שלום יש לי שאלה......

badboy3919

New member
שלום יש לי שאלה......

אקודם כל מזל טוב על הפורום החדש... אחלה רעיון, אני עוקב אחרי פורמולה 1 כבר מלפני 4 שנים פחות או יותר. רציתי לשאול שאלה שמעניינת אותי כבר הרבה זמן ומקווה שתוכלו לעזור לי: מה העלות של מכונית פורמולה 1 , כלומר כמה עולה לייצר אותה כולל כל החלקים? מקווה שתענו לי ואני ימשיך לכתוב פה ביי

בקשר לשאלה :

עלותה של מכונית מורכבת נע סביב מיליון דולר בקבוצות הקטנות (מינארדי לדוגמא) עד למילון וחצי אצל הגדולות. אך בפועל תפעול המכוניות והרכבתן הוא יקר בהרבה. התקציב היקר ביותר בסבב הוא של מקלארן והוא מוערך סביב 300 מיליון דולר!! התקציב השני בגודלו שייך לפרארי והוא בערך 280 מיליון דולר, הקבוצה ה"ענייה" ביותר היא איך לא - מינארדי, עם תקציב המוערך "רק" ב40 מילון דולר. מה שהרבה לא יודעים, הוא שכל סיבוב על המסלול עם כל אחת מהמכוניות מוערך ב1500 דולר (די מצחיק בהתחשב בעובדה שסיבוב ממצוצע אורך דקה וחצי). המכונית מורכבת מעשרות אלפי חלקים. חשוב לזכור גם, שכל כנף וכנפון, שנראים די פשוטים מהטלוויזיה עולים בסביבות 15 אלף דולר לחתיכה, ולכל קבוצה יש עשרות חלקי חילוף כאלה. בקיצור, מדובר בספורט יקר מאד, וכל זה מבלי לעסוק בעלויות השכר של הנהגים והצוותים (כל קבוצה מעסיקה מאות עובדים), ובטיסות מסביב לעולם בכל עונה.

badboy3919

New member
אגב על פי מה מחשבים את העלות של

סיבוב אחד של מכונית.... ועוד בקשה מישהו יכול להעלות תמונות של הגה של מכוניות בפורמולה 1???

בנוגע לעלות הקפה

זה לא כל כך הרבה אם משווים את זה לשעה של אף 15 באויר - 17 אלף דולר. העלות של סיבוב נמדדת לפי כמות הדלק שהמכונית יונקת (לא מדובר בדלק מכוניות רגיל אלא בסוג יקר של דלק עם כל מיני תוספים) והמכונית צורכת המון. ועלות התפעול של המחשבים הרבים וכח האדם העצום (קרוב ל60 איש) שאחראי לתפעול כל מכונית.

למעלה