שלום! חדשה + שאלה: בן 5 מרטיב, ישן בחיתול

שלום! חדשה + שאלה: בן 5 מרטיב, ישן בחיתול

אולי תרגיעו אותי בן ה5 שלי ישן בתחתוני גמילה, חיתול יענו, ומרטיב כל לילה, החיתול ממש מלא היה ניסיון לפני שנה לישון בלי, נמאס לי לכבס נורמלי?

שhira

New member
אני מניחה שהוא מגיע לגיל שכבר אפשר וכדאי

לבדוק ולטפל. אני במקומך היתי מתחילה עם רופא ילדים לראות שמבחינה בריאותית הכל תקין אני יודעת שיש הורמון שמופרש בלילה ועוזר בהתאפקות הארוכה ויש ילדים שחסרים אותו אם הכל בסדר כאן אז היתי פונה לטיפול התנהגותי כמו דר קושניר.

רופא התפתחות אמר שלא מטפלים לפני גיל 6...

מה שלא מוריד את מידת הדאגה שלי :( תודה

h 3

New member
עד כמה שאני יודעת מטפלים מגיל 5...

מכירה לפחות ילדה אחת שטופלה בשיטת הפעמון (קושניר?) מגיל 5. מניחה שהמטרה היא לנסות לפתור את הבעיה לפני כיתה א'... אז זה כבר פחות נעים... H

klavtulit

New member
בפורום הורות טבעית כתבו

משהו שלי לפחות היה חדש - כמות הפיפי של הבוקר היא די גדולה (מישהי אפילו כתבה שמדדה ויצאו לה 2 כוסות חד פעמיות), ולכן ייתכן שהוא דווקא לא עושה כל הלילה, והטיטול המלא שאת מרגישה הוא בעצם הפיפי של הבוקר. וליתר בטחון - הייתי שואלת את רופאת הילדים בפעם הבאה שאני אצלה..

הלילה הוא התעורר כי יצא מהחיתול על כל המיטה

ב2 בלילה אני בעיקר מודאגת מה יהיה כשהוא ירצה לישון אצל חברים בקרוב. הוא כבר מבקש. לומר לו להחביא את החיתול?

klavtulit

New member
אולי תתחילו מלהזמין חבר לישון אצלכם ?

נשמע לא נעים במיוחד. איך הוא מגיב לזה ? הוא משתף פעולה כשמדברים איתו על הנושא ?

האמת שאני מנסה לא לעשות מזה עניין

כמה שפחות לדבר על זה. לחכות לבוקר שיקום יבש ולתת חיזוק. יש בוקר כזה פעם בחודש-חודשיים גם להזמין אני חוששת - שהחבר לא יראה, יספר על זה בגן ויביך אותו

klavtulit

New member
לדבר על זה לא אומר בהכרח לעשות מזה עיניין

לדבר באופן רגוע, לא מלחיץ, לשאול שאלות, לכוון, לעשות תיאום ציפיות, אפילו להבטיח צ'ופר כשיקום לעשות פיפי בלילה בשירותים ובטח כשיקום יבש בבוקר.. בקשר לחבר שיבוא לישון - מבינה את אי הנעימות. הייתי שמה לו את הטיטול ברגע שהחבר עסוק בעיניין אחר (הייתי דואגת שיהיה עסוק : )), שנייה לפני שהם נכנסים לישון, כך שהסיכוי שהחבר ישים לב יהיה קטן. הרי על הטיטול שמים מכנסיים ארוכים, אז באמת נראה לי פחות סביר שיראה.

אני גם יכולה להלביש לו כשהוא ישן,

ולבקש שיוריד בבוקר בפרטיות בא לי באמת לדבר איתו על זה אני חוששת שאם לא נעשה משהו - הוא ימשיך לעשות פיפי על עצמו כל החיים

klavtulit

New member
בול !

גם לשים את הטיטול כשישן, וגם לדבר איתו על זה. אם תמשיכו בשלכם בלי לדבר איתו על העיניין, אז למעשה אין לו סיבה להפסיק (לא יודעת אם כל החיים, אבל בכל זאת..). תעשו איתו שיחה שבה אתם עושים תיאום ציפיות - גם תתנו לו אחריות, וגם תגידו לו שאתם רוצים לעזור לו בזה שתעירו אותו בלילה או משהו סגנון ומצפים שהוא ישתף פעולה. במקרים כאלה אני בעד צ'יפורים.

הבעיה עם להעיר בלילה

וזו גם הסיבה שהפסקנו להעיר ובעצם הסרנו אחריות מהעניין - היא שהסבירו לנו שככה השלפוחית לא מתמלאת מספיק בשביל להעיר אותו בעצם, בזה שמעירים דוחים את הגמילה כי הגוף לא לומד את התחושה או לא מאפשר לרפלקס להיות מופעל ולהעיר את הילד

אצלנו זה דווקא עבד

משנגמלו בלילה (הוא היה כמעט בן ארבע, היא הייתה בת שנתיים וחודשיים) לקחנו אותם כמעט לילה לילה לפני שהלכנו לישון. רק הקיץ הזה הפסקנו. לה אין פספוסים בכלל ולו ממש מעט. הוא קם בלילה או לפנות בוקר כשהוא צריך בלי בעיה. (היו גם כמה אפיזודות מצחיקות של סהרוריות שבהן השתין במקומות שונים בבית, אבל זה לא קשור לגמילה). לי אישית הרבה יותר קל לקחת בלילה מלהחליף מצעים...

אצלנו להעיר בלילה דווקא הלך טוב

אני זוכרת שעם הצעיר היו לנו שעות קבועות לקחת אותו לפיפי - אם לא אז באמצע הלילה היה בורח לו על ה-כ-ל. התחלתנ ולקחת אותו, ולאט לאט שיחררנו והוא היה מתעורר לבד (מדובר על גיל הרבה יותר צעיר - שנה + 10)

ExNewYorker

New member
יש לי אחיין (היום בן 17) שהיתה לו בעיה דומה

בזמנו אחותי ראתה תכנית בטלויזיה שמדברת על ה"זמזם". זה עזר!

shtuli

New member
להתחיל מבירור כללי אצל רופא משפחה

לשלול דלקות או תולעים. להעביר לתחתון רגיל ולהעביר אליו אתץ האחריות בעניין. אם קם רטוב: לשים בצד (על מזרון נקי\ספונת) פיג'מה נקייה ותחתונים ושהוא יחליף לעצמו. אצל הבנות שלי זה ממעיט את העניין. הגדולה בת 7 סיימה את הסאגה קצת אחרי גיל 6. השניה בת 5 וטיפה עדיין מפספסת. פחות ממה שהיתה אך עדיין. בהמלצת הרופא משפחה שלנו, לטיפול מקיף הייתי מחכה לגיל 6.

או! תודה! אז אולי זה יעבור בקרוב?

ומה עם הסדין? שישים לבד? ושמיכת החורף? לכבס כל יום? בקיץ עוד ניחא, מאז שקר אני פשוט לא מצליחה לחשוב על זה בכלל קניתי שמיכת פליז קטנה, מתכבסת ומתייבשת צ'יק-צ'ק, אבל זה לא מספיק לו, הוא רוצה גם פוך יש שעוונית לשמיכה?

למעלה