שלום, יש לי שאלה

שלום, יש לי שאלה

אני מחפשת כבר הרבה זמן אחר פסק דין שהתקבל לפני מספר שנים בבג"ץ, עד כמה שאני יודעת, ובו אושרה לאם חד הורית אבטחת הכנסה מביטוח לאומי למרות היותה בעלת רכב. אין לי כל פרטים על המקרה הזה, זו רק שמועה ששמעתי. האם מישהי/ו כאן יודע משהו על כך? יכול למסור לי פרטים נוספים שיעזרו לי למצוא את פסק הדין הזה? בתודה רבה מאוד מאוד מראש.

mishelli

New member
אולי תנסי בפורום חוק ומשפט?

אולי הם יוכלו לעזור לך?. יש פורום כזה בתפוז, תכנסי לרשימת הפורומים המלאה. בהצלחה!!!

יש מקרים

כאשר יש תלות רפואית ברכב , או מדובר ברכב מנפח מנוע ושנת ייצור מסויימים , שזה מאושר. מתקיים בכנסת הליך חקיקה לשנות את המצב. עדכונים שוטפים מדיוני הוועדות השונות וכל מה שקשור בחקיקה , ניתן למצוא כאן בקישורי הפורום. דיון בפורום בדבר חקיקה בנושאי הרכב לחדוריות ובו קישור לכתבה על פרטי החקיקה.

תודה, אביגיל

האמת היא שזה קורה רק במקרה של תלות רפואית, ואז ביטוח לאומי מתייחס לזה "לפנים משורת הדין" מפני שגם במקרה כזה החקיקה אינה מאפשרת להורה היחיד לקבל אבטחת הכנסה (אבל ביטוח לאומי הנדיב וההומאני נותן לו...). לגבי נפח המנוע ושנת הייצור - החקיקה בנושא עוכבה כיוון שהמוסד לביטוח לאומי נבעת כשהבין כמה משפחות חד הוריות יגיעו אליו עכשיו, מקרטעות בטרנטות הישנות והעלובות שלהן. כן. אז נכון לעכשיו, מבחינת החוק, לאף הורה יחיד בעל מכונית כלשהי לא מגיעה אבטחת הכנסה. ולא אכפת לביטוח לאומי שמעולם לא קיבלתי מזונות (אביה של בתי נפטר כשהיא הייתה תינוקת ומעולם לא היינו נשואים), ושמעולם לא הייתה לי דירה, ושאני עובדת כמו חמור כל חיי ומרוויחה שכר מינימום, ושנשלחתי על ידי העובדת הסוציאלית לבית תמחוי כי אין לי אוכל - אני לא זכאית לכלום כי אמי בעלת מכונית משנת ייצור 1983 שנפח המנוע שלה 990 סמ"ק ושכבר אינה מופיעה במחירון (כי לא ניתן להעריך אותה. היא שווה פחות מ-1,000 ש"ח), ואני משתמשת בה בקביעות. מצטערת על ההסחפות. אני די ממורמרת.

למעלה