שלום יש לי שאלה..

מאייקי20

New member
שלום יש לי שאלה..

אני לא יודעת כל כך אם זה קשור לפה אבל אני אשמח שתענו לי במידה ויש לכם תשובה..
לסבא שלי יש דרכון ארופאי ואני רוצה להוציא גם..
עכשיו הוא נולך בשנת 39 בעדן שבתימן ושם היה שלטון בריטי לפני שהוא עלה לארץ הוא התגורר בלונדון קיבל אזרחות ועלה לארץ.
רציתי לדעת אם יש אפשרות שאני יכולה להוציא דרכון ממנו ואם כן אז איך ומה התהליך..
אם אתם יודעים אני אשמח לתשובה..
תודה, מאייקי :)

בקר12

New member
בקצר לא.

אפילו יותר מכך, יכול להיות שגם סבך איבד את אזרחותו הבריטית.
אבל בכל מקרה אם אביך או אימך (לא יודע מאיזה צד הסבא שלך) לא נולדו או חיו בבריטניה אז אין לך שום בסיס להוצאת אזרחות בריטית
סורי

מאייקי20

New member
תודה רבה ועוד משו קטן..

הסבא הוא מצד האמא ואמא שלי חייה באנגליה חצי שנה +-
יש לי עוד שאלה קטנה סבא שלי מצד האבא פולני וסבתא שלי מצד האבא רומניה. שניהם עלו לארץ אחרי מלחמת העולם השני ונפטרו מזמן.
תעודות לידה שלהם אין לי.. יש דרך להשיג אותם ? ואם כן, בעזרת זה אבא שלי יכול להוציא דרכון רומני/פולני ?

עוד הפעם תודה רבה!

גוזליה

New member
יש דרך להשיג את זה, באופן תיאורטי

את צריכה לדעת כמה שיותר פרטים על מאיפה הם הגיעו, איפה נולדו, באיזו שנה וכיוב'
ועורך דין המומחה לאזרחות הספציפית שאת מעוניינת בה יכול ליצור קשר עם הארכיון/מרשם האוכלוסין. זו פרוצדורה, והיא כרוכה בכסף, אבל לא מופרכת.

בהצלחה.

בקר12

New member
רומני ופולני זה מחלקה אחרת

לגבי הבריטי ואמא שלך- בהנחה שאימך הינה אזרחית בריטית אז היא הייתה צריכה לגור 3 שנים שם (לפני לידתך) כדי להיות זכאית להעביר לך אזרחות. זה לפי דברייךן לא קרה
לכן אמנם ייתכן שאמך אזרחית בריטית אבל הסיכוי היחיד הנותר הוא שהיא יכולה להעביר לך את האזרחות שלה היא אם אביה (סבך) רשם אותה כאזרחית בריטית כשגר בבריטניה. אם הוא עשה צעד כזה אז יש לך סיכוי. אני מבין שהוא בחיים אז אפשר לשאול אותו. אם הוא לא עשה כלום בנידון אז כנראה שאין לך זכאות.

BW37

New member
בקשר לפולני...

יש ארכיונים בפולין ששומרים את החומר
אבל לפני שאת מתחילה לחפש שם
תבררי עם אבא שלך
1. איפה סבא שלך נולד, יש אזורים שהיום פולין ואז לא היו והפוך
2. מתי הוא נולד, ומתי עזבו את פולין, יש כאלו שנולדו בפולין אבל עזבו לגרמניה או רוסיה לפני שפולין נהפכה לפולין
3. תפני לקצין העיר במקום מגוריך, ותבקשי אישור שירות של סבא
רוב יוצאי פולין נרשמו או שירתו בצבא לפני 1951 ובכך איבדו את אזרחותם הפולנית

למעלה