שלום, יש לי שאלה

כריס14

New member
שלום, יש לי שאלה

שלום יש לי שאלה במידה ולא היה איסור דתי על קיום יחסי מין חד מיניים האם לדעתכם רמת ההומופוביה הייתה נמוכה יותר ?
תודה לעונים

גנימדס

New member
בהחלט

כל הומופוב שנתקע לפינה אומר ״ זה לא אני זו התורה!! ״. . הלוואי ולא היה התירוץ הזה.

רiאיש

New member
ממש לא

קסנופוביה - שנאת זר - לא תלויה בציווי כזה או אחר של דת. אפשר להתלות בו ולהפוך את השנאה למשהו קצת יותר "רציונאלי" ומנומק (זה לא אני ההומופוב, זאת התורה) אבל השנאה לאחר תהיה תמיד, הם פשוט ימצאו תירוץ אחר...

יש אינסוף דוגמאות - חנונים, משקפופרים (וואו איזו מילה ארכאית), נשים, שחורים, ערבים, מהגרים ועוד כיד הדמיון הטובה.

פורטי40

New member
שינאת השונה+איסור רישמי=חומר נפץ

לא די שבאופן טבעי בעלי חיים שונאים את השונה, התורה באה ונותנת גושפנקא לשנאה הזאת, ובכך מגבירה את השנאה.
שמנים ומשקפופרים ושחורים שנואים לפעמים, אבל הממסד מנסה לעקור את השנאה הזאת. בו בזמן, הממסד לא מנסה לעקור הומופביה אלא לעיתים אפילו מעודד אותה.

datibalev

New member
יש יותר מצוות לאהוב בתורה מאשר לשנוא.

אני מניח שצריך לעשות על זה עבודה יותר רצינית, אז אני זורק את הכפפה למי שיחליט לקחת את זה על עצמו.

"ואהבת/ם את הגר"...

[לא זוכר את הציטוט המדוייק]

בדרך כלל אהבה מוסבת על החלשים, המסכנים והנדכאים. אבל גם כן על השונה ועל המוזר שבדרך כלל הוא חלש כי הוא מנודה בחברה.

"ואהבת לרעך כמוך"...

אהבה לא סתם כסטיקר או כקילשאה, אלא אהבה אמיתית של הזדהות וחיבור עד כדי כך שכמוך.

"ואהבת את ה' אלוקיך"...

מי שאוהב את הקב"ה שהוא בורא העולם לא באמת אוהב אותו אם הוא שונא את הבריות ובמיוחד אם הוא שונא את מי שנברא בצלם אלוקים...

avitano

New member
אני חושב שהשימוש בדת הוא רק תירוץ לשנאה

וזה נוח להם להגיד אפילו בתורה כתוב

אבל הסיבה לשנאה לא נובעת מכך
אלא משנאת השונה, מי שזר להם, מי שהוא לא כמוהם

ואפילו אנחנו לפעמים חוטאים בזה
יש לא מעט הומואים ולסביות שאומרים:
"זה שאנחנו הומואים זה משהו אחד אבל למה צריך לעשות ניתוח לשינוי מין? זאת כבר מחלה בראש"

לא מקבלים את אחיהם לקהילה ולא מבינים שיש הבדל גם בינינו בתוכינו

ספר יקר

New member
כן. לא סתם היה צריך הרב סתיו לאמר לאחרונה

שאין סימוכין לשנוא הומוסקסואל יותר ממחלל השבת.
(שזה קצת מעצבן אותי - כי זה מגיע מנק׳ מוצא של מי שמשייך את איסור משכב זכר לכל הומו באשר הוא, כאשר בפועל יש לא מעט שנמנעים ממין אנאלי מסיבות שונות).

למעלה