שלום, יש לי בעיה,

שלום, יש לי בעיה,

אני מנגנת כבר הרבה זמן, הכל משמיעה, אבל אני רוצה להתפתח, אמנם כרגע לא כי אני לומדת, אבל אולי יותר מאוחר, ואין לי כוח ללכת למורים פרטיים, כי הם יתחילו איתי מ-0 וילמדו אותי תווים כאשר אני כבר יודעת אותם, אבל בכל זאת משהו חסר, כי אני עושה את האקורדים ביד שמאל לא כשהם מחולקים, אלא כל האצבעות יחד, בבת אחת.. מה עושים, והאם זה בסדר לנגן כך?? בתודה,

אגב, יש לי אורגן די חדש PSR-E303 ימאהה

אני עדיין לא יודעת את כל האפליקציות בו.

ישי מיל

New member
את מחליטה מה ללמוד

כשהתחלתי לנגן בתזמורת מצליחה הוכרחתי ע"י בעל התזמורת ללמוד טכניקות חדשות . אמרתי למורה, שהיה ועדיין נשאר אחד מהקלידנים היותר טובים, מה אני רוצה ללמוד. לא רוצה תווים לא שביעיות ולא שישיות רק טכניקות ספציפיות בסגנונות מבוקשים. לדעתי עשי כך! בהצלחה

תודה רבה על העצה,

פשוט זה משעמם להתחיל ללמוד תווים, כאשר אתה כבר יודע ושולט בצלילים... אבל אם רוצים להיות מקצועיים, אז צריך לדעת את השפה של המוזיקה - התווים, לא? לפני האורגן הזה הייתה לי אורגנית קטנה, ממש פשוטה, אבל היא שימשה אותי מאוד, וברגע שקניתי את האורגן המשוכלל הזה, הצלחתי לשלב גם את הקצב יחד עם הנגינה ביד ימין, שזורמת לי באופן טבעי. הצלחתי גם ללמד את עצמי את האקורדים הפשוטים, אבל עדיין יש כמה אקורדים מסובכים שאני לא יודעת.. בד"כ אני לוקחת שירים, כלומר רק את המילים ואקורדים פשוטים ומצליחה לנגן אחלה מוזיקה.

MTench

New member
אפשר ללמוד את האקורדים לבד

השיטה שבה אני עשיתי את זה לכל מיני אקורדים היא, לנסות לדמיין את זה בראש כאילו האקורד הזה עכשיו מתנגן על מקצב שמחלק את האקורד באיזה ארפג' לתווים נפרדים, ואז לנגן את מה שמדמיינים בראש. מקווה שהסברתי מספיק טוב את הרעיון.

סבלנות-זאת מילת המפתח

אם את מצליחה לשלב גם את הקצב יחד עם הנגינה ביד ימין, לאט לאט גם יבואו אקורדים חדשים:)

למעלה