שלום. יש לי שאלה

AndreaCorr ©

New member
שלום. יש לי שאלה

כמה נחמד שיש פורום כזה בתפוז.. אז ככה..כרגע אני בכיתה י'..אמנם רחוקה מכל עניין הקריירה אבל צריך להתחיל לחשוב על זה. רציתי לשאול האם בבחינות קבלה לאוניברסיטה הם מבקשים את תעודת הבגרות ואם כן אז על מה הם מסתכלים בעיקר? לימודי רפואה לדוגמה..צריך להיות לי ממוצע מסויים בתעודת הבגרות או אני צריכה להרחיב מקצועות מסויימים בשביל להתקבל ללימודי רפואה? מקווה שאני לא מעורפלת מדי. תודה. שרון

Kiru

New member
תנאי קבלה

בדר"כ הקבלה נקבעת ע"פ שיקלול של ממוצע הבגרות וציון הפסיכומטרי. יש פקולטות שדורשות מקצועות מוגברים מסוימים (למשל, כדי להתקבל למדעי המחשב צריך מתמטיקה מוגבר). יש גם מקצועות שיש להם עוד תנאי קבלה, כמו רפואה לדוגמא (ראיון אישי) או עיצוב גרפי (תיק עבודות).

דרישות קבלה

הקבלה לאוניברסיטאות היא על סמך שני קריטריונים בסיסיים: 1. ממוצע ציונים בבחינות הבגרות החיצוניות (היינו אין מתייחסים לציונים פנימיים של בית הספר). 2. ציון בבחינה פסיכומטרית. ברפואה יש גם ראיון אישי בפני ועדת הקבלה של בית הספר. באשר להרכב היחידות: 4 יחידות באנגלית לפחות, 3 יחידות במתמטיקה לפחות, מקצוע מדעי אחד מורחב נוסף למתמטיקה (4 יח' לפחות). מבין בתי הספר לרפואה רק בטכניון ישנה דרישה ל-4 יח' מתמטיקה. עם זאת כל בתי הספר ממליצים למי שלמד מתמטיקה מצומצם להשלים ידע לפני תחילת הלימודים. בתי הספר לרפואה מקיימים קורסי קיץ לפני תחילת הלימודים להשלמת ידע במתמטיקה וכימיה למעונינים.

למעלה