תגובה לזאבי.....
יש לי ספר ששם אדם "מקובל" עונה על השאלה, שאסור ללמוד קבלה לפני גיל 40 , ובוודאי שלא לקרוא את ספר היצירה לפני, אז התשובה שלו הייתה כזאת: 1) האר"י הקדוש שגר בצפת לפני כ500 שנים קבע שבעתיד הלא רחוק ניתן יהיה לצעירים ללמוד קבלה, אחרי שהוא ניסח אותה לפי שיטתו. 2) כשאמרו גיל 40 הכוונה הייתה שאנינו מיושב, ואין לו אישה עדיין, ולא גידל ילדים, הוא עדין איש לא שלם והוא חסר משהו. אדם צריך להיות מאוזן וצריך שתאוותיו תועלו כדי להתעלות מעל החומר. אם מישהו לומד דברים גבוהים אך עדיין יש לו שאיפה לדברים נמוכים יותר זה יוצר קונפליקט, וידוע שאנשים מסוימים אבדה עלהים בינתם כתוצאה מכך. 3)כל אדם שהוא יציב בנפשו,הוא מאוזן ובעיותיו החומריות לא מציקות לו יכול להתחיל ללמוד קבלה. האר"י הקדוש בעצמו היה בן 18 כשהתחיל ללמוד קבלה והוא מת כשהוא היה בן 36 בלבד. 4) כשאדם חש שהוא לא ראוי ללמוד קבלה הוא יאמר לכם " אסור ללמוד קבלה" או שהוא יאמר " אסור ללמוד קבלה לפני גיל 40". נשמתו יודעת שעדיין לא הגיעה זמנה וכל התירוצים שלו הם ידע תת-מודע המלמד שלו זה לא מומלץ ללמוד ידע זה ולהיכנס לפרד"ס. אז אם מישהו אומר לכם " אל תלמדו קבלה", אל תקבלו זאת ממנו, אלא תבינו שהוא מדבר מנשמתו הוא, והוא זה שלא ראוי עדיין לסודות הללו. 5) אדם שחש שנשמתו רוצה לדעת את הנסתר יעשה זאת ובמהרה, כי זהו תיקונו. הרב קוק בספר אורות הקדוש אומר שישנם אנשים שמרגישים שתורת הנגלה לא מושכת אותם אלא רק תורת הנסתר, וזה מלמד שעל האדם ללכת אחרי תחושות לבו בלבד. " אין אחר היודע יותר טוב מכם מה טוב לכם, אתם היחידים שיכולים לדעת מה טוב ביותר בשבילכם". אמשח שתתייחס לטענות הללו. וגבי האמונה שלי בה', היא אמונה שלמה, אבל אני מרגיש שמשהו חסר!