שלום יש לי שאלה

david si

New member
שלום יש לי שאלה

אני מיתאמן בנינג'יטסו ואני רוצה לילמוד במקביל טאי צ'י צואן האים זה כדי או שזה נוגד אחד את השני ??? הבנתי שזה יכול להישתלב טוב ביחד כמו כן מישהו מכיר מורה טוב בשיטה זו מאזור י-ם והסביבה אני מיסתמך על הדברים שקראתי מהספר של עןפר כהן כאן בפורום

WhiteBear

New member
יש לי תשובה (בערך)

האם כדאי ללמוד טאי צ'י במקביל לנינג'יטסו או לא זה שיקול שלך. בכל מקרה, עדיף שקודם תגיע לשיעור ניסיון במקומות שרלוונטיים אליך, תיתרשם מהמורה, ותגיע להחלטה שתהיה מוצלחת עבורך. אפשרות למקום ללמוד אצלו זה בסניף של המרכז הישראלי לטאי צ'י. לגבי ירושליים, אני מכיר את אייל, שאני לא בטוח אם עדיין מלמד שם. על אייל אני מאד ממליץ, ואני מניח שגם אם החליפו אותו אז זה רק במישהו טוב. פרטים: ירושלים - מועדון הספורט הירושלמי, הצפירה 32, המושבה הגרמנית. יונה וויץ 054-651026 גברים א' 18:30, ג' 19:30 נשים א' 17:30, ג' 18:00 אני גם רוצה להזכיר לך שיש פירוט מקורות לחיפוש שיטה בקישור הבא (שמכיל גם קישורים ללוחות מורים, שתוכל לחפש שם שמות לטאי צ'י): http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=148&art_id=43 מבחינה יותר כללית, יצא לי ללמוד קצת נינג'יטסו לפני שהתחלתי לעסוק בטאי צ'י. ממה שהבנתי, הרבה מהעקרונות שדורון נבון הכניס לנינג'יטסו (מתוך שיטת פלדנקרייז), מאד משתלבים עם גישת האימון של הטאי צ'י. בגלל זה כנראה שאין "סתירה". בשורה התחתונה, הכי טוב יהיה להגיע לשיעור ולראות עם אתה מתחבר לגישה ואם אתה מרגיש שלימוד טאי צ'י יכול לתרום לך במשהו. אני, אישית, הפסקתי ללמוד נינג'יטסו קצת לפני שהגעתי לטאי צ'י. ובעבורי, נישארתי לעשות טאי צ'י כי הרגשתי שלי זה מאד התאים. אבל אני לא עד כדי כך מעניין בסיפור הזה
. בהצלחה, ותספר לנו איך הלך.

לדעתי ../images/Emo39.gif

לדעתי זה בחזקת תפסת מרובה לא תפסת חוצמזה, אני מבינה את הצורך לאזן את ריח הזיעה ועייפות השרירים עם משהו אחר. אני עושה את זה בפיסול. מניסיון, טאי צ'י מביא אותך למקום אחר מאשר הנין ג'יצו. שלא תתערבב.

מוסאשי

New member
למצויירת

יש האומרים שכל השבילים של אומנויות הלחימה מובילים לאותה הפסגה. אני לא יודע, גם לאחר יותר מעשר שנות אימונים אני לא רואה אותה. למה את חושבת שהטאי צ'י מביא אותך למקום אחר? אני מסכים שצריך להתגבש בדרך אחת, לפני שמנסים בנוסף, דרך אחרת. זאת אומרת, ללכת להתאמן בשיטה נוספת, רק לאחר מספר שנות אימון בשיטה שלך. זה כמו להתחיל ללמוד שפות חדשות באותו זמן זה פשוט לא הולך.

rowshi2

New member
אני לא יודע על טאי צ'י

אבל לא נראה לי שיש בעיה כל שהיא בשיבול שתי אומניות לחימה יחד. חבר שלי לומד נימג'יצו וטייקוואנדו יחד, והא מסתדר עם זה יופי. ושתי האומניות הפוכות לגמרי אחת מהשניה.... קודם כל אתה צריך ללכת לכמה שיעורים, לראות אם זה מתאים לך.... אם כן, אז יופי אם לא, לא נורא, תמשיך לחפש...

למעלה