שלום יש לי שאלה...

הילהמ

New member
שלום יש לי שאלה...

מאד הייתי רוצה לדעת היכן אני יכולה לעשות מדיטצית אום בזמן הקרוב? שאלתי הנוספת היא :טנטרה ,גם,היכן? תודה

drall

New member
את כל עסקי פונה

כלומר את האומים והטנטרות תוכלי למצוא באתר של רפיק ושות´ שהכתובת שלו www.tantra.co.il אנחנו משתדלים לא להתעסק בדברים הללו כאן כי אין להם קשר ממשי למדיטציה , אבל שם בטח יוכלו לעזור לך דרול

אני די מבולבלת

אם כול מה שנחשב בעיני רבים מדיטציה, אינו נחשב בפורום למדיטציה, אז מהי בעצם מדיטציה? השאלה היא שאלת הדיוטות כנה ולא למטרת פתיחת דיון פילוסופי בעניין.

בארס

New member
אין דרך חזרה

חומד ברגע שהעלית את הנושא, העסק אבוד.
השורה התחתונה שלי תהיה שמדיטציה היא סתם מילה שלא מאגדת מאחוריה דברים בעלי קשר בהכרח, אלא אסופה של אלפי "תרגילים" שרובם שונים מאוד אחד מהשני. צריך לשאול כל מורה מהי ה"מדיטציה" שהוא מדבר עליה מה מטרתה? איך היא פועלת? ובמה היא תוכל להועיל לאדם? ומיד להתכונן לחטוף מכות רצח, אין לנו ממש יכולת להבין תשובות לשאלות האלו אבל לפחות השאלות קיימות ואולי הן ההתחלה היחידה :) אודרוב.

Yin

New member
האם יש פרוש או תרגום

למילה הלועזית (?) "מדיטציה"?

drall

New member
באמת הלכנו על זה מכות לפני שבועיים

אני טענתי שזה בא מהמילה מדיסין - רפואה והיו אחרים שאמרו שזה הרהור או תפילה , אני כבר לא זוכר. בכל אופן אני לא חושב שלפירוש יש הרבה משמעות דרול

hary1

New member
פירוש או תרגום

קחי מילון אנגלי עברי ותגלי שפרוש המילה מדיטציה הוא מחשבה. פשוט וקל.

R2

New member
פירוש המלה מדיטציה זה...

ליהודי חילוני זה להתבונן ליהודי דתי זה סקס ליהודי חרדי זה שניהם גם להתבונן וגם סקס ליהודי רוסי יהודי זה לאכול ליהודי רוסי נוצרי זה לשתות וודקה ליהודי אמיריקאי זה לספור כסף ליהודי פרסי זה לקחת כסף........ וכולה וכולה הבנת את העקרון..? אם לא, אז תפני למנהל והוא ימצא לך פירוש שיתאים לך כך שיהלום את מוצאיך.

drall

New member
לא אכפת לך בכלל מה אתה כותב , נכון?

העיקר התחושה. אתה הולך להיות מכשף גדול. בהצלחה דרול

R2

New member
להיפך

לא שמעת אותי אומר שפירוש מדיטציה לערבי זה להתפוצץ

drall

New member
אתה צודק לגבי החלק של המכות

תראה את התשובה שלי ליין

R2

New member
אם תשמור את היין בטמפרטורה נכונה

לא תכריח אותך לאכול מעץ הדעת ותוכל לחיות כמו תינוק אבל כל כך קר לנו עד שאנחנו מתפשטים,ביחד. יין ויאנג האם ייתכן דבר כזה..? או שחסר לנו מיזוג פנימי,לך תדע..?

drall

New member
היי חיפושית

מדיטציה היא הרבה דברים אבל כולם כוללים אינטראקציה בין האדם לבין עצמו על מנת לחשוף חלקים מהמהות האמיתית של האדם והעולם. כל מדיטציות האום והטנטרות הן פעילויות חברתיות שכוללות בעיקר אינטראקציה עם אנשים אחרים ולפיכך הן אינן שייכות לקטגוריה "מדיטציה" וגם לא לפורום הזה דרול

בארס

New member
מממ

אינטראקציה אדם עצמו מהות עולם כל אלו מילים שמתפרשות בכל כך הרבה מובנים שונים וסובייקטיבים שאנשים שונים רקחו מהם נוסחאות רחוקות מאוד ממה שאתה מתכוון ותחת ההגדרה הזאת יופיעו כל מיני כאלו שאני אהנה מאוד להיות בסביבה כשהם יתחילו לשיר את שירם כאן בפורום. הגדרות זה נושא חלש מאוד בעולם הסובייקטראציונלי שאנחנו חיים בו :)

drall

New member
אל תדאג לי

צריך להתחיל ממשהו ואני מתחיל בהכרזה שמדיטציה היא איזה דבר שעושים לבד. אם יבואו כל בני התוהו וינסו לטעון אחרת, לי יש פטיש. דרול

בארס

New member
אני דואג לדבר אחד

לעיניין שנדמה שאתה מרגיש לבד במערכה. ונדמה גם שאתה מצליח לפעמים לא תמיד כמובן הנה אנחנו כאן :)

drall

New member
עזוב אותך מפילוסופיה

באופן פרקטי מי כבר יכול להתנגד לי? החסידים של ווירש , החסידים של רפיק ועוד כמה אנשים מקבוצות חלשות יותר ומגובשות פחות. כולם למדו איפה שאני למדתי רק הגיעו למסקנות אחרות , בגלל שזה היה להם יותר נוח. זאת הסיבה שהם לא מגיעים לכאן , הם מפחדים לחטוף ריגשות אשמה . אז נראה לי שאני מסוגל להתמודד איתם בלי בעיות , אבל אם אתה רוצה לעזור , בבקשה. דרול

בארס

New member
לא הרגעת אותי

חסידים של ווירש רפיק ודומיהם מטרידים אותי אך במעט :)

למעלה