תשובות
1. Scheherazade הוא אלבום מצויין שרבים מחשיבים לטוב ביותר של רנסנס. אני באופן אישי אוהב אותו באותה מידה כמו Ashes are Burning, Prologue ו-Turn of the Cards (ארבעת הראשונים בהרכב עם אנני האסלאם). שלושה חברים טובים שלי מחזיקים בדעה אחרת - הם לא אוהבים את ההרכב של אנני האסלאם בכלל, אבל דווקא אוהבים את שני האלבומים של ההרכבים הקודמים, Renaissance (מוכר גם בשם Innocence) ו-Illusion. גם לטעמי מדובר באלבומים טובים, אבל לא בליגה של האלבומים עם אנני האסלאם. Tales Of 1001 Nights הוא אוסף בשני חלקים, חלק ראשון מסכם את ארבעת האלבומים הראשונים של ההרכב עם אנני האסלאם וחלק שני מסכם את האלבומים Novela והלאה. החלק הראשון טוב, אבל לדעתי עדיף להשיג את האלבומים משום שהם מספיק טובים בפני עצמם. בחלק השני יש כמה שירים טובים מ-Novela וגרסה חיה של Ashes are Burning. השאר חלש. 2. הקריירה של Rush ארוכה והסגנון עבר כמה שינויים. הכי "פרוגיים" הם האלבומים Caress of Steel, 2112 ו-Farewell to Kings. משלושתם אני הכי אוהב את Caress of Steel, אבל יודע שרבים דווקא מחשיבים את Farewell לטוב ביותר. גם Moving Pictures נחשב לאלבום מצויין, אבל פחות "פרוגי". 3. כל אחד מחמשת הראשונים (אולי, להוציא את Pictures at an Exhibition, שלא עומד ברמה אחת עם האחרים). אני באופן אישי מעדיף את הראשון, ELP, שם יש נוכחות רבה יותר של פסנתר אקוסטי וצליל "קלאסי" ששרד יפה יותר את מבחן הזמן (מבחינתי, לפחות).