שלום, יש לי כמה שאלות

Liricooli

New member
שלום, יש לי כמה שאלות

שלום, אני מקשיב לפרוג כבר כמה זמן ואני מתכנן לקנות כמה דיסקים. אשמח לדעת האם Scheherazade And Other Stories Tales Of 1001 Nights הם הדיסקים הטובים ביותר של רנסאנס. איזה דיסק של Rush כדאי לי לקנות. רק לאחרונה התחלתי להקשיב להם. ואיזה דיסק של ELP כדאי לי לקנות. תודה, לירי.

זאגור

New member
הכי מומלץ של ELP

BRAIN SALAD אבל מה עם KING CRIMSON......... אגב לירי לביתי הקטנה קוראים לירי......... הנה היא

Liricooli

New member
אוקיי,

תודה, אילו שירים יש בו? האם יש בו את טרקוס\ pictures at an exhibition the show that never ends touch and go knife edge take a pebble ובאיזה דיסק יש את רוב השירים האלו\שירים שדומים לשירים בסגנון הזה? בעיקרון, קוראים לי לירון, אבל מאז ילדותי אני לירי..:) קרימזון=מצויין. יש לי את רוב הדיסקים ה"טובים" שלהם על המחשב, ואת wake of poseidon בדיסק. אולי אקנה אחד שלהם גם כן, לקנות את in the court או משהו אחר, כי אני רוצה לחדש את מלאי שירי קרימזון שלי, חשבתי על larks' tounges או על ליזרד. ומה עם שאר השאלות. בכלמקרה, תודה! לירי.

L i z a r d

New member
אני רק רוצה לציין

למקרה שאתה לא יודע, pictures at an exhibition זוהי יצירה של מודסט מוסורגסקי. הקרדיט מגיע לאי.אל.פי. על העיבוד המעניין והמיוחד, אבל כדאי לזכור מי הלחין את היצירה...

עמית ע

New member
תשובות

1. Scheherazade הוא אלבום מצויין שרבים מחשיבים לטוב ביותר של רנסנס. אני באופן אישי אוהב אותו באותה מידה כמו Ashes are Burning, Prologue ו-Turn of the Cards (ארבעת הראשונים בהרכב עם אנני האסלאם). שלושה חברים טובים שלי מחזיקים בדעה אחרת - הם לא אוהבים את ההרכב של אנני האסלאם בכלל, אבל דווקא אוהבים את שני האלבומים של ההרכבים הקודמים, Renaissance (מוכר גם בשם Innocence) ו-Illusion. גם לטעמי מדובר באלבומים טובים, אבל לא בליגה של האלבומים עם אנני האסלאם. Tales Of 1001 Nights הוא אוסף בשני חלקים, חלק ראשון מסכם את ארבעת האלבומים הראשונים של ההרכב עם אנני האסלאם וחלק שני מסכם את האלבומים Novela והלאה. החלק הראשון טוב, אבל לדעתי עדיף להשיג את האלבומים משום שהם מספיק טובים בפני עצמם. בחלק השני יש כמה שירים טובים מ-Novela וגרסה חיה של Ashes are Burning. השאר חלש. 2. הקריירה של Rush ארוכה והסגנון עבר כמה שינויים. הכי "פרוגיים" הם האלבומים Caress of Steel, 2112 ו-Farewell to Kings. משלושתם אני הכי אוהב את Caress of Steel, אבל יודע שרבים דווקא מחשיבים את Farewell לטוב ביותר. גם Moving Pictures נחשב לאלבום מצויין, אבל פחות "פרוגי". 3. כל אחד מחמשת הראשונים (אולי, להוציא את Pictures at an Exhibition, שלא עומד ברמה אחת עם האחרים). אני באופן אישי מעדיף את הראשון, ELP, שם יש נוכחות רבה יותר של פסנתר אקוסטי וצליל "קלאסי" ששרד יפה יותר את מבחן הזמן (מבחינתי, לפחות).

Liricooli

New member
כמה שאלות בקשר לרנסאנס

באילו דיסקים השתתפה אנני האסלם, ומי החליף אותה? אני אוהב את הקול שלה ואני חושב שהוא תורם המון, ואני לא זוכר שירים עם קול שונה, ויש לי יחסית הרבה. האם יש ללהקה אתר רשמי או אתר שבו הדיסקוגרפיה המלאה? בכל מקרה, אני חושב שאלך על שייח' ראזדה וסיפורים אחרים, ודיסק אחר שלהם או דיסק אחר. שמעתי כמה שירים מכל דיסק, ואני חושב שאלך על פיירוול. אסתכל בשירים שאני מכיר ואחליט. בקשר לELP- אראה עוד תגובות, ואנסה להחליט, נראה:) אני לא חושב שאני שאוכל ליפול לא טוב במקרה כזה. דיסקים מומלצים של YES? +הבעיה העיקרית שלי שאני מכיר שירים יחידים, ולא לפי דיסקים\תקופות. תודה, לירי

קרימזון

New member
דעותיי

אני בהחלט חושב ששחרזדה הוא אחד מאלבומיה הטובים אם לא הטוב שבאלבומי רנסנס (יחד עם Ashes are Burning) של יס, הייתי ממליץ לך להתחיל עם Fragile או Close to the Edge, למרות שבעיניי הטוב ביותר הוא Relayer. ELP - השיר "show that never ends" בעצם נקרא "Karn Evil 9" וכן, הוא נמצא בברייד סאלאד, שהוא תקליט מצוין להתחיל איתו.

wizard25

New member
המלצות בבקשה

לגבי רנסנס הם מצוינים והאלבום הזה של שחורדנדזה..אם כתבתי את זה נכון הוא חובה אז תתחיל איתו בקשר אליהם ,לדעתי. באמרסון לייק פלמר האלבום הראשון שנקרא ELP מצוין ובאמת מוגדש שם הפסנתר למרות שכל הראשונים טובים אני ממליץ לך להתחיל איתו ולאחר מכן לעבור לTRILOGY המצוין שהוא לדעתי הכי טוב שלהם. בהקשר של יס בשבילי כולם טובים עד שנות ה80 שלהם בערך אם אני לא טועה, המוכרים יותר הם CLOSE TO THE EDGE ,FRAGILE שהם מצוינים,אבל בשבילי RELAYER הוא הדיסק הכי טוב שלהם. המלצתי תרכוש את שלושתם בהדרגה ואל תשכח את TALES OF TOPGRAFIC OSEAN ו GOING FOR THE ONE הראשון שכתבתי הוא דיסק של 4 קטעים בני 20 דקות שהם יצירה . ו........... מה עם ג'נסיס יצא לך לשמוע דברים שלהם בתור מתחיל חובה שיהיה בבית. :)

Liricooli

New member
שלום ותודה

בקשר לELP אקנה את בריין סלאד. נשמע מעניין. בקשר לג'נסיס- יש לי 3. את selling england by the pound את foxtrot התאהבתי בשניהם. אבל אני רוצה לנסות משהו חדש. selling יותר טוב מ foxtrot אבל suppers ready מצויין. בקשר לרנסאנס, אקנה את scherazada ואת ashes are burning ובקשר ליס, נראה לי את close to the edge. ותודה, עזרתם המון. לירי

wizard25

New member
שלא תפספס

את GENSIS הדיסק הכפול שלהם משנת 1974 the lamb lies dwon on brodway

למעלה