"בניינים נאים" שהוא צריך לבנות, הוא צריך שידעו מכוחו - ושיתקרבו אליו. רבינו אמר "אתם בלעדי, וודאי אינכם יכולים; אבל אני בלעדיכם גם איני יכול". ולמה? רבינו המשיל את תפקידו, לתפקיד הבנאי: "אתם תביאו לי את הלבנים והטיט, ואני אבנה מהם בניינים נאים". עניתי בקצרה, מחמת השבת המתקרבת, מקווה שהבנת.

D BOOK

New member
אדרבה..

שמשה רבנו כתב על עצמו בתורה שהוא עניו מכל אדם, זה שיא הענוה ,כי מי יכול לכתוב את זה על עצמו ובאמת שלא תיכנס לו טיפת גאווה...

ענווה

עפ"י מה שהסבירו לי ענווה היא לדעת שאתה רק שליח של הקב"ה וכל הטוב שבך ושאתה עושה זה נקודה אלוקית ולא אתה - ולכן אין זה גאווה

ר' נחמן זה אור חדש שירד לעולם...

ר' נחמן- "עיקר היהדות זה תמימות ופשיטות וחכמות אין צריכין כלל", ר' נתן ז"ל כותב שר' נחמן אמר שהמורה נבוכים פוגם האמונה הקדושה, והאמונה היא בסיס היהדות(מן הסתם) ככה שלא ללמוד בו ולא בהלכות שהוא ציין זהו חלאס... ר' נתן חיבר קונטרס "קנאת ה' צבאות" ובו הוא כותב שבסוף ימיו של הרמב"ם הוא התחרט על זה שהוא חיבר את הספר מורה נבוכים ולא יכל להפסיק התפשטותו בעולם כי כבר היה ידוע מפוזר בעולם... ר' נחמן נתן משל ונמשל עם בת מלך אבודה, והבת של המלך נאבדה ונחלתה, והוא אמר שהמלך הוא ה' יתברך ובתו היא כנסת ישראל, ואמר ר' נחמן שהוא הרופא של הבת מלכה ז"א של עם ישראל.ר' נחמן אמר שאפילו הצדיקים צריכים אותו כל שכן אנחנו... ר' נחמן אמר שחכמת החקירות היא לא חכמה בכלל אלא כסילות וטיפשות, בניגוד לספרי צדיקים כמו האר"י ר' שמעון בר-יוחאי... ר' נחמן לא התגאה אלא בא לתקן את הדור הזה ולהשיבו לאביו שבשמיים, כמו שאמר- שהוא לא בא לעולם הזה אלא לקרב נפשות לשם יתברך, ואמר שאם זה לא היה תפקידו בעולם הזה הוא היה כל הזמן ביערות עובד ה' לבד, ופעם בשנה יוצא לצחק מהעולם איך שהם עובדים ה'... ר' נחמן זה אור חדש שירד לעולם... "אני איש פלא ונשמתי פלא גדול חידוש כמוני לא היה מעולם..." ר' נחמן. "בברסלב בוער אש הבער אותה בליבי" ר' נתן צעק כל הלילה על גדות נהר בוג. ר' נחמן אמר על ר' נתן שכל דבר שהוא אומר או מצווה לעשות אפשר להחשיב את זה כאילו אני אמרתי את זה, ושהוא זכה לקבל את הדעת אליו ולהשליך את כל חכמתו כנגדו אפילו שהיה גאון עצום. זה כל הענין בברסלב- הלב, ברסלב אותיות לב בסר, ר' נחמן אמר-תנו לי את ליבכם ואוליך אתכם בדרך חדשה, דרך שהלכו בה אבותינו, אברהם יצחק ויעקב, אף על פי כן שהיא ישנה היא חדשה לגמרי, מכייוון החלשות הדורות והתגברות הבעל דבר כבר שכחנו את דרך אבותינו הפשוטה- אמונה פשוטה, ר' נחמן בא רק לחדש לנו אותה, בשביל זה הוא אמר שחידוש כמוהו לא היה מעולם, כיוון שהוא הצדיק היחיד שיכול לקחת את הדור הזה ולהחזיר אותו לקדמותו, זה כל החידוש. ולא ע"י יותר למדנות או יותר חכמה... אלא ע"י הלב- אמונה פשוטה, שמחה, אמונה, שפלות,ענווה, וחשוב מכל תפלה והתבודדות שר' נחמן אמר כל ענייני הוא תפלה...

למעלה