שלום.. חדש פה..

maorubin

New member
שלום.. חדש פה..

היי.. אני חדש פה.. תמיד אהבתי את הקטע של טסנים וכל זה... אבל אפעם לא לקחתי את זה יותר רציני מלשבת בשבתות במנחת טיסנים ולראות אנשים מטיסים את הטיסנים שלהם.... נדבק בי ג'וק השבוע ואני רוצה לקנות מסוק (או טיסן....) ההחלטה אצלי קצת קשה... אני יודע שזה הכל עניין של אהבה וכו'... אבל עצות... עם מה יותר נוח להתחיל... יותר זול... מה לדעתכם האישית הוא יותר מהנה.. (טיסן או מסוק?) יש לי בסביבות ה1000 שקל השקעה על התחביב החדש... (אולי קצת יותר...) מקווה שתהיה לי פה עזרה... אגב.. נכנסתי לחנות ההיא באינטרנט... מיריקל מארט... והסתכלתי קצת על מסוקים... בקיצור... ההחלטה קשה... אני שם דגש גם על תיקונים עתידיים... תודה רבה על כל עזרה שתתקבל... maorubin

Kiril rc

New member
כדי להתחיל מטיסן../images/Emo160.gif

לפחות זו הדרך המקובלת יותר, 1000 ש"ח יספיק לך בקושי לציוד משומש, אן לג'אנק שימכר לך כל מיני מאכרים. עלות מינימלית בכדי להכנס לתחום מתחילה ב-2000ש"ח. אם אתה עדיין מעוניין, אני אשמח לפרט.

1 q w e r

New member
אל תגזים.

אני נכנסתי לתחום בסכום של קצת יותר 1600 שקל כמו גדול.

YHS

New member
400 שקל לא נראה לי הגזמה.....

ואפשר גם בפחות, עם ציוד משומש.

YHS

New member
נכון, הרבה כסף

אבל אתה כתבת "הגזמת" כאילו שהוא דיבר על פי שניים לפחות. וכאשר את אומר שמספיק 1600, כשאי גם שתספר מה קנית ב 1600. כי לפי החישובים שלי, שמופיעים גם ב"מדריך למתחילים", טריינר, מנוע 46, רדיו - חדשים - וקצת ציוד קרקע ודלק להתחלה, מגיעים ל 2500. אז מה יש לך ב 1600 ?

1 q w e r

New member
ישה,

קניתי שלט rd6000 מנוע os46 הדחש,וטריינר של גריט פלנס(אין לי מוסג איך כותבחם את זה).והכל חדש.

YHS

New member
יפה

ןצריך גם סטרטר, ומצבר לסטרטר, ובובו, וכשני גלון דלק, וארגז, וקצת כלים בסיסיים ושני פלגים רזרבה ושניים שלושה פרופים רזרבה.... לכמה הגענו?

1 q w e r

New member
כולל

כולל פלג פולפלור ספינר,לגבי הסטרטר וכל אלה אני מתמש בשל החברה .

maorubin

New member
תודה לכולם על התגובות!

מקווה לחסוך את הכסף והליכנס לעניין חזק... לפי המאמר זה יהיה קצת מסוכן לשאול אבל.... מה לגבי טיסנים עם מנוע חשמלי?.. ראיתי באתר "מירקל מארט" טיסנים עם מנוע חשמלי... הבנתי גם שלא מקובל להתחיל עם מסוק.... אבל שוב P(לפי האתר) העסק המוסק יותר זול מטיסן ממונע... גם טיסן חשמלי יותר זול מטיסן שמונע באמצעות דלק.... אגב.. הטסתי איזה פעם פעמיים את המסוק של חבר שלי... מסוק מסוג lama v3 .. הלך נחמד... ונראה יותר קל מחשמלי... בקיצור... אם אפשר עוד פרטים על העניין החשמלי... אני אשמח מאוד... משם כבר אפשר להתקדם לחלק הממונע והיותר מלא אדרנלין של התחביב... :) ושוב תודה על העזרה והיחס המהיר והחם.. :):)

gillb

New member
אפשר גם חשמלי

אפשר להתחיל גם מחשמלי ישנם הרבה טיסנים מוכנים לטיסה עם שלט וכל הציוד הנילווה. היתרון, כניסה קלה ומהירה לתחום. החסרון, בדרך כלל מדובר בטיסן וציוד מאוד בסיסי שלא תוכל להמשיך איתו הלאה. אני סבור שהיתרון גובר על החיסרון. בהצלחה!

maorubin

New member
ואיי מזה תודה

אחלה של מקום ואחלה אנשים (מההכירות הקצרה שלי עם הפורום :)) אם אפשר עוד דעות ועצות אני אשמח... תודה רבה לכולם... בכל מקרה.... נראלי שאני אחקור יותר את נושא התעופר החשמלית (?!).. הדילמה שלי כרגע זה טיסן או מסוק... ושוב... אשמח לעוד עצות ודעות(יותר לגבי חשמלי) כי לא מצאתי הרבה כאלה בפורום

BlackBoy2

New member
תגיד מאיזה איזור אתה

כי אם באזור הדרום שקרוב לאשקלון יש לי מוכר אחד שקורים לו רונן דיקר אם אתה תבבאו אילו אתה תוכל לקנות ממנו טיסן +שלט+מנוע+ כמעת כל מה שאתה צריך ו+ הדרכה בערך ב1800 או 1900 כי אני גם מתחיל בטיסנאות אני בניתי אצלו בחוג טיסן וכל המארכת שלו עלתה לי 1450 עם אדרכה ועם כל המארכת של הטיסן נ.ב הטיסן זה איזה שאתה תבחר יש טיסנים שעולים בין 300 עד 600 למתחילם אני יוכול להביא לך את המספר הטלפון שלו 052-276-1656 והוא מאד רציני ומה שאמרתי לך שהמארכת שלו 1450 זה לטיסן שלי כי הטיסן שלי יש לו מנוע קטן וזה עולה גם ככהזה קשור לגודל הטיסן ואזה מנוע הוא צריך דרך אגב קוראים לי רומן

maorubin

New member
תודה רומן

אני מאיזור המרכז... גר ברמלה.... אבל תודה על המידע בכל מקרה.... אני נראה לי שאתחיל עם טיסן או מסוק חשמלי.... יותר קל ויותר זול.... זה השיקול שלי לבינתיים... יש כמה שראיתי ב"מירקל מארט" דעות?... עכדשיו ההתלבטות היא כזו.. (בין ה3) הטיסן נחמד והכל... אבל לא יודע אם זה יתן לי ריגוש להרבה זמן... האמת שכרגע מעניין אותי רק ללמוד עליו... וזה נראה לי שיתאים... (גם לגבי המחיר...) LAMA יש לחבר שאני יכול להשאיל ממנו אותו ללימוד הראשוני ואז כבר לקנות מסוק אחר... יותר מתקדם.... כמו ההוא ששמתי באחד הקישורים... אם מישהו יכול לתת לי עוד עצות ודעות אני אשמח מאוד... עוד שיקול שהיה ליבין חשמלי למנוע דלק (חוץ מהכסף) הוא זה שמנוע דלק צריך כל הזמן כיוונים לעומת מנוע חשמלי.. תקנו אותי אם אני טועה פה במשהו... ושוב... תודה על העזרה....

maorubin

New member
עוד שאלה

אם נגיד אני אקנה את הטיסן החשמלי שהבאתי בקישור למעלה ועם הזמן אני אחליף לו מנוע למנוע חשמלי... זה יהיה אפשרי?...

Kiril rc

New member
מאור שלום,

עיינתי בקישור שצירפת, מדובר בחבילה מעניינת, שים לב שבחבילה אתה מקבל סוללות ניקל מטאל ולא סוללות ליתיום (המקובלות היום בעולם החשמלי). אם תחליט לרכוש סוללות ליתיום ומטען (צריך מטען מיוחד לליתיום) תהיה לך הוצאה נוספת של לפחות 35$ (לכל המחדדים לגבי המחיר, נא לא להתווכח אני לא אומר סתם). לגבי הסבה למנוע ניטרו, אני לא חושב שיש הגיון להסב טיסן קטן לניטרו. בשורה התחתונה (ויסלחו לי כל אלו שחושבים אחרת) כדי ללמוד הטסה עדיף (מנסיוני) להתחיל מטיסן ניטרו. טיסן למנוע 46, גדול יותר מטיסן חשמלי (רואים אותו טוב יותר באוויר), כבד יותר (יותר יציב באוויר), יתן לך אפשרות להמשיך לטיסנים יותר מתקדמים באותו סדר גודל. *ישנם חברים שימליצו לך המלצות אחרות, לעיתים הם פשוט מנסים להצדיק את מה שהם עשו בכך שיגרמו לאחרים לעשות אותו הדבר. אל תסמוך על דעתי או דעה של מישהו אחר, תבצע סקר שוק, תתקשר לחנויות טיסנים ותבדוק מה מציעים לך לעשות. עדיף להשקיע כרגע בציוד שתוכל להמשיך איתו גם בעתיד, מאשר לקנות עכשיו ציוד שלא תסתדר איתו (ולאכול הרבה מרור עוד לפני פסח). אם תרצה הכוונה יותר נקודתית, אשמח לעזור.
.

maorubin

New member
תודה...

אני כבר כמה זמן מחפש באינטרנט כל יום לפחות שעה שעתיים... נכנסתי בזה חזק.. וככל שאני מחפש יותר ויותר אני הולך לכיוון של טיסן ממונע ולא של טיסן חשמלי... העניין הוא שאני מתגייס עוד מעט... והכי הרבה מזומן שיש לי כרגע זה 1500 שקל.. ואני לא רוצה לבזבז הכל על הטיסן... (בטוח יש כאלה שיגידו לי לחכות עם זה וכו'... גם חשבתי על זה.. והרבה...) בקיצור... אשמח לכוונה יותר מפורטת בענין אם תוכל לעזור לי... על גבי הפורום, במסרים או בכ דרך שנוחה לך... עוד מחשבה שעלתה לי בראש היא לקנות קיט (זה יותר זול לא?..) ושלט ומנוע בנפרד... הפחד שלי הוא בעניין ההרכבה... למרות שאני חושב שיש לי חוש טכני מצוין.... מה גם שטיסן ממונע דורש הרבה תיקונים (ורובם כוללים את הנושא הכלכלי...) בגלל זה נטיתי יותר לטיסן חשמלי... אבל.. איפה הריגוש?.. איפה ההתקדמות?.. זה מה שיש בטיסן ממונע ולא בחשמלי... (לדעתי..) בקיצור אני מתוסבך! ואני צריך את ההכוונה הזו ממישהו שמבין.... אני אשמח מאוד ללמוד עוד הרבה על העניין ולקבל עצות ודעות... ושוב.. תודה לכולם על העזרה...

Kiril rc

New member
קצת הכוונה...../images/Emo36.gif

היות והתקציב שלך מוגבל ל1500 ש"ח, אתה נצמא במצב בעייתי. מצד אחד אם תשקיע עוד 500 ש"ח תהיה מסודר עם ציוד חדש, מצד שני, מפעם לפעם ניתן למצוא ציוד יד שנייה כמעט חדש (שתואם למסגרת התקציב שלך) של מישהו שנכנס לתחום ולאחר חודש-חודשיים החליט לצאת ממנו. אני מבין שהאפשרות השנייה קוסמת לך יותר, אך טומנת עימה סיכון, שכן ישנם כמה כרישים ותיקים שישמחו למכור לך ציוד "חדש". תתחבר למישהו רציני מתחום הטיסנאות ותבקש את עזרתו בבחינת הציוד. לגבי הקיט, אני נאלץ לחלוק עלייך, לפני מספר שנים ההנחה שקיט יותר זול מ-ARF, הייתה נכונה. נכון להיום, עם כניסת הסינים לתחום, העלות הכוללת של בניית קיט לעומת ARF דומה,ויכולה לתרום רק למיומנות הבנייה שלך. *אגב, הציוד המשומש עדיין עולה כסף, אל תצפה שתוכל למצוא ציוד ראוי בפחות מ-1000 ש"ח.

dekelziv

New member
הייתי מוסיף ואומר

שקיט משמעותית יותר יקר (בצורה קצת פרדוקסלית) אבל אם בא לך לבנות, כדאי שתתחבר למישהו שמבין כי סביר להניח שאם אין לך בכלל נסיון של בניה אתה תיתקע לא מעט פעמים בדרך (גם אני בונה עכשיו קיט ונתקע מדי פעם), שלא נדבר על השקעה די רצינית בכלים וציוד לבניה (לוח ישר, מברגים, סט אלנים, משורים למיניהם,דבקים, סכין וכו' וכו', זה מצטבר לסכום די גבוה אם אין לך כלים מתאימים) בהצלחה!

למעלה