שלום ירושלמים!

שקמי

New member
שלום ירושלמים!

ראיתי שיש פורום ירושלים רק לא מזמן, וקראתי קצת דפים אחורה, לראות מה עניינים פה..בהחלט מעניין כאן. קצת על עצמי - אני גרה בירושלים שנה וחצי בסך הכל, ומתחילה להתאהב בעיר, למרבה פליאתי (בחודשים ראשונים כל המ שיכלתי לומר זה - אנשים בעיר הזו מטורפים..) אני לומדת בעברית, ויש לי הרבה קורסים על ירושלים, אז נחמד לי להכיר את העיר לעומק, ולא רק באוטובוסים בהם אני מבלה את ימיי.. אני כותבת עכשיו עבודה על ההפרדה בעיר ואשמח אם תוכלו לענות לי קצת על התחושות בעיר, כי זה יותר יעיל מכל ספר שאני אקרא - אשמח לדעת איך אתם תופסים את העיר, זאת אומרת - איפה המרכז של העיר מבחינתכם? באיזה אזורים אתם מבקרים הרבה ובאיזה לא ביקרתם כבר שנים, ולמה? לאן לא תלכו מיזמתכם? איפה הגבולות של העיר שבה אתם מסתובבים. אצלי לדוגמא, העיר מתחילה בקצה הצפוני, כי שם אני גרה, ומסתיימת במרכז העיר. לשכונות שליד הכניסה לעיר אין לי קשר. איך זה אצלכם? נראה לכם שאפשר להצביע על דפוס מסוים בהקשר הזה? תודה רבה!

שקמי ,ברוכה הבאה../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

...לפני שתתחיל "מתקפת הברוכה הבאה" שמיוחדת לפורום הזה אני אענה לך: איך אני תופס את ירושלים? -כעיר הגדולה , היפה, המדהימה והמשוגעת ביותר בישראל, יש לה הרבה שונאים/ות אך יש לה עוד יותר אוהבים/ות. -לאן אני לא אלך? לאיזורים החרדים, הספיקו לי קללות, מבטים וגידופים מהם
, אין לי גבולות אך במרכז העיר אני מעביר את רוב זמני מבחינה חברתית , כללית או בכלל. אגב, מהיכן הגעת? איפה התגוררת לפני ירושלים? -

עוד שאלה לשקמי../images/Emo8.gif

על איזו הפרדה את עושה עבודה, לא הבנתי
ולמה חשבת בחודשים הראשונים לשהייתך בירושלים שהאנשים שם מטורפים?
תודה

שקמי

New member
שלחתי לפני הזמן - אופס

למה חשבתי שאנשים בעיר מטורפים? כי כל בוקר וצהרים כשנסעתי באוטובוסים, תמיד, אבל תמיד, נתקלתי באיזה מקרה מטורף - נתחיל מהאיש הנחמד ששר ליד התחנה המרכזית שירים על המשיח, או במסכנה שמרביצה לאנשים באוטובוס, או מהאיש המסכן שסובל מאיזה שהיא הפרעה שגורמת לו להיות אובר-נחמד לכולם, זאת אומרת להגיד לכל אחד מיושבי האוטובוס שלום, מה שלומך בוקר טוב, יום טוב לכולם, וכן הלאה, או הקבצן מהמדרחוב שסוחב תיק כבד, מלא בכסף, או - להמשיך? לא היה יום של נתקלתי במשהו משונה. לא היתי רגילה לזה, אז לקח זמן להבין את התופעה וללמוד לצחוק מהעניין.

שקמי

New member
הגעתי לירושלים מאזור המרכז

עיר קטנה ליד תל אביב. מאאאאאווד שונה מירושלים, מקום קטן, רחובות ירוקים ושקטים.

מגיע לך צל"ש על זה........

שהשארת את גוש דן מאחוריך ונטשת לטובת ירושלים, גם אני בדרך "מיזרחה". לגבי העיר שעזבת מדובר על גבעתיים נכון?(אם את רוצה לספר כמובן)

יוסדוס

New member
ברוכה הבאה!!!!../images/Emo24.gif

איך אני תופס את ירושלים?ירושלים מבחינתי עיר מדהימה שיש בא את כל הבגנונות מכל הדברים. -לאן אני לא אלך? אאמממ......ממש לא איכפת לי לאן אלך....לאן שאני רוצה /יאמרו לי אני הלך לי ולירושלים אין גבולות.

יוסדוס

New member
כמה דברים...

בגנונות=סגנונות וכפי שאתם שמים לב הייתי צריך להוסיף פסיקים מפה לשם..

למעלה