שלום יש לי בעיה

ronistar

New member
שלום יש לי בעיה

אני מעבירה שיעורים פרטיים . אני גובה פחות מהמקובל. ויש לי בעיה לבקש הרבה יותר ממה שאני בפועל ראויה לו. אני מאוד מקצועי וטובה ומאמינה עד כמה אני מצליחה לעזור לתלמיד שלי להשתפר באופן ניכר ומשמעותי. איך להתגבר ולשכנע את עצמי לבקש הרבה יותר ? פשוט לדרוש וזהו? או שלהסתפק בפחות ולקבל פחות. חברתי אמרה לי שככה גם אנשים מעריכים אותי לפי מה שאני דורשת. אם אני דורשת יותר כסף, אני מוערכת יותר בתור מורה טובה יותר ואם פחות אז בהתאם. - אולי אני מוערכת פחות מה דעתכם?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה הערך?

הי ronistar, את כותבת שיש לך בעיה לבקש הרבה יותר ממה שאת בפועל ראויה לו. וזה תמיד נכון - לבקש יותר ממה שאנחנו מרגישים שווים מרגיש מזויף ולא נכון. השאלה שראוי לברר - מה באמת הערך של השיעורים שלך? כיצד תעריכי נכון את השווי שלהם? רק כאשר תרגישי שהם שווים יותר תוכלי לבקש יותר. לפי מה קבעת את המחיר הנוכחי? מדוע את מרגישה שמה שאת נותנת לא "שווה המון"?

ronistar

New member
תשובה

מדובר בקבוצת תלמידים שממשיכים איתי כבר 3 שנים ואיתם אני מתלבטת. חדשים אני פשוט אקבע עובדה של הסכום החדש. פשוט האם יש לך עצה איך עם תלמידים שאני איתם שנים, אוכל לדבר על המחיר החדש?? תודה על התשובה

bridges

New member
דילמה

היי רוניסטאר, מה שאת אומרת שיש לך דילמה עם לקוחות קיימים, האם לעלות את המחיר? זו דילמה של הרבה עסקים ועצמאיים שעובדים עם אותם לקוחות. האמת שזה לא שונה מדילמה של שכיר כשהוא רוצה לבקש העלאה בשכר. דילמה מתרחשבת כאשר יש התנגשות בין ערכים. בתשובה לענבל אמרת שערך אחד שלך הוא בעצם "הערך העצמי". מהו הערך שמתנגש באותו ערך וגורם לדילמה שלך? רונן

ענבל כהן חמו

מנהל
העלאת מחיר

אם ברור לך המחיר החדש ואת שלמה איתו, לא מסובך כל כך לדבר עליו. אפשר לומר "אנחנו צריכים לדבר על נושא עדין... אתם איתי 3 שנים ולא העליתי את המחיר. מתלמידים חדשים אני לוקחת X, האם נוכל לעבור למחיר החדש?" או כל נוסח אחר - כאשר את תהיי שלמה עם זה שזה מה שעלייך לקבל, זה לא יהיה מסובך. עד כמה זה פשוט עבורך? אילו מחשבות עוברות לך בראש כשאת חושבת על מה לומר?

ronistar

New member
המחשבה שעוברת בראש

זה לא נעים. כי לצורך העניין מדובר בהעלאה בסדר גודל של 30% וזהו. ככה אני חושבת לא נעים. אבל אם אני עדיין משווה עם מורות אחרות, הסכום החדש (שאני חושבת עליו כעת) יהיה עוד קטן ב 10-20 אחוזים ממה שמורות אחרות גובות. ומה שמנחה אותי הוא שאני באמת מורה מעולה ומדהימה מבחינת המקצועיות, ההשקעה והנתינה יחד עם העידוד הרב והדירבון להצליח והעלאת הבטחון העצמי בקרב תלמידיי. ואני אומרת לעצמי מגיע לי ובגדול. מה שכן, כשאני חושבת על המצב הכלכלי של אנשים אני אומרת עבור שעה לשלם כך, זה באמת סכום כסף לא מבוטל (אגב, זה גם מה שמדרבן אותי להשקיע בשיעור כאילו מדובר בשיעור הראשון ממש) אבל מאידך, כפי שחברתי בעבודה שזו השנה השניה לה בתחום, לוקחת ובגדול 30% יותר ממני. איפה היא ואיפה אני - אין מה להשוות. אני פעם השתתפתי בסדנה שבה נאמר בין היתר על הנקודה בה אנו נדרשים "לגבות" את כספינו ואנו "קובעים" לאחרים אם יש להם או אין להם במחשבה שלנו כשלמעשה אנו לא אמורים לעשות זאת. אנישים שמעריכים ויודעים עבור מה הם משקיעים ומשלמים , הם יעשו זאת בין כה וכה. אני מאוד זקוקה לעידוד ולמילים המכוונות והמדרבנות שלכם כי אני מאוד מאמינה בכוח המילים. תודה

ענבל כהן חמו

מנהל
סיפורים פנימיים

כמו שאת אומרת, אנו נוטים לספר לעצמנו סיפורים בראש. ואת מספרת לעצמך שאנשים אולי לא יוכלו להרשות לעצמם לשלם יותר. האמת היא, שיש אנשים שלא יוכלו, ויש כאלה שיוכלו. האם נכון בעינייך לתת את שירותייך במחיר מוזל למי שקשה לו לשלם? אם כן, זה בסדר. האם נכון בעינייך לעבוד יותר עם אנשים שיכולים לשלם את מה שמקובל? גם זה בסדר. ואולי נכון ומכבד את ערכייך לגבות מחיר מלא ממי שיכול, ולבדוק מתי נכון לך לתת הנחה? מה נכון עבורך?

ronistar

New member
אני מניחה שמה שיקבע

זה מה שיקרה אחרי החגים. יהיו תלמידים שיתחילו לימודיהם אצלי וכשנדבר על נושא התשלום אציג את המחיר החדש בידיעה ואמונה ברורה שאני נעניקה את השירות הטוב ביותר ושאני ראויה לכסף שאנ גובה. תלמידים שירצו ישארו ואלה שירגישו שזה כבד להם יחפשו מורה אחרת כמו כל מוצר או שירות אחר שקיים בשוק וללקוחות הזכות והכוח להחליט מה נכון עבורם לפי שיקוליהם האישייים. אני אלך עם הדרך שלי שאני רוצה את הסכום שקבעתי. לגבי התלמידים הקיימים, ברגע שיהיו לי מספיק תלמידים חדשים לפי התעריף החדש יהיה לי אז את הכוח ( והאומץ) לבקש את התעריף החדש. תקופה זו של חגים מעולה גם להכנה מנטאלית של השינוי בחשיבה שאני עוברת ואני בהחלט אעשה "שיעורי בית" בשינוי החשיבה שלי. מאוד עזרתם לי . תודה על ההכוונה. אם יש עוד משהו שתרצו להאיר/ להעיר, אשמח שנה טובה

אוריה19

New member
ronistar יקרה

איש חכם אמר לא מזמן שהאהבה שאתה נותן, זו גם האהבה שאתה מקבל. אבל את צריכה להאמין בה בלב שלם. ואת צריכה להאמין שהאהבה הזו מגיעה לך כמו הכסף שמגיע לך בעבור עבודתך. גם אני דורש פחות בד"כ ממה שמגיע לי. גם אני נותן יותר ממה שאני מקבל. השאלה היא פשוט אם את מסתפקת במה שאת מקבלת. האם התמורה שאת מקבלת מספקת אותך?

ronistar

New member
חג שמח זהו שלא

אני אומרת לעצמי מגיע לי והמון . אני מאחלת לעצמי בפרוס השנה החדשה להושיט יד ולבקש סוף סוף את שמגיע לי ואז אהיה מוצפת בהמון אהבה, זוגיות מדהימה, פרנסה, שגשוג שפע והצלחה בכל דבר שאני חפצה בו. נכון, זה פונקציה של מה אני מתירה לעצמי. מאחלת גם לך ולחברי הפורום המקסים הזה חג שמח ושנה טובה של עשיה והגשמת משאלות שלכם, רוני

למעלה