שלום.יש לי שאלה..

• פותח הנושא push
  • פורסם בתאריך

push

New member
שלום.יש לי שאלה..

האם יש פילוסופים שהגדירו עצמם כפצפיסטים?והאם יש אתר עם ציטוטים נבחרים בקשר לפאצפיזם?

Grimsom

New member
צרפתי ובריטי התנגדו למלחמה

בזכרוני עולים שני פילוסופים שתמכו בעמדה פצפיסטית, שניהם בהקשר של מלחמת העולם הראשונה: האחד, רומן רולן, הוגה דעות צרפתי, אשר תקף בחריפות את המלחמה שהיתה אז בקונצנזוס הצרפתי. הוא נמלט לשוויץ, וכששב לצרפת לאחר המלחמה נרצח בשל דעותיו. נדמה לי שאחד מספריו תורגם לעברית. השני, ברטרנד ראסל, מן הצד האחר של התעלה, ישב בכלא בשל קריאתו לסרבנות גיוס ולאחר מכן התקשה למצוא מקומות באקדמיה. עמדתו הביאה לנתק בינו לבין מורו האהוב, וייטהד, אשר שכל את בנו הבכור במלחמה הזו. במחלמת העולם השניה עודד ראסל את תלמידיו להתגייס, משום שחשב שזו מלחמה מוצדקת. בשנות השישים והשבעים (ממש עד מותו בגיל תשעים ומשהו) הוביל תהלוכות שקראו לפירוק המעתמות מנשק גרעיני. ראסל, אגב, ביקר בארץ וקיבל את פרס ירושלים על מפעלו הפילוסופי.

rty11

New member
זה לא פציפיסט..

פציפיסט הוא לא אדם שנמנע מאיזה מלחמה מסויימת, אלא אדם שמאמין שיש להימנע ממלחמות ושימוש בכוח בכל סיטואציה. לכן, בהקשר של ראסל, אני לא מכיר אישית את הסיפור שלו, אבל ממה שאתה כתבת הוא לא פציפיסט. הרי במלחמת העולם השניה הוא כן תמך במלחמה, לכן, למרות שהוא אמנם התנגד למלחמה אחרת, זה אומר שהוא לא פציפיסט. בעיני פציפיסט, אין כזה דבר "מלחמה מוצדקת".

אמיר96

New member
גם איינשטיין

היה פאציפיסט, ותמך במלחמה בזמן מלחמת העולם השנייה. האמת, אני לא מכיר אנשים שהתנגדו למלחמת העולם השנייה מטעמים טהורים של פאצפיזם, מה שמראה שפאצפיזם מוחלט אולי אינו קיים בכלל.

SilentMike

New member
איינשטיין.

איינשטיין מצוטט כאומר: "אני פציפיסט מליטנטי. כלומר אני מוכן להילחם למען השלום". הוא אמר את זה באנגלית כמובן. אני תרגמתי.

להילחם למען השלום

הוא להלחם תמורת מטרה ולא משנה כמה חשובה היא. זהו אינו פצפיזם!!!

SilentMike

New member
לפי הגדרתו כן.

פציפיזם מיליטנטי, לטענתו הוא בדיוק זה. מתוך מילון אבן שושן: פציפיזם* ז' [מלטינית: pax שלום, pacificus של שלום] אהבת השלום, תנועה של שוחרי שלום בעולם, התנגדות למלחמות, לתוקפנות ולפתרון בעיות בינלאומיות בכוח הזרוע ובשפיכות דמים -פציפיסט* ז' שוחר שלום, מתנגד למלחמות ולשפיכות דמים. -פציפיסטי* ת' של תנועת הפציפיזם, של שוחרי השלום: מפלגה פציפיסטית. אידיאלים פציפיסטיים. פציפיקציה* נ' השקטה, השכנת שלום (בדרך-כלל באמצעי-ענש). כלומר יש תנועה פציפיסטית שיש לה אידיאות מסויימות, אך לפי ההגדרה פציפיסט הוא כל מי שמתנגד בעיקרון למלחמה ושפיכות דמים. כלומר גם מי שמצדיק פעולות כוחניות (פציפיקציה) כדי למנוע מאנשים כוחניים את שפיכות הדמים שהם שואפים לה יכול להיקרא פציפיסט. זהו הפציפיזם הנכון, שלמעשה כל בן תרבות צריך לדעתי לתמוך בו. עצם הנכונות והרצון לחיות בשלום, ועצם ההתנגדות לשפיכות דמים כדרך לפתרון בעיות, תוך מוכנות להשיב מכה אחת אפיים באם תאולץ. לא צריך לתת לרדיקאלים של השמאל לקבוע את ההגדרות של נכון ולא נכון, ושל "מי שוחר שלום". "פציפיסטים" כאלה הם שהפכו את הפציפיזם למילה נלעגת, ואת השלום לבדיחה, מילה שכל דיקטטור זורק בצביעות דוחה כדי למנוע מהעולם המתורבת לפגוע בשלטונו הברוטאלי. הפציפיזם במובנו הזה הוא אויב של השלום. טוב, קצת נסחפתי בנימה אישית. העיקרון הוא שכל מי שמתנגד ברמת העיקרון לעולם שבו מלחמות הן הדרך לפיתרון סיכסוכים יכול להיקרא פציפיסט לפי ההגדרה המילולית. גם אם אף אחת מהתנועות ה-"פציפיסטיות" כביכול לא תהיה מוכנה לקבל אותו.

ממש...

פצפיסטיות מיליטנטית מוגדרת כמחלחמה למען שלום. "קבוצת הכדורגל בני סכנין לא תשחק בליגה הישראלית, וגם לא בעיר סכנין עצמה....אולי אפילו יקראו לה הפועל שכם..."- ההתבטאות האחרונה של ליברמן. איזה שלום זה בדיוק?

לא קראת את כל הריאיון

הטיעון של ליברמן פשוט, הוא חושב שמדינת ישראל צריכה להיות מדינה יהודית ולא מדינת כל אזרחיה, נימוקים טובים לכך תוכלי למצוא במגילת העצמאות. בכדי שמדינת ישראל תהא מדינה יהודית ודמוקרטית צריך להיות בה רוב יהודי, משהו שתוך 20 שנה לפי התחזיות הדמוגרפיות יעלם, לא בגלל הפלשתינים אלא בגלל ערביי ישראל. לכן תוכניתו היא לבצע חילופי אוכלוסין, כלומר להעביר את ערביי ישראל למקומות בהם היו בעבר התנחלויות - כלומר מעבר לקו הירוק. ולהחזיר את המתנחלים לשטחי ישראל, כל העניין של בני סכנין זאת סתם טיפשות תקשורתית שנהנית להוציא דברים מהקשרם.

דווקא כן קראתי את רובו.

זה עדיין לא סותר את מה שאמרתי. עזוב דעות פוליטיות (למרות שהן כן מתקשרות לויכוח)- חילופי אוכלוסין זה עדיין לא שלום. לכן ליברמן הוא לא, וגם אף פעם לא יהיה פצפיסט.

בגלל דבר אחד ויחיד-

ששלום אמיתי, טהור, נובע מתוך האמונה שהאדם והחברה שהוא יוצר היא טובה, ועל כן הוא, ארצו ומדינתו מסוגלים להגיע להבנה כל שהיא- שלום. אני יודעת שזה בוודאי נשמע קצת "באוויר" אבל המשמעות של הטענה הזאת בעולם הפוליטיקה היא ש"שקט" אפשר להשיג בכל מיני מצבים אבל שלום זה דבר ייחודי שיכול להיעשות רק ע"י כוונה ורצון אמיתי- הוא לא יכול להיעשות בזמן חילופי אוכלוסין, טרנספר, הרג, מלחמה (ובשני הצדדים אגב).

SilentMike

New member
לפי דעתי ליברמן לא פציפיסט.

לא לפי שום הגדרה. אבל זו דעה פוליטית אישית שלי. ולא באתי לכאן כדי לריב על פוליטיקה.

push

New member
מלחמת העולם השניה זו מלחמה

דיי בעייתית לאסכולה הפאצפיסטית

למעלה