שלום. יש לי שאלה....

OrtalK

New member
שלום. יש לי שאלה....

היי, שמי אורטל. אני מתעניינת מאוד בלימודי חינוך, ואני מתעדת ללמוד זאת בשנת הלימודים הקרובה. רציתי להתייעץ לגבי מקום הלימודים. אני עדיין מתלבטת איפה כדאי ללמוד - לוינסקי, סמינר הקיבוצים, בית ברל, או שמא באוניברסיטה.... ברור לי שבסופו של דבר זה שיקול שלי, אבל הייתי רוצה לשמוע ממכם, מה בעיקרון ההבדלים בין המקומות, בין מכללה לאוניברסיטה, והאם יש מקומות שנחשבים יותר "איכותיים", ומה האפשרויות לעתיד..... תודה רבה על ההתיחסות. מקווה שזה המקום הנכון לשאול...

חינוך והוראה

יש להבחין בין לימודי חינוך לבין הכשרה להוראה. לימודי התאר הראשון בחינוך מיועדים להקנות לתלמיד ידע ומושגים להבנת תהליכים חינוכיים שונים; להקנות לו יסודות עיוניים הדרושים לפיתוח גישה מדעית לחקר החינוך, וכלים לניתוח אובייקטיבי של תהליכים ללימוד עצמאי ולמחקר. כן מיועדים הלימודים להכרת מדעי העזר השונים והבנת תרומתם בתהליך החינוכי. במישור המעשי מיועדים הלימודים לפיתוח מיומנויות וכישורים הדרושים למילוי תפקידים שונים במערכת החינוך, וליצירת תשתית לפיתוח אמצעי הוראה ותכניות לימודים. לימודי התואר הראשון כוללים מספר מגמות, ביניהן: מגמת יסודות החינוך עוסקת בהכרת מחשבת החינוך, והבנת תרומתם של מדעי הרוח והחברה, ומכוונת לבדיקת תהליך החינוך ומרכיביו. מגמת מינהל בחינוך מיועדת למי שמתעניין בתפקידים מינהליים במערכת החינוך המגמה לתכניות לימודים מקנה ללומדים את דרכי החשיבה והשיקול הדרושים להבנתן של תוכניות לימודים חדשות ושל דרכי החקר בתחומים של תהליכי הוראה והדרכה. המגמה לחינוך מיוחד מכשירה את התלמיד להוראה ולעבודה חינוכית עם ילדים חריגים לסוגיהם (לקויי חושים, מוגבלים, מחוננים וכד'), תוך כדי הכרת היבטים שונים בתחום ההתפתחות ועיצוב האישיות. המגמה לייעוץ חינוכי מכשירה מורים יועצים ויועצים חינוכיים למוסדות החינוך השונים, אשר מתפקידם לאבחן בעיות לימודיות, התנהגותיות וחברתיות, להמליץ על דרכי טיפול ולעקוב אחר ביצוע ההמלצות. לימודי התואר הראשון בחוג לחינוך אינם מכשירים את התלמיד לעבודה ספציפית ולמעשה הם משמשים רק כבסיס. ההתמחות וההכשרה לעבודה בתחום ספציפי נעשות במסגרת הלימודים לתואר השני. לימודי חינוך אינם מקנים רשיון או הכשרה להוראה. מכללות להוראה מכישרות במספר מסלולים להוראה בכתות א-י. המעונין ללמוד בחטיבה העליונה נדרש ללמוד לתואר ראשון בתחומים שבחר (נניח לדוגמא ספרות וסוציולוגיה), ואז הוא יכול להמשיך לתעודת הוראה באוניברסיטה. הסמכה זו תאפשר לו ללמד את שני המקצועות הללו בחטיבת הבינים והחטיבה העליונה.

למעלה