שלום. יש לי שאלה.

Dragon Roar

New member
שלום. יש לי שאלה.

היי אני עולה לכיתה י ויש לנו מגמות ומחויבות אישית. חשבתי על משמר אזרחי. כי זה נשמע כיף. אז בבקשה מי שיכול לספר לי מה עושים שם. וכמה זמן זה (שעה,שעתיים וכו..) כי פשוט גם יש מגמות וגם אני מתאמן באומנויות לחימה כל יום. ועל זה אני לא מוותר. תודה מראש אלון:)

ESU Boscorelli

New member
דבר חשוב

אם אתה אומר שזה כיף בגלל המחשבה שתקבל נשק ובשביל זה אתה הולך כדי להראות יפה עם הנשק אז תשכח מזה... חוץ מזה זאת אחלה פעילות ותורמת לבטחון המדינה

ESU Boscorelli

New member
אז ככה:

הדבר הכי חשוב שאתה עושה במשא"ז זה אבט"ש-אבטחה שוטפת (לא אבטחת ישובים) משמע, סיורים, לרוב רגליים, ברחובות העיר בזוגות בשלשות ואפילו יותר, לאותו סיור יצא איתך בוגר שיש לו וותק כבר במשא"ז ורשאי להסתובב עם נשק, כמו כן תצאו שיש עליכם מכשיר קשר נישא על מנת שיהיה לכם קשר עם הבסיס ואם יש צורך אז פנס (מאג-לייט). הסיורים יכולים להערך בכלל רחבי העיר\ישוב ולפעמים להתמקד באזור מסויים אם יש התרעות מסויימות. תצטרך ללמוד קיצורים שמתמשים בהם: פח"ע-פיגוע חבלני עויין (לא נראה לי שיש פיגוע שהוא לא עויין) שב"חים- שוהים בלתי חוקיים (ערבים) שבלר"ים-שימוש ברכב ללא רשות (גניבה\פריצה) ר"נ-רישיון נהיגה ר"פ-רישום פלילי ת"ז-תעודת זהות ת"ד-תאונת דרכים תצ"א-תחבורה ציבורית ויש עוד ועוד... אתם תלמדו לזהות: אנשים חשודים רכבים חשודים חפצים חשודים לכל דבר יש את הזיהוי שלו ואפשרות לדעת אם זה יכול להיות מפגע או סתם אזרח תמים, אתם תלמדו לזהות כל דבר ואיני רוצה לכתוב את זה פה על מנת לא "להמליץ" על שיטות לגורמים עויינים. אבל במקרה של רכב חשוד תוכלו לעלות במכשיר קשר מול התחנה ולעשות בדיקה על-פי לוחית זיהוי, במקרה של אדם חשוד תוכלו לבקש תעודת זהות ולבדוק לפי המס' תעודת זהות, כמו כן יש נוהל לבצע פעולה זאת ואתה לא פשוט תלך ותתקרב שכן אם זה באמת מפגע הוא עלול ללחוץ על ה"הדק" ואתה תיפגע. במסגרת ההתנדבות תצא גם לאבטחות של ארועים, מחסומים (במידה ויהיו), סיורים על ניידת משא"ז (משא"זור), אבטחות תצ"א ועוד... ועכשיו נפרט: אבטחות ארועים- במקרה שיש איזה אירוע גדול בעיר, לדוגמא טקס יום העצמאות, המשטרה נדרשת להגביר את האבטחה, באבטחה משתפים את מתנדבי המשא"ז, תצאו בצוותים של שניים, שלושה או יותר כאשר אחד הוא בעל הנשק (לא תמיד הכרחי) וכדאי גם מכשיר קשר (שוב, לא הכרחי, יש פלאפון). במהלך האבטחה תסתובבו בגזרה שיתנו לכם, תשמרו על הכניסות או שסתם תסתובבו חופשי בין הקהל ומסביב לאיזור ותפקחו עיניים שאין משהו חשוד או מפגע. מחסומים-בהתאם להתרעות ולצרכים (שוד עם מרדף, חטיפה, גניבת רכב ועוד...) יהיה צורך במחסומים בצירים ראשיים וביציאות\כניסות לעיר, המחסומים נועדו על מנת לבדוק את הנכנסים\יוצאים לעיר בתקווה למצוא את החשוד שבגללו מתנהלים המחסומים, בישובי קווי התפר ישנם מחסומים שנועדו למנוע כניסה של שבח"ים לעבודה בישראל. סיורים על ניידת משא"זור- אותו הדבר כמו סיור רגלי רק ברכב. אבטחת תצ"א -עמידה בתחנת אוטובוס ראשית בעיר ועצירת אוטובוסים לביקורת, עצירת האוטובוס בתחנה עלייה עליו על מנת לבדוק אם אין על האוטובוס אדם החשוד כמפגע ובדיקת תא המטען. לבדיקה יתבצע רישום מדוייק של שעה, מס' אוטובוס, שם הנהג ותחנה בה עמדת. שיצטבר הוותק תלמד לתפעל נשק (הקארבין) ולבצע עוד ועוד פעילויות שתלמד עם הזמן... אם יש לך עוד שאלות, תשאל.

רועי תרשה לי לתקן אותך במשו

תח"צ=תחבורה ציבורית

ESU Boscorelli

New member
אוי נכון איזה טעות עשיתי

תצ"א זה תצלומי אוויר, נדבקתי מחיל מודיעין חחח

Dragon Roar

New member
טוב...

באמת תודה על הספר שכתבת לי
נשמע מעניין ומאתגר. טוב נראה כבר שנה הבאה.

ESU Boscorelli

New member
לא נתראה....

אני מתנדב בכיבוי
התנדבתי במשא"ז במשך שנה... אם יש לך עוד שאלות שאל

hafifdalil

New member
תיקון נוסף

אכן כל פיגוע חבלני הוא עויין ולכן פח"ע זה לא פיגוע חבלני עויין אלא פעילות חבלנית עויינת (לאו דווקא פיגוע).

למעלה