שלום....יש לי שאלה..

ניצה 1

New member
שלום....יש לי שאלה..

מה זאת אומרת ריפוי בעיסוק? ואיפה לומדים זאת? אני חשבתי שכל תחביב או משהו שאוהבים לעשות זה ריפוי בעיסוק לא? לדוגמא אני אוהבת לאפות לפעמים גם ללא צורך אני מוצאת את עצמי במטבח כי זה משכיח ממני את השעמום או מחשבות טורדניות.... האם יש עוד משהו שלא ידעתי שאוכל להשתמש בו אשמח לקבל תגובות.....תודה...

שרון ק

New member
השימוש היומיומי בביטוי ..

"ריפוי בעיסוק" אכן קושר בין ביצוע פעיליות שגרתיות ולעתים חד-גוניות לשיפור במצב הרוח לרגיעה ותחושה של איזון ומשמעות. במקצוע הריפוי בעיסוק אנחנו מכירים בחשיבות העיסוק לאדם ומנסים לעזור למי שנפגעה יכולת העיסוק שלו (לימודים, משחק, עבודה או פעילות פנאי) מסיבה כלשהי (ליקוי מולד, מחלה,תאונה, זיקנה) לחזור לתפקוד מלא ומספק ככל הניתן. האמצעים בהם אנחנו משתמשים בטיפול הנם שונים ומותאמים לאדם שבו נטפל, ונשאף שהם יהיו משמעותיים לו מתוך הנחה שהדבר יתרום למוטיבציה שלו לעזור לעצמו. לדעתי חשוב לכל אחד מאיתנו למצוא ולעסוק בפעילויות שהן משמעותיות עבורנו ותורמות לתחושה של עשיה ושקט נפשי. מרפאות בעיסוק יכולות לעזור למי שמתקשה למצוא או להתמיד בפעיליות שכאלו וניתן לפנות לעזרתן דרך ערוצים שונים כגון דרך קופות החולים ובאופן פרטי. שרון.

בנוסף למה ששרון אמרה

העיסוק שנבחר על ידי המטפל יחד עם המטופל צריך להיות בעל משמעות עבור המטופל ומשמש ככלי טיפולי. לדוגמא כפי שתארת לשיפור מצב רוח אבל גם לשיפור כוח שריר, מצב הפרקים, חשיבה וכו´. לדוגמא (ובאופן מאד מופשט) לשפור מצב שרירים על ידי עבודה במטבח איתך נומר (כוון שזהו תחום שקרוב לך) המטלה שנבחר במטבח יהיה לדוגמא לישת בצק (כוון שפעולה זו תחזק לך את הכוח בכפות הידיים). אבל אם רציתי לעבוד עמך בחשיבה אולי הינו מתמקדים באפיה על קריאת המתכון וארגון במטבח.... וכו וכו´.... בנוסף אנחנו שואפים בריפוי בעיסוק להחזיר אנשים לפעול, לתפקד ולעסוק בעיסוקים שהיו להם לפני שהגיעו לטיפול וזאת למרות המגבלה. לדוגמא אדם אשר יושב על כסא גלגלים ילמד בריפוי בעיסוק להתקלח ולהתלבש באופן עצמאי. כל זאת על קצה הקרחון כמובאן טל

robbi53

New member
הייתי מוסיף ש..

התעסקות היא ריפוי לאלה שיש להם המון זמן חופשי ונותנים להם/ן רעיונות איך להתערב בחיים ולהיות יצירתיים.(לפעמיים יש גם הכנסה כספית שזה בטח נותן סיפוק מיידי) לדעתי סריקת תמונות והכנסת נתונים ממלא את ה"ריפוי בעיסוק" בין היתר נותן אפשרויות להעביר את ההיסטוריה המשפחתית לדור ההמשך ולהתעסק עם תמונות זה לעסוק בנוסטלגיה שזה תמיד מעלה חיוכים וזכרונות נעימים. מצ"ב תיאור לתכונות התוכנה וכתובת להורדת דמו בחינם לנסיון.

מה פתאום בורות

אני עדיין לא פגשתי משהו אשר נולד עם ידע. ידע רוכשים על ידי כך ששואלי שאלות. אז טוב ששאלת עכשיו את יודעת עוד קצת
.... שלך טל

ולך robbi

לדעתי עיסוק חשוב לכולם. ותודה על הקישור אשר אוסיף לקישורים בפורום. טל

למעלה