שלום יש לי שאלה

tamidb

New member
שלום יש לי שאלה

אמא של חברה שוכחת דברים היא שואלת שאלה ולאחר שתי דקות שואלת שוב יורדת למכולת לקנות מוצר אחד ושוכחת מה היתה אמורה לקנות מה עושים? הרופא הציע אבחון שעלותו כ1500 שח האם חיבים לעבור את האבחון ולשלם-ומה עושה מי שידו אינה משגת? אשמח לקבל תשובות עבורה תודה

ronnyw

New member
זה די פשוט...

הציעי לחברתך לקחת את אימא שלה לקופת החולים שלה. כל קופת חולים וכל רופא משפחה יודע איך בודקים אנשים עם חשד לדימנסיה. אם זה גדול על רופא המשפחה - הוא יודע לשלוח לרופא מומחה מתאים (פסיכוגריאטר או נוירולוג). זה שרות שכל קופת חולים נותנת. מה פתאום איבחון בכסף? מה פתאום רופא פרטי? (נראה לי שהחברה לא הבינה ושמדובר באיזו בדיקה מיוחדת אחרת) (אפשר, כמובן לפנות לרופא פרטי לקבלת דעה נוספת, כמו לרופא עור או כל רופא מומחה אחר. אבל קודם כדאי ומומלץ למצות את הרפואה הממוסדת).

ענתי44

New member
אגב גם אני שוכחת דברים

קניתי עכשיו וכשחזרתי וסידרתי בארון גיליתי שני דברים שקניתי כבר שבוע שעבר. שלום לך, כמו שרוני אמרה לך בשום פנים ואופן אל תשלם עבור הבדיקה והאיבחון. ברוב בתי החולים בארץ יש מחלקת זכרון שם מאבחנים בבדיקה די פשוטה. לפעמים הניאורולוג שולח גם לבדיקת סי. טי וגם עליה לא צריך לשלם, אלא עלות טופס 17. תפנה לניאורולוג בקופת חולים לקבל מכתב הפנייה למרפאת זכרון ותקבע תור. מאחר ולוקח כמה חודשים, לפחות לפני חמש שנים כשאמא שלי אובחנה, למרפאת הזכרון אני ממליצה לכם, במידה ולאמא יש ביטוח מושלם, ללכת לחוות דעת מומחה. אני למשל הלכתי לייעוץ אצל פסיכיאטרית גריאטרית ותוך פחות משבוע קיבלתי תור בעלות זניחה של 100 שקלים כששאר עלות הביקור היא על הביטוח. אם אין אפשרות לשלם את זה או אין ביטוח מושלם, ממליצה להתקשר כמה פעמים למזכירת המחלקה כך שאם מתבטל תור היא תקדים לכם. שיהיה בהצלחה.

ענתי44

New member
../images/Emo9.gifשסיפרתי לאמא

שקניתי כפול היא צחקה ואמרה " לא נורא נמצא לזה שימוש"

zs1957

New member
יש לעשות אבחון בקופת חולים ע"י גריאטר

או במרפאת הזיכרון בבתי חולים ע"י טופס 17. המחיר מופקע. אלא אם עלייך לקבל אפוטרופסות על האם אז פונים לרופא שנותן חוות דעת רפואית לבית המשפט. זה עולה יותר מ-1500 ש"ח. זהבה

למעלה