שלום - יש לי שאלה

מיליתו

New member
שלום - יש לי שאלה

אני אמנם לא מהפורום (הייתי בפורום השכן של הריון ועכשיו עברתי לפורום "אובדן הריון"...) בכל אופן, חשבתי שאולי תדעו לענות לי. אני שלושה שבועות אחרי לידה (עובר מת בשבוע 28), ובאמצע טיפולים כימוטרפיים. קיבלתי דקפפטיל לפני שבועיים כדי להפסיק את הפעילות של השחלות לתקופת הכימוטרפיה. ביום באולטרסאונד ראו שני זקיקים של 15 מ"מ, ואני לא יודעת מה זה אומר. האם הדקפפטיל משפיע או לא? תודה, וסליחה על ההתפרצות.

פּוֹנְג

New member
עד כמה שאני יודעת

הדקא אינו מונע מהזקיקים לגדול, אלא לבייץ. מאחלת לך החלמה מהירה.

מיליתו

New member
מקפיצה ומוסיפה

אז, מה בעצם עושה הדקפפטיל? הבנתי שזה אמור להפסיק לי את המחזור למשך התקופה שאני מקבלת אותו ולדכא את השחלות. אני מקבלת זריקה כל 28 ימים.

נועם@בת

New member
הדקפפטיל מפריע להיפפופיזה להפריש

הורמוני ביוץ. בשלב ראשון הוא גורם לה להפריש הורמונים בכמות גדולה (מה שיכול לגרום להופעת זקיקים או ציסטות) ואחרי יומיים שלושה הוא יוצר אצלה עומס יתר שמתבטא בהפסקת הפעילות שלה. רמות הורמוני הביוץ (FSH וLH) יורדות למינימום כמו ביום השלישי של הוסת. אם את מקבלת אותו כל 28 יום, המערכת של הורמוני הביוץ תשאר על "אפס" כל הזמן. קחי בחשבון שיתכנו תופעות לואי של גיל הבלות. גלי חום, יובש בפה ובנרתיק. מצבי רוח קריזיונרים וכו'.
נועם

לי מ ו ר

New member
לוקח לו זמן עד שהוא מדכא

את בטח מדברת על דקאפפטיל 3.75. לפעמים הוא מגדל זקיקים, שהופכים להיות ציסטות. לי הוא גידל שלושהה זקיקים, עד שהוא נכנס לדיכוי. עם הדקא הזה הכל יכול להיות. בכל מקרה בודקים את הדיכוי לפי רמות ההורמנים בדם. אם יש ירידה אז הוא עושה את העבודה שלו. מאחלת לך בהצלחה בטיפולים, ובעיקר בריאות. ומחכה לשמוע שאת כבר אחרי הכל.

למעלה