שלום. חדשה. נושא מביש....

שלום. חדשה. נושא מביש....

שלום כולם אני חדשה. אמא חד הורית לשני ילדים הגדול בן 7 והקטנה בת שלוש אובחנה לפני כחצי שנה באוטיזם קשה עד בינוני.
היא נסיכה נהדרת פשוט יפיפיה, עדיין לא מדברת שום מילה, זוכרת עשרות רבות של לחנים של שירים בשפות שונות ומתקשרת לפעמים דרכים אוהבת לסדר מהכל אבל מהכל שורות, או מגדלים, ואוהבת צמידים ושרשרות בתור סרטי שיער או כתר (המצאה שלה). חוץ מקלינאית תקשורת, הידרותרפיה ודיאטה נטולת גלוטן וקזאין אין הרבה טיפולים כרגע בקרוב גן תקשורתי. טיפול התנהגותי נתחיל רק בחודש הבא כי רק עכשיו סיימנו את ההערכות
יש לי מלא שאלות אבל אתחיל במה שמטריד אותי ביותר.

לצערי אני לא יכולה לכתוב ולהשוויץ שהילדה שלי גמולה או עושה או מבינה ....לאחרונה יש אישיו עם עניין הקקי. סורי אבל הילדה לא מבינה שלא אמורים לגעת בזה. בפעם הראשונה הזדעזעתי, פעם שנייה נחרדתי שלישית רביעית חמישית שישית שביעית כבר נהיה הרגל . למרות שהיא עם טיטול היא מוציאה את זה אם אני לא לידה ו..... בונה מגדל. :(
כל פעם אני נלחצת קצת צועקת אומרת לה אסור אסור ואסור ולא מבינה מה אני עושה לא נכון.
בנתיים אני פשוט לא יודעת מה נכון לעשות? איך להגיב. היא פשוט לא מבינה. וזה ממש קשה , קשה לי.
אשמח אם יש למישהו עצות.
אני יודעת שזה לא נושא נעים ואפילו קצת מביש אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות וחשבתי שאולי כאן אמצא עצה.
סליחה ותודה מראש.

ניסית להתחיל לגמול אותה?

את יכולה לקנות לה ישבנון לשירותים, למשל, ואם היא תצליח לעשות שם צרכים (בניגוד לפיפי, בדרך כלל זה גם יותר קל לראות שהיא עומדת לעשות קקי, ואז את יכולה לקחת אותה לישבנון - או מקסימום קצת אחרי שהיא התחילה), תיפטר הבעייה.
וגם אם לא - פשוט נסי לשים לב מתי היא עושה קקי ולהחליף לה מייד, כך שלא תהיה לה הזדמנות לגעת בזה. בגיל הזה בכל מקרה עדיין כדאי שהיא תהיה בטווח קשר עין איתך או עם מבוגר אחר בכל שעות העירות שלה.

אין לי הרבה מה להגיד מעבר למה שכבר נאמר

נשמע שהבת שלך צריכה שוטר צמוד ביותר כל שעות היממה.
במקביל הייתי בונה לה דף מידע (תמונות של השלבים) שתדע להצביע ולספר לך כשזה עומד להגיע במקום לבנות מזה מגדלים ולמרוח את זה בכל מקום (זה מה שהיה אצלנו עד הגמילה הסופית).

בתמונות שאמרתי אפשר לשים אחת לפני, אחת כשהילד עומד לעשות, ואחת אחרי.
גם זו צורת תקשורת.

TikvaBonneh

New member
ברוכה הבאה

תלבישי לה אוברול
או גינס עם חגורה שהיא לא תוכל להוריד בעצמה.
ותני לה לשחק עם חומרים אחרים: פלסטלינה, חול, בוץ, חימר...

תודה על התגובות

כמה דברים שלא חשבתי עליהם.
כן אני ניסיתי לגמול אותה לפני תקופה זה לקח חודשיים והיא כלל לא הבינה שיש משהו לא בסדר.. זה פשוט לא הלך בכלל אז אמרתי טוב היא לא מוכנה וויתרתי.
את הישבנון יש ממזמן כל פעם גם אחרי שהיא עושה אני מושיבה אותה עליו , שוב לא נראה שהיא מבינה היא גם במשך כל החודשים עשתה רק פעם אחת פעם אחת בלבד קצת פיפי באסלה ואני כמובן התלהבתי והראתי לה כל הכבוד שהיא עשתה משהו טוב. לא חזר שוב פעם. היא לא עושה.
כן היא צריכה השגחה צמודה, אבל לדוגמא פעם אחרונה היא הייתה משחקת יפה, לובשת טיטול, הלכתי לשירותים לרגע וכשיצאתי מצאתי מגדל. אוף אוף.... היא לרוב מפתיעה בזמן הכי לא צפוי....
אוברול רעיון טוב, אבל לא שורטס רק ארוך כי היא תוציא מלמטה, פסטלינה גם רעיון טוב, רק משום מה היא לא הביעה התעניינות גדולה כמו ב.....
אני אמשיך לנסות . בקרוב היא תלך לגן מקווה שלא יהיו שם פאדיחות.
תודה על העצות :)

לא חייב פלסטלינה. אפשר בצק משחק ואפשר

גם פולילינה (פחות מלכלכך מהשניים האחרים).
העיקר שהיא תבין את העיקרון שבקקי לא משחקים רק בפלסטלינה או כל תחליף דומה אחר.

ואשר לגמילה חבל שהפסקת אחרי חודשיים. אצלנו זה לקח 8 חודשים ו-3 חודשים עד שהבינה סופית את הרעיון.

dina199

New member
ברוכה הבאה.

ואין שום דבר מביש בעסק.
זה קורה להרבה הורים, וגם השאלה הזאת עולה כאן הרבה.
הדבר רציני ביותר ואין שום סיבה להתבייש לשאול.

schlomitsmile

Member
מנהל
למה מביש?
הקטנטונת יצירתית מאד.
לנו יש רתיעה מחומר הגלם שלה,
אבל זה לא שהיא עושה משהו בלתי מוסרי, רע, פוגעת במישהו וכד'.
בסה"כ מדובר באמנית קטנה שכדאי שתלמד על היגיינה

וזה בסדר שהיא עדיין לא בקיאה בנושא היגיינה, היא גוזלית קטנה.
מצטרפת להצעות לספק לה חומרי גלם אלטרנטיביים.

האמת שקלעת בול

היא באמת אמנית כל הזמן אני מפרסמת יצירות שלה בפייס...
מבנים ארכיטקטורים החל מצעצועים ועד נעליים....
את הפופו לא צילמתי חחחח הייתי בהלם קרב

אה!

אבל זה אבוד. לעולם לא אוכל להסתכל שוב על כדורי שוקולד, וודאי שלא לאכול אותם.

סתם, ברור שכן. כדורי שוקולד

למעלה