שלום, יאיר!

HadasK4

New member
שלום, יאיר!../images/Emo13.gif

שלום יאיר! אני הדס, בת 16, ומתעניינת מאוד בתחום האסטרולוגיה. רציתי לומר משהו שמאוד מפריע לי: כשאני מדברת עם חברים על הנושא, והם טוענים שהם לא מאמינים "בשטויות האלה", ואני שואלת למה; לא פעם אחת קרה לי שהסיבה לכך היתה, שה"תחזיות השבועיות" וכד´, שהם קוראים בעיתון הם שטויות וכו´... ואז אני שואלת את עצמי - למה זה ככה? למה האסטרולוגים הופכים את העניין הזה למסחרי? זה הרי ידוע, ש"ניבוי עתידות", כביכול, אינו הצד החזק של האסטרולוגיה, אז למה להפוך אותה לדבר כ"כ שטחי, למרות שהיא כ"כ לא כזאת?! ובכך גם לגרום להרבה אנשים להתרחק מזה. אני לא מאשימה בכלל את אלה שאומרים שזה שטויות, כי אף-אחד לא מיידע אותם שהאסטרולוגיה הרבה הרבה יותר מורכבת (כמו למשל- שכל אדם מורכב מכל הכוכבים, ולא רק ממזל השמש שלו, כפי שנראה לאנשים, לרוב..). הייתי רוצה לדעת מה דעתך... אני באמת מעריכה את העיסוק שלך, ואני חושבת שאפשר לקדם את זה יותר בעולם! הדס.

מסכים איתך ../images/Emo45.gif

ובאמת, יש הרבה כאלה, כי מה לעשות - אסטרולוגים הם קודם כל בני אדם, וכאלה יש באמת מכל הסוגים, כמו שאת יודעת, ובהחלט לצערי.. מצד שני, טוב שיש מבחר מכל דבר, כי זה מאפשר לנו לזהות את האסטרולוגים הטובים, נכון?

HadasK4

New member
ושאלה נוספת, יאיר!...../images/Emo35.gif

רציתי לשאול שאלה, כי לא הבנתי אם זה חד-משמעי: בספר הראשון שקראתי (ולא סיימתי, כמובן) על אסטרולוגיה של ג´וליה פארקר, היה רשום לגבי מזל האופק, שהוא למעשה, אפיון הפנימי והאמיתי ביותר של האדם, ושמזל השמש, הוא מה שהחברה רואה באדם מבחינה חיצונית. לעומת זאת, בספר אחר שגם התחלתי לקרוא של גידי גלבוע ("קורס אסטרולוגיה"), הבנתי שגישתו היא, שהעניין הוא להפך (מזל שמש = פנימיות, ומזל האופק = איך שהחברה והסביבה רואים את האדם)! מה דעתך? זה פשוט ממש בלבל אותי! האם יש כאן על מה להתווכח? זה לא אמור להיות חד-משמעי??? בתודה שוב, הדס.

שאלה טובה

ובכייין... למעשה שניהם צודקים, כל אחד בדרכו, אם כי אישית אני נוטה יותר לדעתו של גידי, אולם האמת היא כמובן שלוב בין השנים. הבית הראשון, שאותו מציין האופק, הוא באמת בית חיצוני כשלעצמו: הוא מראה את הפרזנטציה של האדם כלפי העולם, ואת מה שהוא מראה כלפי חוץ. זהו חלק חיצוני כשלעצמו, ושממנו אפשר להתרשם לגבי האדם הזה בעיקר במערכות היחסים הקרובות - בבית השביעי שממול, ובמלים אחרות-זה מה שאנחנו נוהגים להראות לאדם אחר. אולם שליט האופק - לדוגמא, אם האופק במאזניים כי אז השליט הוא ונוס - יראה היכן האדם עצמו חווה את האופק הזה, ובמלים אחרות - היכן הוא מתבטא, מבחינת בית, שטח פעולה, ויחסים עם כוכבים אחרים. שליט האופק יראה על חלק אמיתי מאוד של ה´אני´ שהוא אינו חיצוני, ובעצם משלים את ה´אני הפנימי´ של השמש, אותו פוטנציאל וגרעין של ה´אני´ אותו מזהים כ´מזל´. השמש אכן מהווה את גרעינו של ה´אני´, אולם גם שליט האופק מהווה חלק מחווית ה´אני´ הקשורה לקשר שלו עם העולם. ביחד הם מהווים את גרעין ה´אני´ השלם - זו דעתי, על פי נסיוני המקצועי. הדיאלוג בין השנים יראה בסופו של דבר את הדיאלוג בין שני חלקי ה´אני´ שלנו: במקרים מסויימים יהיה הדיאלוג הרמוני, ובמקרים אחרים - אפילו לא דיאלוג, בין החלק הפנימי לבין מה שאנחנו מראים כלפי חוץ. האם זה אמור להיות חד משמעי ? בכל מה שקשור לדעות של אנשים ונסיונם - אין שום דבר חד משמעי: זה אנושי ומובן. מהמקום הזה, כדאי שגם את תשמעי את כל הדעות, ו.. תגבשי לך דעה משלך, על סמך הבנתך ונסיונך. יום טוב.

גברת הדס היקרה

הדס שלום. מדבר יאיר האסטרולוג שפנית אליו. מאוד התרשמתי מצורת ההתנסחות שלך במכתבך האחרון. ואני אכן רואה שאת מבינה עניין הייתי מאוד רוצה להכיר אותך יותר טוב.ואני יודע שזה טיפה לא במקום אבל הייתי אפילו רוצה להפגש איתך אם את גרה באזור תל אביב או משהו אל תבהלי ממני אני מבטיח לך אני בן אדם נחמד אני פשוט בן אדם בודד מעז שאמא שלי נפטרה והייתי רוצה מישהיא כרגע זה יכול להיות אפילו סטוץ את ממש לא מחוייבת רק תשאירי את הטלפון שלך ונפגש. אוהב יאיר...

חה חה.. מחמיא שמחקים אותי, אבל ככה?

יאיר אסטרולוגיה - נו, באמת.. : בסך הכל חקוי עלוב של יצור עילג, אבל מילא.. כמובן שבתור מנהל פורום, כמובן שלא הייתי מרשה לעצמי לכתוב שטויות כאלה - שלא לדבר על הניסוח - אבל באינטרנט - כמו באינטרנט - באמת יש הכל..

HadasK4

New member
יש לי הסבר לכך!!! ../images/Emo52.gif

אני מצטערת, יאיר, בשם מי שכתב את זה. זה פשוט ילד מהכיתה שלי שהתלהב מהעססק של הפורום הזה, שסיפרתי לו עליו. ובשביל הצחוק הוא רשם את זה!!! אם אפשר למחוק את זה זה יהיה נחמד. ושוב, מצטערת בשמו!!! ובאמת לא צריך לשים-לב אליו! הדס. נ"ב - אם אתה עדיין יכול לענות לי על שאלותיי הקודמות, אני אשמח.

צחוק...

הדס מאמי, אם יש לך ילדים כאלה בכיתה, אולי כדאי שתתרחקי מהם? אולי אני קיצונית, אבל זה היה כ"כ ילדותי להחריד, בלע.. את נבונה וחכמה, תראי.. חושבים לפני שמספרים על התעניינות באסטרולוגיה לאנשים סקפטים ומזלזלים... בקיצור, תתענייני באסטרולוגיה, זכותך המלאה, זה דבר מצויין, אבל תשמרי את זה לעצמך ותמנעי ממך כאלה דברים:))) אחלה יום שיהיה לך:)
maya

למעלה