שלום! חדשה + שאלה: בן 5 מרטיב, ישן בחיתול

לא מטפלים לפני גיל 6!

שלי נגמל אחרי גיל 7. לא נעים, אבל העדפנו לא לתת הורמונים. בשנה שעברה היו לנו שתי שמיכות פוך סינטטי. שתיהן עם ציפה. כל בוקר הייתי מכבסת את הרטובה מהלילה ופורשת אותה לייבוש. בלילה השתמש בשמיכה השניה, ועד למחרת בערב הראשונה כבר היתה יבשה. שעוונית לשמיכה זה לא נוח ויקר.

shtuli

New member
לבת שלי אני שמה את הספונת ליד המיטה

ניסיתי פעם לתת לה להחליף סדין אבל זה היה כבר גדול עליה. היא ישנה עם פליז ומעליו השמיכת פוך (סינטטי כמובן). ואז לרב הפיפי לא מגיע לפוך. יש שעווניות לשמיכות. אני לא משתמשת.

פישים

New member
סדין, שעוונית, סדין, שמיכה ספייר.

שיוריד שכבה ראשונה וישכב על היבשה עם השמיכה הספייר אחרי שמחליף פיג'מה. השאלה היא האם זו לא מטלה שגדולה על ילד בגיל הזה...

שhira

New member
מכירה מי שטופל בזמזם בגיל 5

ועבד. גם הוא לא התעורר מהפיפי והיה ישן כל הלילה רטוב הזמזם מאוד הצליח השנה התחיל כיתה א ועם כל הלחצים ובעיות שהיו חזר להרטיב וחזרו לזמזם. הבת שלי נגמלה לילה בגיל 4 וזה אחרי שניסינו בגיל 3 ולא הלך. גם היא התעוררה רטובה לגמרי אבל ברגע שעברה לתחתון (לבקשתה) כמעט לא היו פיספוסים. בשלב מסויים חזרה להרטיב כל לילה וזה היה בפרוש על מנת להרוויח ולהראות לנו מי שולט בענינים (היתה מתעוררת כל לילה וכשאמרנו שלא מחזירים אותה למיטה ואנחנו לא קמים וכד' פתאום התחילה להרטיב כי מצעים הרי אנחנו מחליפים) בקיצור הוצאנו מזרון מוצע עם שמיכה נוספת שהונח כל ערב בחדר (במשך היום הושם במקום צדדי) והיתה לה כותונת ותחתון מוכנים על המיטה למקרה ש.. והוסבר שמי שבורח לו מחליף בגדים והולך לישון על המזרון. מאז הפסיקה להרטיב. אולי תדברי איתו תראי אם רוצה לעשות נסיון ובאמת לשים מזרון מוכן אפילו לקנות עוד פוך שיהיה ואם מרטיב שיחליף ויעבור. ולגבי חבר.. אצלי כרגע בנות 6.5 ועדין לא ישנו אצל חברים ולא נראה לי שישנו בזמן הקרוב. לדעתי זה עוד מוקדם. כך, שלדעתי לא זה צריך להיות השיקול.

hagarrr1

New member
מה ששטולי אמרה

לא להתייאש

הקטנה שלי, בת שש וחודשיים. עד לפני כחודשיים היתה מפספסת במיטה כמעט כל לילה ולפעמים גם פעמיים בלילה. כמו שכתבו לך כבר לא מטפלים לפני גיל שש. היתה תקופה שהערנו אותה באמצע הלילה- זה עזר קצת. ואז פתאום- היא התחילה להתעורר אחרי שברח לה (מה שלא היה לפני כן), ואח"כ התחילה גם להתעורר רגע לפני (לזה נוסף הרגל מגונה אחר- היא מגיעה אלינו למיטה אחרי שהולכת לשרותים) היום כמעט ואין פספוסים. פעם ב.. וגם אז בדרך כלל היא מתעוררת כשהיא רטובה ומבקשת להחליף פיג'מה. מה שרציתי להגיד- סבלנות. אני יודעת שזה קשה אבל בהנחה שאין שום בעיה רפואית אני מאמינה שזה יגיע. מבחינת דיבורים- לדעתי לא ממש עוזר לדבר על זה כי כל זמן שהוא לא מרגיש שהוא מרטיב אז הוא באמת לא עושה זאת בכוונה ולא יכול לשים לב. עוד דבר לגבי הזמזם- בזמנו כשהתיעצתי עם רואפת הילדים היא אמרה לי שכל זמן שהילדה לא מתעורר מבריחת הפיפי אז הסיכויים גדולים שכל בני הבית התעוררו מהזמזם ורק היא לא. כנראה שגם בשבילו צריך מוכנות כלשהי.

גם אני מכירה את גיל 6. בן של חברה

נגמל לבד חודש לפני יום הולדת 6... כבר היה לה תור לטיפול במרפאה שמתמחה בזה בבי"ח מאיר (אמרו לה לקבוע כשיגיע לגיל 6, היא אמרה שזו נחשבת מרפאה מעולה בתחום) ולשמחתה ביטלה. אני מאמינה שזה נוירולוגי (הבשלות של המרכז במוח שנותן את הפקודה לא לפשפש בשינה) ושזה בד"כ עובר מעצמו, ואצל חלק יותר מאוחר (בד"כ בנים!) ולכן לא חושבת שהייתי מלחיצה או מטרטרת את הילדון עד הגיעו לגיל 6. לא הייתי עושה מזה אישיו אם הייתי במקומך. דרך אגב, נכון שהגדולה שלי נגמלה מפיפי בלילה בגיל 4, אבל ממש לא עשיתי שום צעד גמילה או שום דבר בנדון. פשוט חיכיתי שהחיתול יהיה יבש איזה שבוע, וכשהיה הורדתי אותו בשיא הטבעיות. לא היה אישויו מבחינתי. ממש לא מבינה למה לעשות רעש מגמילת לילה, למה להעיר, למה לצלצל בפעמון, למה לתת לו להיות רטוב בלילה וכו' וכו'... אז שמים חיתול (או תחתוני לילה לצורך העיניין) אז מה רק אם מגיע לגיל בי"ס (ז"א שש ומעלה) רק אז ללכת למרפאה שמתמחה בזה. כל עוד ביום שולט היטב בצרכים לא רואה עם זה בעיה

לדעתי זה שאת שמה לו חיתול זה גורם מעכב.

זה בעצם אומר לו שזה בסדר להרטיב, ולדעתי זה מקבע את המצב. אני מציעה לך להוריד את החיתול, לשים שעוונית כמובן, ולהכין עוד סט של מזרן מוצע + בגדי החלפה, ולהסביר לו שאם הוא מפספס אז הוא מוזמן להחליף בגדים וללכת לישון במזרן החלופי. להסביר לו שאתם לא אחראים על זה יותר ולא תקומו בלילה, אלא שהוא יהיה אחראי לזה בעצמו. אתם ממש צריכים להעביר את האחריות אליו, גם אם לכם זה לא נוח (כביסות וכו'). כל העניין הוא שגם לו עצמו זה יהיה לא נוח (לא נוח כשרטוב, מציק לקום ולהחליף בגדים לבד) לאט לאט הוא יפנים ויתרגל גם מבחינה גופנית וגם רגשית.

נאנא3

New member
בגיל חמש ללא גמילת לילה

זה לא משהו כל כך נדיר בדרכ זה מסתדר לבד לתת לילד להחליף סדין בעצמו בלילה ולהגיד לו שזו אחריות שלו ולא להעיר את ההורים, בעיני זו התאכזרות לילד והתעלמות מגילו הצעיר רצוי וכדאי להפחית שתייה בשעות הערב וכמובן לא לשתות משקאות עם קפאין מחמש אחהצ - תה קולה שוקו, משקאות משתנים פיפי לפני השינה לתזכר כל ערב ולא מעבר גם לילד זה לא נעים וזה לא בשליטתו , לא כדאי להעצים את הקושי ובנושא חברים אפשר להגיד שאצלכם בבית מרשה לינה אצלכם או מחוץ לבית רק מגיל בית ספר

למעלה