שלום-יש לי בקשה.

tally123

New member
שלום-יש לי בקשה.

בס"ד קראתי את "שיר של אש ושל קרח" וממש אהבתי את הסדרה הזאת. מישהו יכול להמליץ לי על ספרי פנטזיה נוספים? תודה

mysterious V

New member
בשביל זה יש את פורום מדע בדיוני

ופנטזיה, אבל אם כבר את מבקש, והנושא הוא ששאוש"ק אז הייתי ממליץ לך על "האביר הלא משוח" שהוא סיפור מקדים למאורעות ששאוש"ק.

לא כזה עניין, לדעתי

לא *כל* דיון חייב לעסוק בסדרה באופן טהור. נכון שלא צריך להגזים באוף טופיקיות, אבל אם הוא שאל אפשר לענות, בעיקר משום שהרבה פעמים קוראי הסדרה משקפים טעם שלא משותף לשאר חובבי הז'אנר. לשאלתך, אני ממליץ על סדרת אמבר הראשונה (חמישה ספרים), על "הסיפור שלא נגמר", סדרת הקומיקס Sandman ובכלל כל מה שניל גיימן כתב, גאי גבריאל קיי (בערבון מוגבל - לך על "טיגאנה" ו"אריות אל-רסאן") וגם שר הטבעות אם יש לך את הסבלנות ואם הסרטים לא הרסו לך כבר. במד"ב אני ממליץ על "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה", "חולית" - אבל רק הראשון בסדרה, סדרת "הקנטוס של היפריון" על אף מגרעותיה, "המשחק של אנדר" בלי ההמשכים ו"הצל של אנדר", טרילוגית ספרי הטלפתים של Babylon 5 הטובים להפתיע, ו-Watchmen של אלן מור (עוד קומיקס). אבל להגיד לך את האמת - יש סיכויים טובים שכל מה שתקרא אחרי "שיר של קרח ואש" יראה לך חיוור בהשוואה...

ומראש אני כבר מתנצל לטלי

לפני שיתנפלו עלי שוב: הצצתי בפרופיל שלך רק אחרי שכבר עניתי וגיליתי שאת בחורה. קבלי את התנצלותי הכנה.

tally123

New member
תודה רבה

בס"ד וההתנצלות מתקבלת...

mysterious V

New member
וואו. עוד אחד שקרא את הקאנטוס

של היפריון. גם מצוין שעוד מישהו ממליץ על אמבר כי אני רוצה לקרוא את זה. מה עם חמשת הספרים של הסדרה השניה, לא מומלץ? ועוד משהו- כמה חוברות זה הסנדמן?

תשובות

ניסיתי את החמישייה השניה ופשוט נגמרה לי האנרגיה באמצע הספר השני. יכול להיות שיום אחד אחזור אליהם, אבל קשה לי להאמין, כי זה פשוט פחות מעניין וכתוב פחות טוב. "חוברות" קומיקס הן למעשה פרק אחד, שבזמנו התפרסם כל חודש, ומאלה יש 75 של הסדרה גופא -- אבל אני מניח שהתכוונת לאוגדנים, או ספרים, שאוספים את הפרקים האלו לסדרה אחת שניתן לקרוא בנוחות. מאלו יש עשרה בסדרה עצמה, ועוד שניים שהתווספו מאוחר יותר והם בגדר העשרת העולם, לא חלק מהסדרה. אפשר לקנות אותם בכל חנות קומיקס שמכבדת את עצמה או להזמין דרך הרשת.

DIDGIN

New member
אני מקווה שלא יאשימו אותי באוף

אבל על אילו מגרעות בהיפריון אתה מדבר בדיוק? בנוסף בתחום המד"ב אני ממליץ על טרילוגיית מאדים של קים סטנלי רובינסון.

אני מכניס כאן הודעה שרשמתי בפורום

אחר, כשהייתי בשלבי סיום הסדרה: לדעתי גם שלושת הספרים הקודמים לא היו כאלה יצירות מופת כמו שעשו מהם, אבל ככל שהסדרה מתקדמת היא רק נעשית גרועה יותר: 1. יותר ויותר אקפוזיציה מתישה עד מוות. 2. כל פרק וחצי סימונס סותר את עצמו בלי בושה. 3. אותו תיאור הסטורי חוזר על עצמו שוב, ושוב, ושוב. ושוב. נשבר לי, ואני עוד *לומד* הסטוריה. 4. הדמויות נעשות יותר ויותר מעצבנות: רול אנדימיון הטמבל הנצחי, ואניאה, הגרסה הנשית לאסלן, צריכים פשוט ללבוש שלט: "חנקו אותי ותגאלוני מייסוריכם." 6. פופוזיות מחרידה של הסופר, מלווים בזיוני שכל טכנובאבליים בשפע. 5. תיאורי מסעות בני 100 עמוד כל אחד. לא מעניין!!! וכאן הודעה של מישהו אחר, בשם endimion מאותו מקרה: 300 עמודים הוא מזיין בשכל על איך הוא מטפס בסנפלינג!!! גם אני יכול לכתוב 300 דפים: "עכשיו אני עולה במדרגות, עברתי מדרגה אחת, ועוד אחת, ועוד אחת, ועכשיו אני מתלבט אם להמשיך" והקטע שהוא מתנדנד על הקורה בלי כבל ביטחון. כאילו זה מעניין לי את הביצה. התחלתי להעביר עמודים חופשי. אין ספק שמיסחור זה דבר רע, במיוחד בספרות.

Gregor Power

New member
אני אהבתי גם את...

...טרילוגית האלף האפל. זו סדרה ממש נחמדה ודי קלילה. יש עוד סדרות המשך כמו "Ice Wind Dale" (שתורגמה לאחרונה), "Crystal Shard" ועוד... אותן לא קראתי כך שלא אוכל להגיד לך אם הן שוות קריאה או לא. אני דווקא מאוד אהבתי את טיגאנה בניגוד לאנשים אחרים פה. אני גם ממליץ על מחזור שער המוות. זו פשוט סדרה טובה, לדעתי זו באמת ההברקה הגדולה של וויז והיקמן. ואני מצטרף לתשבוחות על סדרת אמבר (הראשונה. את השנייה לא קראתי בכלל).

myochay

New member
אני ממליץ על

ממלכות האל של פול קארני סדרה מצוינת הרואים למרחק של רובין הוב סימתי עכשיו ואהבתי חומריו האפלים של פיליפ פולמון ומצתרף להמלצה על שער המות סדרה איכותית

ykblackjack

New member
אם את רוצה פנטזיה

אז גם אני ממליץ על האלף האפל וממלכןת האל ואם את רוצה ז'אנר אחר,כדאי לך לנסות בקומיקס את the black knight בכלל קומיקס זה טוב.

Envinyatar

New member
לא יודע

אישית, לא התלהבתי ממלכות האל. קניתי את זה בציפיה שזה יהיה דומה לששאוש"ק, ומצאתי עלילה די בינונית ושבלונית - מה גם שהעולם שלו חסר מעוף. בינוני מינוס, לדעתי. (הפסקתי לקרוא אחרי הספר השני).

myochay

New member
את ממלכות האל

גם אם אתה לא אוהב צריך לקרוא בשביל הקרבות הוא מתאר קרבות ממש ממש טוב יותר מבכול ספר שקראתי. אבל גם ממש התחברתי שם לדמויות במיוחד לקורף

ykblackjack

New member
חוץ מזה

לכל ספר יש מה שקוראים אקספוזיציה שזה מן תיאור המצב הקיים לפני התחלת האירועים המשמעותיים באמת,לרוב האקספוזיציה די משעממת לקוראים חסרי סבלנות (כמוני) אבל צריך איפוק ובסוף מגיעים לאקשן,בממלכות האל (לרוע המזל) האקספוזיציה עורכת לפחות 300 עמודים אם לא את כל הספר הראשון,הספר השלישי הרביעי והחמישי מתגלגלים כמו כלום,עניין של יומיים שלוש. למשל אני קראתי את משחקי הכס על תקופה של חצי שנה בערך 5 חודשים קראתי עמוד כל יום בגלל שקראתי את ההתחלה (האקספוזיציה) ואז בחודש כשהגעתי לקטעים המעניינים(עמוד 300 ומעלה),בסך הכל כדאי להמשיך ספרים עד הסוף בגלל שרובם מתחילים להתגלגל בסוף-למרות שזה לא אומר שהם טובים ממש.

למעלה