שלום, חדש כאן

ALIsuperstar

New member
שלום, חדש כאן

ממה שהצלחתי לרפרף פה, לא יודע אם ניתן לפרסם פה עבודות אישיות למשל. אז אני אנסה את המזל שלי כרגע... אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית על העבודות שלי. הקדמה ראשונה... כל היצירות נעשו בעזרת פוטושופ בלבד, מהתחלה ועד הסוף...

roni yoffe

New member
ברוך הבא

אני לא יודעת ממש למה התכוונת בבקשת חוות דעת מקצועית כי זאת בקשה די מעורפלת.. אם אתה רוצה עצות לשיפור, הייתי ממליצה לך מאוד לעבוד עם רפרנסים - צילומים - ולנסות לדייק, כלומר לצייר את מה שאתה רואה. אחרי כמה תרגולים כאלה, יהיה לך קל יותר ליצור דימויים כמו שבא לך והם יראו מוחשיים ומעניינים יותר. כשיש לך ידע בסיסי שנבע מהתבוננות בטבע (רפרנס/מודל) קל לך יותר ליצור ולהתבטא בעצמך. אם יש לך שאלה ספיציפית לגבי מה לשפר/לשנות/לחזק אתה מוזמן לשאול, כרגע התשובה שלי לפחות יכולה להיות רק כללית. :)

ALIsuperstar

New member
תודה על ההתייחסות...

עצות לשפור בחיים לא יזיקו, אבלמאוד סיקרן אותי שכתבת "לצייר את מה שאתה רואה" הרי זו פרשנות כל כך כללית וכל כך לא מדוייקת בפני עצמה, כי זה בדיוק מה שאני רואה, כל תמונה בעיניי מדוייקת לפי ראות עיניי, השאלה היא אם זה נוגע לאנשים שרואים את הציורים הללו, האם הם רואים משהו שמעניין אותם וכד'. מההתייחסות שלך אני מרגיש כאילו מדובר בנושא ספציפי של פורום, דיוק מדוייק של מה שהכללי רואה, אם אתה רואה בנאדם, תצייר אותו שיראו אותו טוב כמו שהוא בלי פרשנות שלך של אומן, וזה בדיוק מה שיצרתי כאן, ראיתי את הדמויות בצורה מוחשית העברתי לפי דעותיי האישיות לתמונות שציירתי בעצמי, וזה מה שיצא... בכללי, רציתי לדעת מה לחזק, מה לשנות ומה לשפר כמובן...

roni yoffe

New member
אם אתה מרגיש

שציירת בדיוק את מה שרצית לצייר - הרי שאין לי עצות בשבילך, כי אתה מרוצה. מבחינתי, זה לא מוחשי ולא מהעביר הרבה מסר כי חסר ידע טכני ברישום/צבע/אנטומי/קומפוזיציה וכו'... לי ברור שכשאני מציירת, אז אני רוצה שלכולם יהיה ברור ב100 אחוז מה רציתי להראות/לומר. לכן אני משתדלת לצייר בצורה מוחשית. אם יש רפרנסים לציורים האלה, אשמח לראות אותם ואז יהיה קל יותר לתת עזרה ספיציפית לגבי כל ציור וציור. הציור האחרון שלך כאן - כך לא נראית אשה במציאות. זה ציור של פרשנות שלך או ניסיון לבטא משהו שלא נראה לכולם, משהו שאתה מבין. כל מי שיראה את זה יבין משהו אחר. אם זה מה שרצית - אשריך אבל שאלת כדי לדעת איך לשפר, אז אלו העצות שיש לי אליך.

ALIsuperstar

New member
סליחה על התוקפנות...

כמובן שרציתי עצות לשיפור, שאם יש לך בעיה לראות ואת לא מליחה לראות את מה שאני מנסה להעביר, כמובן שזה לא טוב, אפילו מבחינתי. אני לא יודע גם כיצד לנקוב אצבע על משהו שראיתי ובגלל על מה שגדלתי ומה שעיצב אותי כיום. מוחי וידיי מעבירות בצורה שבה זה נראה לי יפה נכון, ולמרות זאת עדיין יש מה לשפר. אני גם יש לי בעיה עם חלק ממה שאמרת אבל זה בעיקר בגללי, "אני רוצה שלכולם יהיה ברור ב100 אחוז מה רציתי להראות/לומר" קשה לי מאוד להסתדר עם דיעות של אחרים ולמרות זות אני כן מבקש עיצה שיפור, כי אי אפשר להיות אטומים, אבל אין לי את היכולת להסתגל לדיעות של אנשים, האם את מבינה אותי? אני מקווה שכן. מדוע לדעתך הציור האחרון שלי האישה בה לא נראית כך במציאות? מציאות של מי ושל מה? אם הייתי נותן שם ליצירה זה היה ברור יותר? אני חושב שכן, אבל אני בכוונה נמנע מזה, כי אז, אין הפתעה, ולא שצריך, אבל בכל זאת... כל מה שרציתי זה שיסתכלו זה הכל, לא תמיד אתה קולע בול או מדבר לאותה בחורה שמסתכלת על הציור ורואה את עצמה שם, או ילד דווקא, או בנאדם שרואה דווקא את פניו בציור השני... אני מודה לך על העצות שלך... אם היה שמץ של זלזול או חוסר כבוד, זה לא היה בכוונה.

roni yoffe

New member
אם אתה יוצר משהו שמבחינך

הוא נתון לפרשנות וכל אחד יכול לראות מה שהוא רוצה, אז איך אפשר לייעץ לך? אם אתה לא מצליח להצביע על מה היית רוצה לשפר בציור, אז איך אחרים כן ידעו לומר לך? אני נתתי כמה עצות כלליות, אתה אמרת שהציור הוא בעיניי המתבונן.. אז כנראה שכששנינו מסתכלים על עיגול, אתה רואה משולש ואני רואה ריבוע, אם זה המצב מבחינך, אז אין שום עצה שתוכל לעזור לך.

ALIsuperstar

New member
תראי גם אם מדובר בפרשנות...

עדיין הפרשנות צריכה לעבור... "הציור לא עבר מבחינתי כי כך וכך...." יותר מידי פחות מידי לא מספיק טוב, לא מעניין, כן מעניין, וכן הלאה והלאה... אין סוף לפרשנות מהתבוננות אחת... וגם אחרי כמה... ואם אני לא מצליח להצביע אחרים יהיו מסוגלים, כי לא מדובר ביצירה שלהם ותמיד קל להצביע ותמיד קל לאחר לשפר, זו דעתי האישית... אני חושב שיש הגזמה בפרשנות של המתבונן שלך, הרי לא מדובר בסלבדור דאלי וכד' (אני לא מחמיא לעצמי, לא הייתה לי דוגמא אחרת), רואים בחורה רואים פרצוף, את מצליח לראות משהו, השאלה מה, מי, למה, איך... כל השאר תלוי בך כמתבוננת לומר אם זה מדבר אלייך, אם את רואה משהו, גם אם זה לא מציאותי חסר פרופורצייה, מופשט, אבסטראקטי אולי... אני נוטה להיות קטנוני אני יודע, אבל הדיון מעניין.

roni yoffe

New member
אוקיי...

אני חושבת שהציור שלך לא מעביר שום תחושה למען באמת, זאת דעתי האישית. כשאני מציירת אשה, היא צריכה להיות חיה ונושמת כאילו שהייתה מולי כאן באמת. היא צריכה להיראות בשר ודם. הציור שלך סכמטי וגרפי לגמרי. הוא שטוח ואטום מבחינת רגש. וגם מסגנונות כאלה הייתה מצפה למידה של המחשה למען התקשורת הבסיסית. ממליצה לך למצוא אמן שאתה אוהב את היצירות שלו בסגנון שלך ולנסות להעתיק אותו. ולהבין כך אולי מה לעשות הלאה. בהצלחה.

ALIsuperstar

New member
מקובל :)

אני ררק מקווה שיום יגיע ואצליח לעשות דמות חיה ונושמת, אפילו אם זה בסגנון שלי... לומר לך תאמת, איני מכיר אומנים כלל וכלל, רק את המפרסומים ביותר, שלא אומרים לי כלום... הכל התחיל מישיבה מול מחשב, הכל התחיל מכלום, פתחתי צייר, מהצייר עברתי למשהו יותר רציני... ואחרי כמה שנים החלטתי שאני מפרסם משהו שעשיתי ממש בעבר, כדי אולי לראות מה הולך עם זה... אני רק מקווה שלא איבדתי את זה... שאת יודעת שהיום, יש לי את זה עדיין. ודרך אגב כך אני מחזיר לעצמי את מה שהיה פעם, את הרצון הזה לצייר משהו.

roni yoffe

New member
אז הדרך לצייר דמות חיה ונושמ היא

ללמוד ציור. בדגש על רישום קלאסי. אחרי שיש לך יסודות חזקים, אתה יכול לגלוש לאיזה סגנון ותחום שתבחר מפיסול ועד למדיה דיגיטלית. מקומפוזיציות מופשטות ועד לעיצוב גרפי. להכל יש את אותו הבסיס והוא חשוב ומהותי באותה המידה של האהבה שלך לתחום והיצירתיות שיש בך.

infatuation

New member
אני מסכימה עם רוני

כדאי ללמוד קודם קצת רישום וציור ע"מ להבין איך דברים עוברים מהעולם התלת מימדי לעולם הדו מימדי. וגם זה עוזר להבין איך דברים בנויים. ואז לצאת לסגנון שלך. לגבי החולצה, אולי זה רק נדמה לי, אבל בחלק השמאלי העליון? קטע, כתבתי את התגובה כבר בלפני שעתיים ושכחתי ללחוץ על שלח
מה שהלימודים עושים למח..

infatuation

New member
ברוך הבא

הפורום לא עוסק רק בריאליזם! והעבודות שלך בהחלט מתקבלות בברכה אני חושבת שהציור שלך הוא מילולי מדי, אילוסטרטיבי. הציור הראשון לדעתי הכי טוב מבין השלושה, למרות שבשלישי יש שימוש טוב ב"צבע". חוץ מקטע אחד בחולצה שלה שממש רואים את העקבות של העכבר, שנראה קצת כמו עצלות לתקן את זה..

ALIsuperstar

New member
תודה רבה

התאהבות? כינוי מאוד מעניין... את צודקת בהגדרה מאוד, הציורים אילוסטרטיביים מאוד אפילו, לדעתי אני אוהב את זה כך, אבל מן הסתם, אין לי את הידע הדרוש בשביל להיות אומן, אבל אני מנסה, ולכן הגעתי, בשביל לראות, אם זה שווה משהו. נורא מסקרן אותי מדוע דווקא בחרת את היצירה הראשונה, ומאוד מעניין אותי מה ראית, בעינייך. א מוכנה לכוון אותי לחולצה בציור השלישי? היכן ראית עקבות של עכבר? אני צופה כבר כמה פעמים ומתקשה לראות הפרעה הנראית לעין, אני גם עיוור לציור הזה, כי כולו עשוי מנגיעות שבורות של צבע, מבנה. תודה על ההתייחסות...

למעלה