שלום, יש לי שאלה

lior266

New member
שלום, יש לי שאלה

אם רושמים דירה על שם בן משפחה כדי לא לשלם מס רכישה ולאחר מכן הבן חותם על ייפוי כח חזרה לאב, אזי הבן הוא הבעלים היחידי והחוקי של הדירה? הוא יכול להחליט למי להשכיר או למכור?האם הבן יכול לבטל את ייפוי הכח?

לא הבנתי

הרישום הוא על שם הבן? הבן בגיר? בעיקרון מי שהדירה על שמו רשאי לעשות אתה ככל העולה על רוחו. "פתרון" כזה כדי לחסוך כמה אלפי ש"ח בודדים הוא גם בניגוד לחוק וגם יכול להתברר כבעייתי.

lior266

New member
הבן היה בגיר בן 19 בעת רכישת הדירה

זה באמת לא חוקי? אם כך איך זה בכל זאת עבר ונעשה על ידי עורך דין? הרי ברור שהבחור בן 19 ולא עבד יום אחד, וגם הכסף לא יצא מחשבון הבנק שלו כך שלא היה מאמץ מיוחד להסתיר זאת. שאלה נוספת שעולה היא איך זה שמס הכנסה לא שאל כלום לאחר שבחור בן 19 הוא הבעלים של דירה בלי שהיו לו הכנסות.

זה כבר עשוי אז אין טעם להתעסק עם זה

אם הוא ירצה לקנות לעצמו דירה בבוא העת, הוא ישם מס רכישה מלא כי כבר רשומה דירה על שמו.

lior266

New member
למרות שהעניין כבר נעשה

הייתי רוצה להבין את העניין,איך אני יכול לקבל תשובות למה ששאלתי? בקשר למס רכישה אני חושב שקראתי שיש חוק שאם עוברים 7 שנים אז הוא יוכל לקנות ללא תשלום מס רכישה

זה לא נכון

כל דירה שאינה דירה יחידה של הרוכש מחוייבת בתשלום מס רכישה מלא. כל עוד הוא רשום כבעלים הוא רשאי לעשות בדירה כפי רצונו.

lior266

New member
...

האם יש אפשרות שבזמן רכישת הדירה הבן יחתום על הערת אזהרה בטאבו שלא תאפשר לבן למכור את הדירה?

IgalR

New member
אהובה תומר ודני רוזן עשו תרגיל כזה , כדי שדני

רוזן יוכל לחמוק מנושים.

למעלה