שלום יש לי שאלה...

TRANSFER

New member
שלום יש לי שאלה...

אני מאוד מתעניין בקבלה.. האם אני יכול ללמוד קבלה כשאני רק בן 17?

asaf2000

New member
תלמד פנימיות התורה

קבלה אפשר ללמוד רק מגיל 40 ורק אם למדת הרבה הרבה תלמוד ואתה בקיא מאוד בש"ס ובפוסקים. עד אז תוכל ללמוד פנימיות התורה וחסידות. תנסה ללכת לבית חב"ד הקרוב ולשאול על שיעור תניא.

קבלה זו אינה "מקצוע".......

ואין לגעת בזה למי שלא מילא את כרסו בתורה - נגלה. וכן לא יגש לזה מי שלא הגיע לדרגת קדושה הראויה. ברכה והצלחה.

TRANSFER

New member
אבל..

אני מרגיש שאני חייב ללמוד את זה עכשיו, אין לי ליד הבית חב"ד, אבל אני יכול במקום כלשהו ללמוד קבלה, אני כרגע מתקרב לנסתר.. אני מרגיש שלפני שאני אחזור בתשובה אני חייב לגלות את האמת ואת הנסתר ובלי זה אני לא יחזור בתשובה.. אני ממש מרגיש שאני יכול ללמוד את זה, אבל לא בגיל 40 אלא עכשיו.. למרות כל זה עדיין אסור ללמוד קבלה?? ועוד שאלה לרב מרדכי, לגבי השם, שלחת אליי מסר עם השם, האם אני יכול שהיו לי 2 שמות כשהשם השני שלי הוא מה שאמרת לי, והשם המקורי אני אבחר גם בעזרתך, האם הרעיון הזה הוא טוב?

א77

New member
באיזה גיל מוציאים רשיון נהיגה?

הקבלה אוליי קשורה לגיל. אבל שאלת הגיל היא שאלה משנית אם לא שלישית ויותר. תורת הנסתר לא תצלח בשום פנים ואופן ללא שלומדים קודם את תורת הנגלה. ואם ה"קבלה" הנפוצה ברחוב הישראלי על כל שמועותיה, לזאת כוונתך, אז לא נראה לי שתגלה איזשהו נסתר בתורה. כל אלה מגלים דבר ה"נסתר" מהם, אבל לא את תורת הנסתר. התורה הזו אינה "עובר לסוחר" ליודעי דבר ומביניו. אין בעיה בידיעת שמות הספירות ומלאכים וכו'. אבל נסתר כשמה כן הוא. ולהגיע אליה תוכל רק אם תכנס בתחילה לתורה כפשוטה. ו"תורת ה' תמימה משיבת נפש'. עדות ה' נאמנה מחכימת פתי'. פקודי ה' ישרים משמחי לב'. הנחמדים מזהב ומפז רב ומתוקים מדבש ונופת צופים. ואם תטעם את התורה כפשטה ובנגלה, תראה כי מתוקים הם משפטיה מדבש ונופת צופים. לימוד הנסתר ללא הנגלה, הרי הוא דומה שתעלה לקומה ה17 בבניין, כשלבנין אין את הקומות התחתונות כלל. במצב כזה אין יסוד ובסיס וברגע הכל מתמוטט.

TRANSFER

New member
ל א77.....

קןדם אני רוצה לשאול, האם יש הבדל בין הקבלה הדתית לבין הקבלה שלומדים בכל רחבי הארץ שהיא הקבלה של חילוניים? ואם יש מה ההבדל? אה... ואפשר את חוכמת האותיות והשמות לפני שאני בקיא בתורה? למה זה מותר ונושאים אחרים לא..?

א77

New member
תבין מדבריי הנ"ל

שהמרחק עצום בין הקבלה (לא אגדיר זאת "דתית" אלא אמיתית) לבין ה"קבלה" הנלמדת ברחבי העולם ולא רק הארץ. וגם ע"י גויים... הקבלה הינה לימוד הנסתר מעינינו. לימוד על עולמות שאינן נראין לנו. לימוד על היכלות ומלאכים, ונפש רוח ונשמה חיה ויחידה ועוד אין סוף לעומקה של תורה זו. ותבין שמי שעונה להגדרת "אינו מאמין" היינו אדם שמאמין רק במה שהוא רואה ומוכח בתיאורטית. ואם כך מה לחסרי אמונה ולתורת הנסתר שאינה נראית. הרי הם סותרים עצמם מיניה וביה. אלא שתורת הנסתר אין לה כל קשר וזיק עם מי שחסר ולו במשהו מהאמונה הצרופה והמסודרת בין השאר ע"י הרמב"ם בי"ג עיקרי אמונה שהאיש היהודי חייב להאמין בהם כדי להיקרא מאמין. האמן לי שלא מכבר הגעתי לשנת הארבעים, והנה אני מבחין שלו אחיה עוד כמה אלפי שנה, לא אסיים עם הנגלה. אגב, היום גיליתי דבר פשוט ביותר בעיוני בפרשת השבוע, דבר שאנשים שחושבים שכבר למדו, כששמעו זאת ממני, הם נוכחו לדעת שרש"י פשוט וקטן אינם מבינים. והנה : בפסוק "(אבד תאבדון את כל המקומות אשר עבדו שם הגוים אשר אתם יורשים אתם את אלוהיהם על ההרים הרמים ועל הגבעות ותחת כל עץ רענן) ונתצתם את מזבחתם ושברתם את מצבתם" וגו' (דברים יב. ג), אומר רש"י מזבח של אבנים הרבה, מצבה של אבן אחת. ובביאור החשיבות לרש"י דוקא כאן להסביר איזהו מזבח ואיזהו מצבה. נראה לענ"ד שרש"י בדבריו מבאר למה במזבח חייבה התורה בניתוץ שמשמעו לחלקים קטנים. ואילו במצבה די בשבירה שמשמעה אפילו לב' או ג' חלקים ודיו. והנראה כיון שמצבה היא אבן אחת, הרי שבשבירתה לב' וג' חלקים ביטל את מצבת העבודה זרה. אבל במזבח המלוקט מאבנים הרבה שליקטום לשם עבודה זרה, אינו די בשבירת המזבח לב' או ג' חלקים, אלא שכדי לאבד מזבח העבודה זרה חייבים לנתץ גם האבנים. יום טוב, זאבי.

TRANSFER

New member
תגובה לזאבי.....

יש לי ספר ששם אדם "מקובל" עונה על השאלה, שאסור ללמוד קבלה לפני גיל 40 , ובוודאי שלא לקרוא את ספר היצירה לפני, אז התשובה שלו הייתה כזאת: 1) האר"י הקדוש שגר בצפת לפני כ500 שנים קבע שבעתיד הלא רחוק ניתן יהיה לצעירים ללמוד קבלה, אחרי שהוא ניסח אותה לפי שיטתו. 2) כשאמרו גיל 40 הכוונה הייתה שאנינו מיושב, ואין לו אישה עדיין, ולא גידל ילדים, הוא עדין איש לא שלם והוא חסר משהו. אדם צריך להיות מאוזן וצריך שתאוותיו תועלו כדי להתעלות מעל החומר. אם מישהו לומד דברים גבוהים אך עדיין יש לו שאיפה לדברים נמוכים יותר זה יוצר קונפליקט, וידוע שאנשים מסוימים אבדה עלהים בינתם כתוצאה מכך. 3)כל אדם שהוא יציב בנפשו,הוא מאוזן ובעיותיו החומריות לא מציקות לו יכול להתחיל ללמוד קבלה. האר"י הקדוש בעצמו היה בן 18 כשהתחיל ללמוד קבלה והוא מת כשהוא היה בן 36 בלבד. 4) כשאדם חש שהוא לא ראוי ללמוד קבלה הוא יאמר לכם " אסור ללמוד קבלה" או שהוא יאמר " אסור ללמוד קבלה לפני גיל 40". נשמתו יודעת שעדיין לא הגיעה זמנה וכל התירוצים שלו הם ידע תת-מודע המלמד שלו זה לא מומלץ ללמוד ידע זה ולהיכנס לפרד"ס. אז אם מישהו אומר לכם " אל תלמדו קבלה", אל תקבלו זאת ממנו, אלא תבינו שהוא מדבר מנשמתו הוא, והוא זה שלא ראוי עדיין לסודות הללו. 5) אדם שחש שנשמתו רוצה לדעת את הנסתר יעשה זאת ובמהרה, כי זהו תיקונו. הרב קוק בספר אורות הקדוש אומר שישנם אנשים שמרגישים שתורת הנגלה לא מושכת אותם אלא רק תורת הנסתר, וזה מלמד שעל האדם ללכת אחרי תחושות לבו בלבד. " אין אחר היודע יותר טוב מכם מה טוב לכם, אתם היחידים שיכולים לדעת מה טוב ביותר בשבילכם". אמשח שתתייחס לטענות הללו. וגבי האמונה שלי בה', היא אמונה שלמה, אבל אני מרגיש שמשהו חסר!

א77

New member
אדם "מקובל" עונה על השאלה...

עצם הקלות בה ניתן לקרוא לאדם ללא שם, מבחינתי לכל הפחות "מקובל". מוכיח המון. איני יודע על מה ועל איזה מדברי האר"י הקדוש מסתמך אותו "מקובל" שבעתיד הלא רחוק ניתן יהיה לצעירים ללמוד קבלה. דע לך יקירי, שהאר"י הקדוש שהסתלק בגיל 36 היה אדם מסוג שונה שיש לנו. ואין הדומה לו. ולמוחשיות הנושא: לאר"י הקדוש היתה עליית נשמה ללמוד בשמים למשך מחצית השעה. בהתעוררו שאלוהו תלמידיו ובראשם רבי חיים ויטאל שבבקשה יורם את שלמד במתיבתא דרקיעא באותה מחצית השעה. השיבם האר"י הקדוש כי לו יתחיל לדרוש ולהסביר להם את שלמד באותה חצי שעה במתיבתא דרקיעא, כי אז גם בשיעור שיימשך שבעים שנה ללא הפסק לא יצליח ללמדם הכל. כל קברי הצדיקים שבצפון לא היו ידועים כלל וכלל. לא היה כמעט בכולם שום סימן וציון. וכל מה שידוע לנו הוא על ידי רוח קדשו של האר"י הקדוש אשר היה בעל נשמה מעולם שאין בדורותינו כזאת. אז לך ואמור לאותו מקובל כי מי ישווה אל האר"י הקדוש. אם הוא החל ללמוד קבלה בגיל 18. הרי י"ח השנים הראשונות שלו צריכים להשתוות לאלפי שנים של אדם רגיל. בקשר לזה שאני חש או לא חש ללמוד קבלה. הרי שאין לי בעיה להכנס לחדר השני שם ספרייתי ולהתחיל בלימוד הזהר בעיון. אלא שכבר הסברתי שתורת הסוד אינה יכולה להגיע לפני תורת הנגלה. הדברם פשוטים הגיוניים וברורים ג ללא התעמקות בסברא. אלא שיש בזה הרבה מעבר לאותו פשט. תורת הסוד היא תורה קדושה. צא ולמד מאנשים בעלי שם מדורות קודמים שהיו טובלים מידי יום בכל הזדמנות במקוה טהרה, לא היו מביטים חוץ לד' אמותיהם רק בשביל לשמור על קדושת עיניהם. יראת שמים אדירה בלבותיהם. וכשהיו יושבים בחברותות אצל רבי שמעון בר יוחאי או בכל כינוס אחר של צדיקים, היו קוראים ברתת ובזיע. וכאן יש מקובלים שרוצים ללמוד "מקצוע" הקראוי קבלה. אותם צדיקים ידעו מה בכחה של קבלה. והם למדוה בשל סגולותיה כשהיא נלמדת בקדושה ובטהרה. וכבר העיד האר"י הקדוש עצמו על צדוק ובייתוס שהיו תלמידי חכמים גדולים ששנו ופירשו רק בשביל שתורתן לא היתה בטהרה הרצויה. איני אמור להתייחס לדברים שנכתבים בשם "מקובל" זה או אחר. הכרתי צדיק יסוד עולם שזכיתי להיות לצידו. הוא היה עושה נפלאות בתפילתו וברכותיו ולא בקבלה. וככלות הכל שמעתי ממקור ראשון שאמר עליו הבאבא סאלי שאותו אחד הוא "גדול הדור בנסתר". אותו צדיק ששלט בקבלה בצורה יוצאת מן הכלל, לא השתמש בה כמעט. הוא למד את הנסתר בנסתר. על הנגלה כל ארבעה חלקי שולחן ערוך הוא נבחן עד היותו בן 18. הקבלה אינה עובר לסוחר. והיה סוחר שרוצה להכנס לתחום חייב להיות ראוי, כשם שסוחר אינו נכנס לבורסה ללא אישור מתאים ולבוש יאות ונאות. אגב אותו צדיק שאמרתי לך, הסתלק בגיל מבוגר מאד. הוא לא הפך מקובל בגיל 18. והוא למד אחרי ש... ומצידי אין לי בעיה שתלמד מה שתחפוץ. אלא שטעמו וראו כי טוב ה' נאמר על משפטי ה' אמת צדקו יחדיו ועל תורת הנגלה בתחילה.

א77

New member
נזכרתי שצילמתי אישיות ידועה

תלמיד חכם גדול מאד בשם רוט, יהודי מניו יורק שמגיע המון לארץ. כאן הוא נוהג ללכת בבגדי ירושלים המסורתיים. הוא יושב הרבה אצל רבי שמעון בר יוחאי ובפרישות וקדושה הוא שוקד בין השאר גם על לימודי תורת רבי שמעון בר יוחאי. לפני כשלוש שנים "לכדתי" אותו בעדשת מצלמתי.

TRANSFER

New member
תגובה....

ה"מקבול" שהתכוונתי הוא נפתלי פרום- חקר הקבלה ואת ספרי הרזים המצויים ביהדות,הוא מרצה ויועץ מבוקש בתחום האותיות והשמות, מזה שנים. אגב אולי אתה צודק שכל אחד בימנו חושב שהוא מקובל, לכן לא אמרתי את שמו כי לא הייתי בטוח שהוא מקובל, יש לי את התמונה שלו, הוא נראה אדם חילוני. ולגבי האר"י הקדוש - אני יודע שהאר"י הקדוש היה אדם מאוד מיוחד ולכן התאפשר לו ללמוד את הקבלה, יכול להיות מאוד כפי שאמרת לא צריך להתייחס לכל מה שאומר כל מקובל ולקחת הכל בערבון מוגבל. והתייחסת גם שיש בארץ מקומות שלומדים את הקבלה כ"מקצוע" האם זה דבר רע? הרי הם לא נכנסים לעומקם של דברים אלא רק דברים שטחיים מאוד ,הם לומדים רק בשעות הפנאי שלהם. ולגבי המשפט שכתבת:"מצידי אין לי בעיה שתלמד מה שתחפוץ. אלא שטעמו וראו כי טוב ה' נאמר על משפטי ה' אמת צדקו יחדיו ועל תורת הנגלה בתחילה. קודם כל אני רוצה להודות לך, הרי אני בפורום בכדי לשאול שאלות מתוך עניין של בורות כלשהי בנושא, לכן את ממלא את מוחי בדברי חוכמה, ואתה מלמד אותי המון דברים, הרי אם הייתי בטוח בכדי ללכת ללמוד קבלה, לא הייתי נכנס לפורום ולא הייתי שואל שאלות..מאוד חשוב לי ללמוד ולהבין לגבי הקבלה, וההסברים שלך לגבי הלימוד הקבלה לפני לימוד הנגלה, נראים לי מאוד הגיוניים לכן אני מודה לך על התשובות המפורטות שלך. ולגבי הרב רוט איני מכיר אותו(מצטער על בורותי בנושא החכמים) אבל אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים.

א77

New member
לא מוכר לי הנפתלי הזה

איני חושב שאיני מכירו בשל בורות או חוסר ידע. פשוט חושבני שאם הוא מבוקש, אזיי לא בכל מקום. יש מקומות שאנשים מסוג זה אם הם יכולים לתרום, וודאי לא בקבלה. והכי חשוב לנושא שלנו, ולתגובתי זו היא להתנצל. SORY SORY SORY. הנה לך, צא ובדוק, יש המכירים אותי, ויש שלא. אני בסגנוני לפעמים נראה כאילו... אבל ב"ה מחבבים אותי לפחות המכירים אותי. לא התכוונתי חלילה לפגוע. אוליי יש לי סגנון מסויים, שהוא בולט ומבטא. אבל אני מבטא הכל, גם דברים טובים. אז לא לקחת בבקשה ל
. ובפניי וודאי אינך חייב להסביר עצמך. כי אתה % 100. ובאמת, במה שאוכל לסייע אסייע. אלא שאני מאמין שאין לך אדם שאין מה ללמוד ממנו. אז גם ממך וודאי יש המון מה ללמוד. ואל תשים עצמך כבור. נ. ב. תקרא שם גם את הקישור/לינק ותבין את ההומור, ותבין גם שיש המכירים אותי.

TRANSFER

New member
ל.. א77

לגבי נפתלי פרום הוא בעצמו רשם בספרו שהוא מקובל והוא מאוד מבוקש בכל הארץ בעניין ההרצאות שהוא מעביר בנושא השמות והאותיות, אני לא אמרתי שהוא מקובל, כי אני לא יכול לקבוע דברים כאלה.. אם אתה רוצה לדעת אז יש לו ספר שנקרא :" כוח האותיות והשמות", קניתי אותו בסטימצקי.... לגבי ההתנצלות שלך, לא הבנתי בכלל למה התנצלת... לא נפגעתי בכלל... גם אני שמח ללמוד מכל אדם משהו ויש המון דברים שאני לא יודע. לכן אני כאן בפורום שאתה ועוד כמה אנשים טובים פה הסבירו לי לגבי דברים מסוימים בעולם היהדות. אז בכל מקרה תודה לגבי השאלה שענו לי אתה ועוד כמה אנשים למה אסור ללמוד קבלה בגיל צעיר, לפני שאיני יודע דברים בסיסיים בתנ"ך( בעולם הנגלה)..

למעלה