שלום יש לי שאלה...

TMCCHAN

New member
לדרולי!

לדרולי! נראה לי זהזכרון שלך קצר מאוד. לפני כמה זמן כתבתי שכדי לעשות מדיטציה רצוי להתנתק מהסביבה (במילים אחרות:להיות לבד),אתה התגובה כתבתה: " ואני גם מתנגד לכל העניין של התנתקות מהסביבה. מאיזו סביבה אתה מתנתק ומה בדיוק אתה עושה אחר כך?" אז כדי שתחליט כן להיות לבד(ניתוק סביבתי במובן מסויים) או לא.

drall

New member
יש סביבה ויש סביבה

ואתה צודק , אולי באמת בלבלתי אתכם. כשם שאתה חי בעיר אתה גם חי בתווך אנרגטי , אלו שני מימדים נפרדים. כשאתה במדיטציה , אתה בכל מקרה מנותק מהתווך האנרגטי שמסביבך. אתה עושה מדיטציה כשאתה עומד בתור לבנק לדוגמא. כולם מסביבך עצבניים וממהרים ואתה מנותק מכל זה , זה ברור. אני מתנגד להתנתקות מהסביבה מבחינה פיזית , מהפיכת המדיטציה לתהליך שניתן לעשות אותו רק בסביבה סטרילית - מנזרית. זה מביא אותך להקצנה שבסופה אתה לא תוכל לחיות חיים "נורמאליים" אלא תצטרך להגר לאיזו קומונה. זה מנוגד לטאו. אבל התנתקות אנרגטית מהסביבה היא מובנת מאליה. דרול

אני ועצמי

מסכימה שמדיטציה מדברת עלי ואלי. ואם אני מצליחה להגיע אלי ולגעת בי דרך פעילות חברתית, לדוגמא מדיטצית אום (בהנחה שמותר לי לקרוא לזה מדיטציה
)? מה הרעיון המרכזי בעצם? לגעת בי, להגיע אלי? או המדיטציה?

drall

New member
כל מקרה לגופו

הפילוסופיה של ווירש היא כזאת. הוא מעמת אותך עם האחר או עם האחרים ובכך הוא מראה לך את עצמך. איפה את פגיעה , איפה את חזקה ועם איזה סוג של מגעים קשה לך להתמודד. אני לא אומר שהדרך שלו לא נכונה , אלא בעיקר שלדרך שלו אני לא יכול לקרוא מדיטציה. כי נקודת ההתחלה במה שאני קורא לו מדיטציה זו אי תלות. וכדי שווירש יוכל לממש את הטכניקות שלו , הוא תלוי בקבוצה ולא בסתם קבוצה אלא בקבוצה שצריך שתהיינה לה תכונות מסויימות. לכן כל הדברים האלו על כל סוגיהם , לאט נקראים אצלי מדיטציה , למרות שיש בינהם מוצלחים יותר ומוצלחים פחות כל אחד וסיפורו דרול

בארס

New member
זו מהות העיניין כולו

השאלה האמיתית שאלת עצמך להבדיל ממחול אירובי או ריקודי עם אכילת המבורגר מניקור פדיקור ואפילו שירה בציבור מהות המדיטציה אינה בביצוע פעולה מסיבות כאלו או אחרות כי זה יעשה לי טוב ישפר לי את הזיכרון או יתן לי כלים להתמודד עם בעיות בעולם יש כמובן גם "מדיטציות" שזו כל מטרתם אולם מהותה האמיתית של המדיטציה מתחילה להתקיים כאשר נפתחות השאלות האמיתיות לגבי עצמי והקיום שלי כאשר מתגלה ההכרה שאין לנו מושג ממשי לגבי עצמנו שהחיים שלנו מתנהלים כמעט מעצמם נשלטים ע"י כוחות חיצוניים ומנגנוני תגובה פנימיים שנתבעו בנו לדעתי כאן מתחילה דרך של חיפוש עצמי ממשי ואולי חיפוש אחר דרך שתוכל לקרב אותנו להכרת חיינו באמת בתוך דרך כזאת המדיטציה יכולה להוות כלי מרכזי לחקר עצמי ולדברים רבים נוספים מדיטציה כאקט אופנתי זה דבר נחמד אפשר להתלבש יפה להדליק קטורת ולנמנם איזו חצי שעה :) אבל כשהשאלות מתחילות לפעום !?

drall

New member
just like that

אם בכלל יש איזה מובן לתועלת במדיטציה , אזי התועלת היא בכך שהמדיטציה מעבירה אותך למישורים שהם פחות ברורים לך מאשר ההליכה היומיומית לספריית הוידיאו וכאן באמת מתחילות השאלות. על חלק מהשאלות המדיטציה יכולה לענות וחלק אחר היא מפוגגת. אבל בסך הכל , החים הם מיסתורין והמדיטציה יותר מביאה למסקנה הזאת מאשר עונה עליה. אבל נראה לי שסטינו קצת מהנושא , לא? דרול

בארס

New member
זה מפרצון לחנות בו

לזמן מה זרמי המערבולות שמחוצה לו כבר מורגשים :)

R2

New member
אתה מתכוון שאדיוט גמור הוא

זה שדבריו בחלקם חסרי תוכן..?

R2

New member
הבנתי אותך בארס,אתה מתכוון

שתוכן דבריו יכול להעיד שהוא אדיוט האם לדעתך אדיוט יכול לתת לדברים תוכן..?

בארס

New member
אתה הולך רחוק ובכיוון הלא נכון

הפירוש המיידי הוא כדברי חיפושית :) אם ממשיכים בקו שלה, אז: אנחנו לא תמיד יכולים להיות בטוחים מי הוא אידיוט ומי לא, לכן גם אם שומעים דברי טעם צריך לבדוק אותם בהבנתנו האישית, לא להאמין בשום אופן, ולחכות להבנה עצמית ישירה. יתירה מזאת ייתכן מצב בו אנו שומעים תערובת של דברים, לפעמים מופנים אלינו אישית, חלקם "האשמות" נכונות וחלקם דברי בלע, בדרך כלל ננטה לפסול את כולם באחת תוך כדי האחזות בחלק המעוות שלהם, חכמה גדולה מאוד היא להיות מסוגל להפריד את העדין מן הגס וללמוד על עצמנו גם מדברים קשים ונכונים בחלקם! זו משמעותה האמיתית של הווינריות בעיניי, בדרך כלל היא על חשבון האגו. (כך שבמובן מסויים נראה שהובסנו במישור האישי אולם במישור הפנימי התקיים רווח גדול) בשורה התחתונה המשפט קורא לצניעות ולחזרה אל עצמיותנו. :)

פסיכומטרי

לי זה נשמע שגם אם חלק מדבריו בעלי תוכן, הוא עדיין יכול להיות אידיוט.

בארס

New member
מי שדבריו

במלואם מלאי תוכן נמצא במישור אחר אולם אנחנו באידיוטיותנו נוטים להבין גם דברי טעם באופן חלקי ולראות בהם טעות. כך שבכל מקרה חפש את אלוהים בתוכך חה חה :)

drall

New member
וואילו אני אומר

משהו הרבה יותר ברור כי שבעתיים יוקם קין ולמך שבעים ושבעה דרול

R2

New member
אולי כן ואולי לא מי יתן ואוכל

להסכים אתך בלי מאמץ

drall

New member
זה משחק מילים

והכוונה כאן במקום יוקם מלשון נקמה , יוקם מלשון הקמה במקרה הזה הקמה מהמתים ועכשיו אתה מבין אותי יופי , נכון? דרול

למעלה