שלום, חדש פה...

לועהארי

New member
שלום, חדש פה...

שלום אני חדש בפורום הזה ובאתי לדבר על הספר, אני כרגע באמצע "עימות המלכים 2" והוא התחיל להרגיז אותי... ======זהירות ספויילרים=========== אני מתחיל להתעצבן על כל האלימות שהסופר שופך בסיפור, השיא הגיע כשהוא הוציא להורג את ריקון ואת בראן, זה נותן הרגשה כאילו הסופר מרים ומספר על דמויות רק כדי להרוג אותן אח"כ ומנסה לזעזע בכוח, מה שגובל לדעתי בסחיטה ריגשית. לתת לקורא להתחבר לבראן לסמפט אותו ואז להרוג אותו בכזאת אכזריות זו ספרות נמוכה. הספיק לי עם אדארד. כן, אני יודע שהם חיים, אבל אנחנו מגלים את זה רק אחרי שני פרקים. גם, יש הרבה התנהגויות לא הגיוניות בסיפור, התקיפה של סטאניס על מעלה מלך שנחלה כשלון חרוץ. סטאניס מגיע ביתרון אדיר, אבל פתאום הוא ואנשיו מתנהגים כמו מטומטמים ומפסידים. אותו דבר קרה כשהשימדון היה שבוי אצל ליסה(אחותה של קייטלין) והיה דו-קרב בין אביר מטעם ליסה לבין ברון (שנלחם מטעם טיריון), רק מהתיאורים של איך האביר לובש את השיריון הכבד היה ברור שהוא הולך להפסיד, ולוחם ותיק שהולך לקרב פנים-מול-פנים אמור להיות מנוסה מספיק כדי לדעת לא להגביל את התנועה שלו. אני מקווה שאין עוד הרבה קטעים כאלו שלוקים באמינות הסיפור. קראתי את הידיעה על ההפקה של הסדרה ע"י HBO, ואני רוצה לומר שאם יש רשת טלויזיה אמריקאית שתוציא את הספרים האלו בצורה הטובה והאותנתית ביותר הרי זו HBO. הרשת שהביאה את "אוז" ואת "קרניבל" המדהים, לא מפחדת מדעת הקהל האמריקאית השמרנית, הרשת לא חוששת להראות מראות קשים כמו אונס או עירום ואלימות, מה שקיים בשפע בשיר של אש. טוב אני חוזר לקרוא - מסתבר שאת סטאניס הביס דווקא רנלי (???).

קודם כל, ברוך הבא

דבר שני, אתה לא צריך לסמן ספוילרים. וכדאי לך להיזהר להיכנס לפה, יש ספוילרים לא מסומנים לספר השלישי והרביעי, העצה שלי היא שתסיים לקרוא את שני הספרים הבאים ורק אז תחזור לפה (אלא אם כן אתה פותח הודעה, ואז אין לך שום בעיה). דבר שלישי, אני לא חושב שמה שמרטין עושה זה סחיטה רגשית. אותי נורא מעצבנים הספרים שלא משנה מה קורה הדמויות הראשיות לעולם לא מתות. זה אפילו קצת הורס את הספר כשאתה יודע שלא משנה כמה הדמות הראשית נפצעה, היא בטוח תחלים. כשכל דמות בספר יכולה למות, כל דבר קטן שקורה לדמות הוא חשוב, ואתה לא יכול לצפות את מה שעומד לקרות. דבר רביעי, לגבי הטמטום של הדמויות. אני ממש לא מסכים. ההתנהגות של הדמויות היא לגמרי הגיונית, וגם מאוד הגיונית. האנשים של סטאניס לא התחילו להתנהג כמו מטומטמים סתם, יש לזה סיבה הגיונית. האנשים יוצאים לתוך קרב והם בטוחים בנצחון שלהם, כשלפתע פתאום כל הצי הימי שלהם מתחיל לעלות באש, ולא סתם אש, אש ירוקה. האוירה של הקרב עם האש הירוקה שמשתוללת, לא גורמת לאנשים להתנהג בהיגיון, אנשים הם מבוהלים ומלאים באדרנלין, והם לא פועלים מהראש. אחר כך מגיח מאחוריהם צבא שלם חדש, איך הם אמורים להתנהג? כמו אנשים משכילים ורגועים? ברור שהם נלחצים ועושים שטויות. לגבי האביר של ליסה, הוא פשוט שחצן מדי. האביר הזה הוא אדם גאה שלא מסוגל לעלות על דעתו ששכיר חרב עלוב יהיה מסוגל לנצח אותו. גאווה מנצחת שכל ישר תמיד, במיוחד בעולם האמיתי. בנוסף לאביר היה שריון מעולה וחרב איכותית, הוא לא העלה על דעתו שברון יצליח בכלל להתקרב אליו מספיק כדי לפגוע בו, והוא ידע שמספיקה לו מכה אחת בשביל לחסל את ברון. דווקא הספר הזה הוא אחד הספרים היותר אמינים, כי הוא בנוי על ההתנהגות של בני אדם ועל היחסים ביניהם. פשוט תמשיך לקרוא... ואז כל הדברים יהיו יותר ברורים.

למעלה