שלום, יש לי שאלה.

eitan007

New member
שלום, יש לי שאלה.

יש לנו התלבטות אם להשאיר את הילד עוד שנה בגן, או לרשום אותו לכיתה א'. הוא נולד בסוף דצמבר (31), ואמור להישאר עוד שנה בגן, אלא אם כן נשכנע את הועדה המטפלת בזה בעיריית ת"א, שהוא מוכן לכיתה א'. שמעתי שיש בת"א מכון המאבחן מוכנות לכיתה א', במחיר סמלי. האם יש למישהו טלפון של המכון ? ובכלל מה דעתכם, אם הילד מוכן שכלית (יודע לקרוא די בשטף בגיל 5.5, עושה פעולות חשבוניות פשוטות יחסית), אז האם זה אומר שאת היכולות המנטליות, גם אם חסרות לו מפאת גילו, הוא יכול לרכוש לאחר שילך לכיתה א' ? שמעתי דעה הגורסת שחצי מהילדים שהולכים לכיתה א', לא ממש מוכנים התפתחותית ללכת לבי"ס, אבל הולכים כי אין ברירה, ודעה זו קבעה שהילד (שהוא אחי אגב), צריך ללכת גם אם הוא קטן מדי מבחינת הגיל. יש לציין שהילד די מפותח פיזית, ויחסית חזק לגילו.

תּמר

New member
היכולת המנטלית חשובה מאוד

אבל יותר מזה - המוכנות הרגשית. בשביל זה הולכים לייעוץ פסיכולוגי. ונראה לי שאם הילד נמצא לא מתאים - עדיף למענו להשאיר אותו עוד שנה בגן. אם נראה שהוא כבר מיצה את הגן, ובוגר מספיק להתחיל עם החובות של כתה א' (ישיבה בשיעור, הכנת עבודות ועוד דברים שצריך בבית הספר) - אולי הייתי שוקלת להעלות אותו בכ"ז. נראה לי שמאוד חשובה פה האינטואציה של ההורים. ונראה לי שיכולת לקרוא ולחשבן זה עניין חשוב, אבל לא הדבר הראשון עליו צריך להתבסס. (הכרתי ילד מאוד חכם, שכבר ידע לקרוא ולחשבן, אבל מבחינה רגשית מאוד לא התאים לבית הספר, אע"פ שהיה יליד נובמבר ולכן לא נחשב גבולי. בדיעבד התברר שהיה צריך להשאר שנה נוספת בגן)

Kalla

New member
תלוי בילד.

קודם כל, אם יש לו גננת טובה ומבינה עניין - ההמלצה שלה חשובה מאוד. יכול להיות שייעשה לילד יותר נזק אם יצטרך להשתעמם שנה נוספת בגן, כשלמעשה כבר אין מניעה שיתחיל בית ספר. אם הגננת תמליץ על מעבר - כדאי להתייעץ עם גורם מקצועי נוסף שיסתכל על הילד ואולי גם להשתמש בשירותי המכון שאותו הזכרת. גורם חשוב לא פחות לדעתי הוא הילד עצמו - האם הוא מעדיף להישאר בגן או ללכת לכיתה א'? ילד שמשאירים אותו כנגד רצונו עלול להרגיש תסכול רב ללא כל הצדקה. כמובן שאני כותבת את הדברים על סמך ההתרשמות שלי מדבריך שהילד די בוגר ומתקדם שכלית לגילו. לסיום, לחברים שלי יש בת ילידת סוף דצמבר שהלכה לכיתה א' לפני השנתון שלה והיא מסתדרת מצוין. הכל, כאמור, תלוי בילד.

אורלי37

New member
לא ממליצה../images/Emo18.gif

לי יש ילד שנולד ב 9/11 ועבר את האיבחון בהצלחה אבה יותר מכל הילדים שעברו איבחון והמאבחנת אמרה שעוד שנה בגן רק תשעמט אותו, העליתי אותו לכתה א לעצתה וכיום אני מאוד מצטערת כי הוא לא היה בשל לשבת ולעשות שיעורים לבד ואני חושבת שעוד שנה גן היתה רק עוזרת לו.

Kalla

New member
רוב הילדים בכיתה א'

עוד לא בשלים להכין שיעורים לבד. מה שאת מתציעה זה אולי חיים קלים להורים, אך זה עלול לבוא על חשבון הילד. אני יודעת שהבן שלי, שגם הוא יליד סוף השנתון, לא היה מוכן לשמוע אפילו על שנה נוספת בגן וסביר להניח שאם המאבחנים אמרו שהוא ישתעמם שנה נוספת בגן - הם ידעו על מה הם מדברים. ברור שלא כל ילד בשל לעלות לכיתה א' - אך אסור להמליץ באופן גורף בלי להכיר את הילד ולאבחן אותו.

למעלה