שלום ח'מודים.

שלום ח'מודים.

רציתי לשאול שאלה שקשורה בעקפין לפינק פלויד, אני עושה עבודה באנגלית על השפעת מלחמת ויטנאם על המוסיקה. עכשיו אני מכניסה גם את הפן החברתי,ואני משערת שפינק פלויד גם עסקו בזה (מחאת סטודנטים?) יהיה נחמד אם תאירו את עיניי ותפרטו לי יותר לינקים ואוכל יתקבלו בברכה ואני אסגוד לכם! טודע :)

CaerBannog

New member
בתור בריטים, לא ממש.

אבל יש הרבה להקות ואמנים ששווה לבדוק שכן התעסקו בזה. bob dylan country joe and the fish jeffreson airplane ויש עוד המון, סתם אין לי כח להיזכר, בכל מקרה תבדוק מה אומרים על זה בכל מיני אתרים, אולי אפילו שם יש סקירה, לא יודע. אני לא מי יודע מה מבין בנושא או בכלל, אבל תלך לפורום אגדות רוק ישנם הרבה אנשםי שיוכלו לשפוך לך המון ידע. (אולי פאילו יש על זה משוה במאמרים)

פלויד ו-ויאטנם

אני רואה שאין תגובות אחרות, אז אנסה להשיב על השאלה. הפלויד לא עסקו במישרין במלחמת ויאטנם. הקשר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא כמה קטעים שהם הקליטו עבור פס הקול של הסרט Zabriski Point שעסק, בין היתר, במחאת הסטודנטים בארה"ב. אבל המוסיקה עצמה לא עסקה בזה. בשנים מאוחרות יותר, רוג'ר ווטרס נתן ביטוי יותר ברור לדעותיו האנטי-מלחמתיות, אך ללא התייחסות ספציפית לויאטנם - מה גם שהמלחמה שם נגמרה בינתיים. כך שהפלויד אינם הדוגמא הטובה ביותר לנושא הזה. בלאו הכי, הפלויד היו להקה מאוד בריטית, ועסקו בנושאים יותר מקומיים, לפחות עד The Final Cut. ככלל, היו מעט מאוד אמנים בריטיים שהתייחסו ישירות לויאטנם (דונובן, למשל - To Susan on the West Coast). דוגמאות טובות יותר ניתן למצוא אצל אמנים אמריקאיים, שהנושא היה הרבה יותר קרוב לליבם. כאן יש הרבה דוגמאות, ממגוון של סגנונות, החל מסיימון וגרפונקל, דרך ה-Byrds ועד ה-MC5. לטעמי, ההתייחסות המוצלחת ביותר (מבחינה אמנותית) למלחמת ויאטנם והשלכותיה החברתיות נעשתה דווקא שנים מאוחר יותר, בשיריו של ברוס ספרינגסטין. ראי, למשל, את השירים Turn Out the Lights, Born in the USA, Highway Patrolman, Galveston Bay (האחרון הוא שיר המתכתב, כמובן, עם Galveston של ג'ימי ווב) ואלו רק השירים שאני זוכרת כרגע.

למעלה