שלום, יש לי בעיה.

freearth10

New member
אני מתכוונת

לעבוד איתו בעל פה, כי אם הוא לא יודע לצרף הברות, אז הוא גם לא ידע לעשות זאת כשהוא חושב גם על השיוך של הצליל והאות. ויותר מזה, יתכן שבכלל יכולת החיבור אצלו לוקה בחסר ולכן עבודה עם צבעים, יצירת משהו חדש מ-2 חומרים שונים, הסקת מסקנות מסיפור, תוכל לעזור לו ביכולת הקריאה שלו. כשיש קושי ביצירת צרופים יתכן גם קושי ברצף, אז יתכן שכדאי לעבוד גם על המיומנות הזאת.
מאיה

עכשיו כשאת מזכירה את העניין...

אני חושבת שיש לו קושי גם בעל- פה כי הרבה פעמים שאלתי אותו איך מצרפים למשל שתי הברות הוא לא ידע להגיד. בהזדמנות הזאת ברצוני לשאול אם יש הברות שנחשבות יותר קלות לילדים שעולים לכיתה א' ואם יש הברות שנחשבות יותר קשות כי אולי כדאי להתחיל מהברות שנחשבות ליותר קלות ואז לעבור לקלות.

freearth10

New member
יש ילדים

שקל להם יותר עם צרוף ההברות, יש כאלה שקולטים טוב יותר את המילה השלמה, לכן הייתי עובדת איתו על שני התחומים, גם חיבור דברים מפורקים (פזלים,הברות בע"פ,יצירת שלם) וגם על קליטת המילה השלמה - תמונה - מילה. לדעתי קל יותר לקלוט מילים עם אותה התנועה - ב-נ-נה מאשר הברות עם תנועות שונות גבי-נה. מה שאני עושה - אני מתחילה עם מילים שקל לזכור אותם למשל סוס (עיגול-קו-עיגול), גג,ענן, שמש, אבא. גם קל לצייר אותם וכשהילד זוכה להצלחה הוא ימשיך לשתף פעולה.
מאיה

אני רוצה להגיד לך שגם לבן הגדול שלי הייתה

את הבעיה הזו, הוא פשוט התקשה לחבר את ההברות למילה, הוא לא מטופל בשום ריטלין ואין לן שום הפרעת קצב לאחר חודשיים בכיתה א' הוא היה קורא שוטף כל מילה

למעלה