שלום יש לי שאלה

אז ככה:

ב"ה יס"מ = יחידת סיור מיוחדת יח"מ = יחידות מיוחדות (תלוי בהשוואה למה זה) ימ"מ = יחידה משטרתית מיוחדת. מקווה שעזרתי!

שלום30

New member
יס"מ יח"מ וימ"מ

יס"מ יחידת סיור מיוחד תוקפנית יותר מיחידות הסיור הרגילות נשלחת בעיקר לפיזור הפגנות, סיורים ואבטחה במקומות מרובי אדם או שיש בהם דרישה לידע וטיפול יותר אלים ומקצועי כמו בקו התפר, כינוסים המוניים וכו´ או בקיצור לכל מקום שיש צורך עם אזרחים ואנשים. יח"מ כמו שאיציק לוי כתב זו יחידה מיוחדת מובחרת, כל יחידה לפי שמה יש צלפים רגילה ויש צלפים עם יותר מיקצועיות וזו המיוחדת או המובחרת. ימ"מ יחידת משטרה מיוחדת, השם השני שלה זה - יחידה ללוחמה בטרור משמשת בעיקר לאירועים בהם צריך מומחיות חזקה ביותר ירי מדוייק, טיפול בבני ערובה, לחימה מסובכת במבנים ובשאר מקומות או פריצה למבנים תוך כדי נסיון רב.

ישראל26

New member
יח"מ =בעיקר באק"מ -היחידות המיוח

דות של האק"מ =משא"ז שפועלות בתוך יחידות המשטרה הרגילות /מיוחדות , ובהם המתנדבים הם אנשי צוות לכל דבר וכמעט שוטרים למעט הבדלים דקים . ישנם מספר יחידות כמו המת"מיד של הסיור ימען בילוש נוער ימער בילוש רגיל יתמ יחידת תנועה ,ויחידות מיוחדות מקצועיות כמו יחידות חילוץ תצפיות יחידות ימייות גיפים ועוד ועוד .. את תוכלי -אם תרצי -להצטרף ליחידות הללו במהלך ובתוך שירותך הצבאי -אם יהיה לך זמן פנוי ולא תשרתי כלחמת פייטרית 100 קמ מהבית ...

ram9

New member
יחידת צלפים?

איך מתקבלים ?איזה סןג פעילות יש להם? כול מידע יהיה טוב

ישראל26

New member
יחידת הצלפים היא יחידת יח"מ -

שפעילה בעיקר בערים הגדולות .העבודה ביחידה היא ען רובי קרבין שמותקנים עליהם עזרים שונים לצלף וכוללת מספר מטווחים. הפעילות היא בעיקר באירועים מיוחדים אירועי חגים גדולים ועוד . אישית הייתי ממליץ לך להצטרף לאחת מיחידות היח"מ מתמיד סיור או ית"מ תנועה ,אם הינך בצבא או אחרי צבא ולשלב את יחידת הצלפים בתוך פעילות זו וזאת מפני שלמיטב ידיעתי ביום יום פעילותה של יחידת הצלפים דלה מאוד .. אלא אם כן מישהו יודע אחרת ויוכל להמליץ לך על יחידה כזו פעילה ..

dino_din

New member
ומה עם קצת גאווה ? לא מגיע לימ"מ

הימ"מ (יחידה מיוחדת ללוחמה בטרור) נחשבת ליחידת הלוחמה למשימות מיוחדות הטובה ביותר בארץ (כן, כן - למי שהולך להשוות עם סיירת מטכ"ל או שייטת 13 אז במספר אירועים שקרו לאחרונה התברר שהימ"מ ולא סיירת מטכ"ל הם האנשים שמועדפים לטיפול בפיגוע חבלני עם בני ערובה). חוץ מזה שהימ"מ זו יחידה משטרתית שמוכרת בכל העולם בתור אחת היחידות הטובות ביותר שקיימות ! בברכה, דינו.

תודה רבה לכולם , עזרתם לי מאד!!!

כל היחידות נשמעות מעניינות ביותר!!! אני מניחה שהימ"מ היא ליוצאי יחידות קרביות בלבד, האם אני צודקת?

שלום30

New member
בדרך כלל אלו הדרישות להתקבל לימ"מ

עד גיל 26, בוגר קורס פיקודי, שירות כמפקד כיתה או פיקוד כלשהו בצבא, גובה מעל 165 אבל ידועים לי ויתורים אם רק זה היה החיסרון, יוצא יחידה קרבית, וכמובן לעבור בהצלחה את שאר בדיקות הכושר, הסיבולת, פסיכולוגיות ועוד מבחנים אחרים.

יעני סליחה שאני מתערבת... ../images/Emo13.gif

אבל גם אותי הימ"מ מעניין ולפי ההודעה שלך אי אפשר היה להבין מה בקשר לנשים...

dpg

New member
אפשר גם בשירות חובה

לימ"מ מה שאני הבנתי שאפשר להצטרף אליו במסגרת שירות החובה במשמר הגבול ולאחר מיון ואחרי טירונות אל אפשר גם...

למעלה