שלום,יש לי שאלה-

שלום,יש לי שאלה-

זה שאלה על סרט מסויים ועל החיים.יש סרט,שאני מקווה שאנשים כאן ראו,שנקרא "גרין מייל".בסרט,בלי לעשות ספויילר מטורף למי שלא ראה,ישנו אסיר שחור שאמור להיות מוצא להורג כי הוא אנס ורצח שתי ילדות.במהלך הסרט מתברר שהאדם הזה הוא בערך האדם הכי טוב שאי פעם היה קיים בעולם.מישהו אחר עשה את המעשים הללו לילדות.הסרט מבוסס על ספר של סטיבן קינג.מה שאני רוצה לשאול אותכם זה האם אתם חושבים שיש במציאות באמת אנשים כמו האיש הזה?לא מצאתי שום חיסרון מבחינה מוסרית,איך שהוא מתנהג עם אנשים אחרים,בבן אדם הזה.האם בסרטים עושים דברים כאלה ובמציאות זה ממש לא ככה?אולי לא ניתחתי את הסרט הכי טוב?האם זה מוגזם ברמה האישית לשאוף להיות בן אדם כזה?

hilabarak

New member
בקצרה כי אני בדרכי לחופש

הכל אפשרי השאלה מה המחיר. גם אדם 'טוב' כזה, אם ירצה להיות הורה, צריך לחנך ילדים. אם יחליט שטוב לב זו האידיאה המוחלטת, יתקשה לחנך את ילדיו לאסטרטיביות (אדם אסרטיבי לפעמים צריך לשים עצמו לפני הזולת). שוב בגלל שאני ממהר, אז אתמקד - אינני רואה בעייה ב'טוב' לב, אלא שצריך לזכור שבכל יתרון יש חסרון (זרקתי כדוגמא את החסרון הראשון שעלה במוחי). או במילים פשוטות - גם לשלמות יש מחיר (דיו שמצריך הרחבה). עכשיו השאלה היא מה אתה רוצה ? האם טוב הלב זו האידיאה או דברים אחרים (נניח יש אנשים שרוצים לפרנס משפחה בכבוד או להיות מנהיגים וכולי) ?

הסרט אינו מציאות והמציאות אינה סרט

לא ראיתי את הסרט אליו אתה מתייחס, אינני מכירה את העלילה ולכן תגובתי מתייחסת למישור העקרוני בלבד. בעוד שבסרטים תיתכנה דמויות של שחור או לבן (וכל פיקציה אחרת העולה במוחם הפרוע של היוצרים), המציאות מזמנת לנו דמויות "עגולות" יותר- לכולנו החסרונות הקטנים (יותר או פחות) שלנו. אף אחד מאתנו (מבלי לפגוע...) אינו מושלם. האם יש לשאוף למושלמות מוסרית? לדעתי, אכן יש לשאוף למוסריות מקסימלית, אך מתוך מודעות לכך ש"מושלמות" אינה דבר שבנמצא...

למעלה