שלום יש כמה שאלות אליכם

jewjew1

New member
שלום יש כמה שאלות אליכם

אני מבין שתחום לימודי המידע שזה למעשה מידענות ייחודי לבר-אילן ולאוניברסיטה הפתוחה. בתור בחור מאוד סקרן שאוהב ידע אני חושב שזה נשמע מעניין. וכאן השאלות מתחילות: 1. האם יש למקצוע דרישות בשוק, ובאיזה משכורות מדובר. 2. האם שילוב מסויים של התואר עם עוד תחום נותן איזשהו יתרון בשוק העבודה אחרי זה. אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי כי ההרשמה החלה.

חייםלוי

Member
מנהל
יש עבודה אבל המשכורות לא גבוהות

במיוחד. יש לזכור שמדובר על השירות הציבורי בדר"כ. שילוב של תואר עם עוד תחום יכול לתת ייתרון אבל לא מובהק כי די הרבה מן הספרנים והמידענים למדו לתואר לפני שהתחילו בלימודי הספרנות. אול היום זה השתנה קצת כשלימודי ספרנות בבר אילן הם לתואר ראשון.

DGtal

New member
הערה: גם בב"א הם לומדים תחום נוסף

אין בעיקרון בב"א אפשרות לעשות תואר ראשון מורחב במידענות. אפשר לעשות את זה ראשי או משני, מה שאומר שיש לכל מידען לפחות רקע של מקצוע משני נוסף.

Sapientia

New member
בתור תלמידת מידענות באוני' חיפה-

נעלבתי. גם פה לומדים מידענות וספרנות, וגם אם הרבה תחומים נלמדים הם ספרניים- בעיניי אין הרבה הפרדה. לגבי שאלה 2- יש היום מגמה, לפחות בספריית אוני' חיפה, להעדיף שילוב של מידענות ומדעי החיים (רפואה, ביולויגה וכאלה), או בשילוב עם שירותי אנוש. ולגבי שאלה 1- לדעתי התחום מתפתח ויש בו הרבה יותר דרישה היום. אפשר לעבוד לא רק בספריות, אלא גם בארכיונים (כמו העבודה החדשה שלי), מוזיאונים ועוד. היום בהרבה מקומות זקויקים לניהול ידע- חברות הייטק, בתי"ח, בנקים ועוד.

למעלה