שלום חדשה פה

שלום חדשה פה

אני בוגרת ארכאולוגיה ומוזאולוגיה מאוניברסיטת ת"א. לא עובדת במקצוע כי בטח אתם יודעים, כמעט ואין מה לעשות בזה. יחד עם זה, כתבתי כמה הרצאות ואני מסתובבת במועדוני קשישים, ויצו ודברים דומים. תגידו, פה זה רק ארכאולוגיה של א"י או גם ממקומות אחרים?

shay4442

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

לא זכור לי שמישהו תחם את הנושא, אז אני מניח שהפורום הזה כולל גם ארכיאולוגיה עולמית, בכל אופן אני מקווה מאוד שכך. מתי סיימת את התואר באת"א??

תוספת ברכות

מאושרת למצוא את הפורום החשוב והמבורך הזה. גם אני בוגרת אונ' ת"א בארכאולוגיה ותרבויות. גם אני נטשתי לצערי את המסלול אבל משוועת לשמוע עדכונים מהשטח. כולי ציפיה,

Lakedaimon

New member
ברוכה הבאה

שמחים שבאת,יחצ"ני אותנו, אנחנו אוהבים... ואם נטשת את המסלול, אמחזר את השאלה מלמעלה. את שלמה עם זה? היית חוזרת לזה?

שאלה מצויינת

כשנרשמתי ללימודים הייתי חדורת התלהבות, כמעט ברמת אני אהיה זו שתפענח את הכתב הבלתי מפוענח הבאה (לינארי A?), אבל לצערי המציאות קצת טפחה על פני. החוג לארכיאולוגיה בתל אביב הוא, אם נשתמש בלשון עדינה, לא בדיוק מה שמדמיינים לפני. בעיקר אחרי שקופצים לבקר באונ' העברית (אני בכלל לא מדברת על מה שקורה מחוץ למדינתנו). בכל מקרה, אני אוהבת ארכיאולוגיה בלי שום קשר לרמת אכזבתי מהחוג. כן חשבתי לא פעם ולא פעמיים להמשיך, אבל הפחד מלמצוא את עצמי אחרי מסלול כל כך מייגע מוגבלת מלתרום עשירית ממה שיכולתי בתחום עקב מצבו העגום של המקצוע גרם לי להקפיא את הרעיון. אני לא שלמה עם זה כלל. ארכיאולוגיה היה חלום של הרבה מאד שנים (לפחות מאז שגיליתי שחאקי זה הצבע שלי). זהו תחום שיש עוד כל כך הרבה לחשוף וכל כך הרבה לחקור שרק האטימות של בעלי השררה גדולה יותר. טוב, אני לא אתחיל להתבכיין אבל כרגע אני עוסקת בתחום אחר לגמרי וכל מה שנשאר לי זה לקרוא קצת באינטרנט ולהודות לכל אלי ניפור על ערוץ דיסקאברי. ועכשיו יש גם אתכם...

Lakedaimon

New member
גם היום אפשר למצוא עבודה...

כל מה שצריך זה "נכונות לשינוי מקום מגורים" בטופס הבקשה... יש פה וגם פה שני אתרים כאלה לצערנו בארץ שבה 60% מהאדמה היא אדמת עתיקות, כל כך התרגלנו לזה שזה כבר נהיה רגיל... למי שממש רוצה לעסוק בזה יש אופציות.

מזדהה אתך עם כל מילה

הייתי חוזרת למקצוע מייד אבל כפי שאת כתבת .ארכאולוגיה היה החלום שלי אני חלמתי לגלות את הכתב של הפלישטים.בגלל זה יצרתי קשר עם תרודה דותן כי חלמתי לחפור יחד אתה. אבל אתם יודעים? אין תקציב, אין חפירות מייד אחרי הלימודים התחתנתי והבאתי 3 ילדים והייתי זקוקה לפרנסה קבועה. לי נשארו ההרצאות שלי, לפחות זה! מחר אני מתחילה התקשרות חדשה עם ויצו רחובות עם הכל בסדר עלתי על הגל של הרצאות רצופות! מישהו מעוניין לבוא ולשמוע אותי מחר בערב ברחובות? הנושא: הפיראטים היהודיים" (זה הסטוריה לא ארכאולוגיה אבל זה מעניין)

shay4442

New member
אני דווקא מרוצה מהחוג באת"א

מצד שני גם לא באתי לשם עם ציפיות או מחשבות לגבי החוג, בסך הכל רציתי להיות ארכיאולוג, ולא היו לי פנטזיות שאני הולך ללמוד בחוג המזרחני בשיקגו או באוקספורד, אין ספק שהחוג בעברית הוא הרבה יותר גדול ואיכותי בהרבה מובנים מאשר את"א(ולא רק בארכיאולוגיה בכלל בהרבה פקולטות ותחומים)למשל יש להם מדור אגיפטולוגי שלם!!! אבל את"א הוא בהחלט חוג נחשב , במיוחד ביחס לאוניברסיטאות אחרות בארץ.......... הופתעתי גם מהיחס החיובי לסטודנטים ומהרצון לעזור ולקדם את הסטודנטים, וכמובן ישנם מספר מרצים בעלי שם עולמי שמובילים בתחומם כמו למשל פרופסור איתמר זינגר בתחום החיתים ופינקלשטיין בתחומו וכו

ישנן סיבות לא מעטות

זה לא שחיפשתי לרדת על החוג אבל, זה נכון שיש מספר מרצים מוערכים שם, פשוט היו כמה סיבות שלדעתי הפכו את החוג להרבה פחות מקצועי ממה שהוא יכל להיות. המערכת למשל. כשבניתי את מערכת השעות, לא היה שום גורם, באף שנה, שפיקח על סדר הגיוני בו, כך שיצא שלקחי קורסי בחירה המומלצים לשנים מתקדמות בשנה הראשונה ורק בשנה האחרונה לקחתי את קורסי המבוא שמשום מה אף אחד לא טרח לידע אותי לגביהם, ומה סטודנט בתחילת דרכו יודע.. בנוסף קורסי המבוא (מבחינת מספרם) לא היו מקיפים מספיק והיו שנים שקורסי הבחירה היו מצומצמים מאד והיה נדמה שהם בהתאם למרצה שהיה לו מספיק חשק ללמד באותה שנה. בתקופתי הוחלפו שני ראשי חוג ושנה אחרי שעזבתי שוב התחלף ראש החוג. גם עם הסימינרים הייתה לי בעיה, הבחירה הייתה כל כך מצומצמת שיצא לצערי גך שאף סמינר שעשיתי לא עניין אותי במיוחד. נכון שיש מרצים חביבים עם יחס אישי אדיב, אבל זה לא מספיק, גם לא הבדיחות של בונימוביץ'. לסיכום הבעיה העיקרית שלי הייתה עם ארגון החומר הנלמד ע"י ראשי החוג ולרוב לא עם המרצים עצמם.

Lakedaimon

New member
כשאני עשיתי את המערכת של שנה א'

זה היה ב 2001 (פרופ' אבי גופר היה ראש החוג). אז היה עדיין יעוץ, גם כשחזרתי באמצע 2006 (פרופ' יובל גורן היה ראש החוג) עדיין היה ייעוץ אבל בשנה העוקבת הוא הופסק וחבל. בפעם הראשונה ישבתי עם ד"ר סוויני (בארכיאולוגיה) ופרופ' רול (בארכיאולוגיה קלאסית), ובפעם השניה עם ד"ר ברקאי (על קלאסית וא"י- חיברו את החוג...), והם עברו איתי על המערכת כדי לראות שהכל שם בסדר מבחינת היקף והרכב. אני חושב שזה היה הוצאת זמן לא מבוטלת למרצה, אבל לסטודנט זה היה נהדר...

Lakedaimon

New member
ברוכה הבאה!

ואנחנו מוקדשים לכל ארכיאולוגיה שיש... תהני...

שלום לכולכם

סיימתי ללמוד נדמה לי ב1987 , המרצים שלי היו כוכבי, ברקאי, פרחיה ב"ק בנוביץ ואושיסקין. האי יכולת שלי לא לעסוק במקצוע גרם לי במשך השנים תיסכול רב מאוד. השקעתי כל כך הרבה בלימודים (גם מוזאולוגיה) והכל ללא תוהלת.מה עוד שפגשתי כמה "מיוחסים" שללא השכלה עבדו במוזאונים... היום אני עובדת כאופה לחם בסופרמרקט, תחשבו על זה. מצאתי פירצה קטנה לנשמה כאשר בא לי רעיון לכתוב הרצאות ולהציע אותם לכל מיני מועדונים. זה הולך לאט יש חודשים בלי כלום וחודשים עם 2 הרצאות. קצת נחמה.

shay4442

New member
חבל שלא מצאת בזה תעסוקה

אני לא יודע מה היה המצב בסוף שנות ה-80 אבל היום לפי מיטב הבנתי גדלו האופציות לפחות לאנשים שמאוד מעוניינים להמשיך בתחום. דרך אגב יש עליה מתמדת בשנים האחרונות של אלה שממשיכים לתואר השני מוזאלוגיה?? לא נראה לי שמלמדים את זה באת"א(אולי בחוג לאומנות לא סגור על זה) אני יודע שמלמדים את זה בבר אילן ומקומות אחרים למדת אצל גדולי התחום של הדור הקודם, לצערי אף אחד מהם לא נשאר בחוג(גימלאים וכאלה שעברו לעולם טוב יותר)

Lakedaimon

New member
תראי...

אני אישית כבר כמעט התייאשתי מהמקצוע וכבר התחלתי לתכנן את החיים בלעדיו (לצערי כי רב) אבל פתאום, משום מקום קפצה עלי הזדמנות לעיסוק בו. את עדיין רוצה לעסוק, ללמוד, יש לך היום את הכוחות לזה? ולגבי ההרצאות ולמועדוני הקשישים, תמיד אפשר למצוא משהו נוסף. אהבתי.

תראה

אם מדובר בחפירות אז אתה יודע יש פעם בשנה או פעמיים. מה עם יתר השנה? אני גם בת 50 אין לי כח לחפירות מוזאונים צריך הרבה הרבה פ....במה אתה עוסק? במה יש עבודה עוד? תאמין לי, כל כך ברבה פעמים הייתי ברשות עתיקות ללא תועלת. אבל באו ספר אולי יש משהו מעניין שאפשר לעסוק בו?

thesurvivor

New member
אני חושב שיש מה לעשות עם זה

אני חושב שארכיאולוגיה הוא אהבה . כל מי שאוהב והכרתי עבד בתחילה בהתנדבות בחפירות ובעבודות נוספות כדי להתפרנס . אין דרך אחרת . גם צריך הרבה אמונה ,מזל ופרוטקציה בהתחלה לא תזיק . כשאני עבדתי בארכיאולוגיה קיבלתי משכורת גבוהה ממורה בבית-ספר . אבל לעולם לא הסתכמתי רק על זה . יש אפשרות לעבוד במוזיאון ,אם ילדים . כדאי לשלוח קרות חיים למוזיאונים או לרשות העתיקות . העיקר לא להתייאש .

יש אפשרות לעבוד במוזאון...?

תמונה שלא אשכח בחיים. ישבתי במשרדים של מוזאון הארץ ושם המזכירה התחילה לזרוק ניירות לפח. שאלתי "מה את עושה"? תשובה: "זורקת את הקו"ח שקיבלתי היום. כל יום אני זורקת את כולם"

thesurvivor

New member
לא אומר שדבר כאלה לא קורים

ניתן לומר שיש כאלה שמצליחים לקבל עבודה בסוף . אני קיבלתי עבודה אחרי שהלכתי לכל מרצה אפשרי . ביקשתי לעבוד ,ללמוד . למזלי היו כאלה שפתחו לי דלתות וכאלה שסגרו לי . לא צריך להתייאש מהר . יש במקצוע ארכיאולוגיה הרבה תככים זה מה שמקשה על קבלת עבודה .אבל מצב דומה קיים בעוד הרבה מקצועות . בגלל שזה מקצוע אם הרבה אגו . כל אדם רוצה להיות לבד בשטח , ללא מתחרים . אבל זה דבר מאוד לא עוזר למקצוע כי ארכיאולוגיה הוא עבודת צוות .הרבה דעות יכולים רק לקדם את המקצוע . אולי כדאי לנסות עוד . להתחיל בהתנדבות . עבדתי חמישה חודשים עם פרופסור צרפתי פרנסואה וואלה הוא סיפר לי שלפני שקיבל עבודה בתחום עבד בהתנדבות במשך שנה . עד שהוא קיבל עבודה בין צרפת לישראל .

למעלה