שלום יש לי שאלה....

-אלה-

New member
שלום יש לי שאלה....

מה זה אומר מבחינה בריאותית חום שנע בין 35.7 ל 36.2

זה אומר שחילוף-החומרים שלך איטי

אני מניח שיש קשר לפעילות הבלוטות, אולי בלוטת התריס. פני לרופא, ספרי לו על מדידת החום שלך (אני מניח שעשית זאת לאורך תקופה של מספר ימים, בערך באותן השעות?), ובקשי בדיקות דם. קופות-החולים לא אוהבות לאשר בדיקות של בלוטת התריס, כי זה יקר; יתכן שכדאי לבקש בפירוש גם את הבדיקה הזאת. איך הבריאות הכללית שלך?

חום "נורמלי"

לפי הרפואה המערבית, נורמלי = 36.5 עד 37.6. חום-גוף שמעל או מתחת לזה, נחשב "לא נורמלי". חום-הגוף עולה בזמן פעילות פיזית (אצל רצי מרתון יכול להגיע ל-44 מעלות צלסיוס), ויורד בחשיפה ממושכת לקור; גם זה וגם זה נחשבים "נורמלי, אבל מסוכן". חום חום-הגוף במנוחה הוא בסביבות 35-36 מעלות, בד"כ זה סימן לפעילות איטית מאוד של הגוף. יכול להיות שיש אנשים ש"ככה זה אצלם", והם מתפקדים בצורה נורמלית לגמרי בטמפרטורות הנ"ל - אבל זה מאוד לא סביר; לכן שאלתי איך הבריאות הכללית. בכל מקרה כדאי להיבדק, לראות אם יש איזושהי בעיה.

0 אור 0

New member
טוב, כי אצלי החום "ככה"

והדופק הוא 60 כל החיים. אומנם עכשיו אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס על כל המ שנלווה לה. אבל בצעירותי הרכה, כשהייתי מאד מאד רזה ופעילה גם היו אותם נתונים. לדעתי, נתונים טבעיים של הגוף הם לא "רעים" או "טובים" הם פשוט כך ..

נכון, ובגלל זה שאלתי איך הבריאות

הכללית - אבל כדאי להיבדק בכל מקרה. ודרך אגב, איך את יודעת שבעבר לא היתה תת פעילות של בלוטת התריס, שלא באה לידי ביטוי בגלל שהיית צעירה ופעילה? לגבי הנתונים הטבעיים של הגוף, שוב - בדיקת דם לא תזיק ויכולה לגלות דברים שלא ידעת עליהם.

-אלה-

New member
בקשר לבריאות....

הברזל קצת נמוך אבל לא בעייתי 11.7 (הומגלובין) וגם מה שמוזר שיום לפני הייתי חולה עם 38 מעלות (יום אחד) הלכתי לישון עם 38 ולמחרת קמתי בריאה עם חום נמוך....

למעלה