שלום, חדשה כאן

batshel

New member
שלום, חדשה כאן

שלום, אני חדשה כאן. אבא חולה כבר כמה שנים, אבל המילה "דמנציה" (מסוג גופפי לוי) הועלתה רק לפני כמה חודשים. היו חשדות ויש עוד מחלות ברקע. הירידיה הקוגניטיבית היא קבועה, משתנה בקצב שלה, כנ"ל לגבי הבילבול.הוא לא נמצא לבד אף פעם, אמא בבית ויש מטפלות.הוא איש מאוד חכם שכל חייו עבד רק עם הראש, ההגיון, פעילות אינטלקטואלית. לא יודע ולא אוהב לעשות דבר אחר. ההורים גם לא מוכנים לצאת לשום פעילות, כמו מועדון.ועל דיור מוגן אין מה לדבר. הוא מודע למצבו אם כי לא יודע שקוראים לזה דמנציה. אמרתי לו שהכל נובע מהמחלות האחרות מהן סובל. יש לי קושי רב (בנוסף לכל השאר במחלה הארורה הזאת) בדו שיח איתו כשמבקש דברים לא הגיוניים, או שלא יכולה לבצע (או לא רוצה מסיבות שלי) או שזה דברים שביקש ועשינו בלי סוף פעמים. אני מבינה וככה גם נאמר לנו שעדיף לא להתווכח איתם ולזרום, לזרום ולזרום. האמת שהעימותים איתו קשים, הוא מתרגז בקלות (לא מהיום...וגם אני מניחה שהתסכול ממצבו תורם...) מה אני עונה כשמבקש להתאשפז בגלל דברים פעוטים ולא משתכנע שבשביל זה לא מאשפזים? או בשבת לקרא לרופא בגלל שהוא מאבד את הזיכרון. הוא מטרטר אותי בלי סוף עם כל מיני ניירת ועניינים כספיים ללא הצדקה. אני מבינה שאין לו מה לעשות וזה העיסוק היחיד, לסדר חשבונות ותיקים. הוא מבקש שהמחשב יעשה דברים שלא קיימים שתכונות של המחשב (הוא פותח מיילים, וגולש קצת למרות שלא מבין הרבה ממה שהוא קורא) הוא העביר אלי את כל ענייניו הפיננסים אבל עסוק בזה כל יום ומבקש ממני דוחות, ניירות, לדבר עם זה ולדבר עם ההוא. אני כמעט כל יום שם או בטלפון. יש לי אפשרות להיכנס למחשב שלו ואני עוזרת גם מהבית. חלק מהדברים, אני מודה, מעקבת מתוך תקווה שישכח...אבל הוא מאוד מסודר ורושם הכל, הכל, הכל. אני מורידה בפניו את הכובע על המלחמה העיקשת שלו על שפיותו, על עצמאותו. אבל זה מתיש אותי. טוב, זה כבר ארוך...בשורה התחתונה איך מדברים עם חולה דמנציה??? מבלי ליצור עימותים? תודה רבה בתשל

ברוכה הבאה למועדון

אלצהיימר, או דמנציה, או כל שם אחר של המחלה היא, בסופו של דבר, המחלה ממנה סובלים בני משפחת החולה הרבה יותר, ולרוב לגמרי רק, מהחולה בעצמו. קראי קצת אחורה ותתקלי בשאלות דומות, הגיגים דומים. כואב עד כמה כולנו חווים ועוברים אותם דברים אבל מנחם לדעת שאת לא לבד. לזרום פירושו, לצערהו, הרבה לשקר. ללכת בין הטיפות של האמת והשפיות לשקר והשכחה. כשהוא מבקש לקרוא לרופא לכי לחדר השני חזרי אחרי דקה או שתיים ואמרי שהרופא לא ענה, או שהוא ענה והוא בדרך. סיכוי סביר שהוא ישכח אחרי כמה דקות. אם ישאל - אמרי לו שהוא כבר היה ובדק אותו ואמר, למשל, שהכל בסדר, השכחה נובעת מעייפות ואם הוא ינוח יש סיכוי שהמצב ישתפר. בכל נושאי הבנקים פשוט החזיקי פנקס איתך, רשמי את הדברים מולו ואמרי לו שתטפלי בזה מיד לאחר שתלכי לעשות קניות, שתתקלחי, שתדברי בטלפון עם בעלך, או כל מטלה אחרת. וגם כאן, אם הוא שואל - שקרי כאילו אין מחר... עצוב, אבל זה מה יש. השקרים יורידו את מפלס הכעס שלו כשהוא יאמין שהוא עדיין בשליטה, זה, נראה לי, שהוא מנסה נואשות להשיג.אל תתני לו לטרטר אותך, בשום אופן! אחרת תשחקי מאד מהר והאמיני לי, את זקוקה לכל הכוחות שלך כדי להמשיך לחיות כמשפחה של חולה אלצהיימר. וזה רע מאד שאין לו עיסוק. במצבו הנוכחי, כשהוא עוד איכשהו מתפקד, תרשמי אותו לפעילות במסגרת מלב"ב למשל. שיצא כל יום בהסעה מאורגנת לפעילות משותפת עם אנשים. הקלה לכולכם. אני מאד מקווה שיש לכם כבר שעות מהביטוח הלאומי. אני אישית למדתי שהמחלה הארורה מקצינה את מי שהחולה היה בימיו הבריאים. אם הוא היה נוח לכעוס, זה יקצין, אם הוא היה איש חביב גם זה יקצין (הכרתי חולה אלצהיימר שהארוחה שלו לקחה המון זמן כי כל מי שעבר/ה לידו הוזמנ/ה לסעוד עימוכי "זה לא מנומס לאכול לבד" ולא משנה עם זה מישהו/י שהרגע קם/ה מהשולחן...) מה את יכולה לעשות? לנסוע אחורה בזמן ולהבריג כמה ברגים? ועוד מלכודת שעליך להזהר מליפול בה - רגשי אשמה. רגשי אשמה הם הדבר החזק ביותר שיש לנו כשההורים שלנו חולים. אין כאן בפורום ולו משתתף/ת אחד/ת שדילגו על השלב הזה. אבל כולנו למדנו שאין להם, בסופו של דבר, שום תפקיד מועיל בטיפול ביקרים לנו ולכן מוטב להפטר מהם ומהר.

batshel

New member
תודה על התשובה המחזקת

כן, אדפדף בין ההודעות ואחפש סיפורים דומים. יש לי קושי רב בהמצאת שקרים לבנים, או כל צבע אחר. בעיקר בגלל שאני שוכחת מה אמרתי ואני פוחדת שאם הוא יתפוס אותי על שקר או ניסיון "לסבן" יאבד את האמון. כתבת שהמחלה מקצינה תכונות שהיו קיימות קודם וחשדנות וחוסר אמון זאת אחת התכונות הבולטות של אבא שלי, גם בחייו הבריאים. אני מרגישה כרגע כמו לוליאנית. על רגשות אשמה אצטרך לעבוד חזק. אם כי אני מרגישה שזה יותר חמלה/רחמים מאשר אשמה. אבל גם האשמה משחקת פה, ועוד איך. והוא מניפולטיבי ... בנתיים אתחיל בתרגול השקרים הקטנים, ועכשיו שיש לי גיבוי ולגיטימציה יותר קל. תודה (היום לקח כמעט חצי שעה להוכיח לו שלא יכל להיכנס לחשבון בנק בגלל תקלה של האתר עצמו...)

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום בת של

ראשית, אני שמחה שנכנסת לפורום ושיתפת אותנו בתחושותייך והתלבטויותיך. שנית, אם אביך בהיותו בריא היה חשדן ולא האמין לאיש. התכונות הללו יקצינו בהיותו חולה. הראיות לכך כל סיפוריך. הוא מוניפולטיבי, הואט מנסה לשלוט בך ולהתיש אותך תכונות מאד אופיניות לחולים דמנטים ולאנשים מסוגו. בשלב מסוים כאשר לא יזכור דברים יחשוד כע את גונבת לו כסף , חפצים ועוד. לא להבהל זה חלק מהמחלה.לא להתעמת אתו ולנסות להוכיח לו שהוא טועה.תזרמי אתו ותפעילי שקרים לבנים. כתבי את מה שאת אומרת לו במחברת כדי שלא תשכחי ותספרי סיפור אחר ואז הוא יכעס מאד ויבין שאת מסבנת אותו. כל האימון שלו בך ירד לטימיון.טיפים: אתה צודק , נבדוק ונראה, אין תשובה מהבנק, הפקיד לא נמצא, יש תקלה במחשב. כל מיני דברים שנראים הגיוניים והוא יקנה אותם. תעבדי על עצמך בנושא רגשות אשם וחמלה עם איש מקצוע פסיכולוג שמתעסק בטיפול קוגנטיבי התנהגותי CBT . מאד יעזור לך להתמודד עם התופעות הללו. את חיה אתן הן לצידך , את שלוטת בהן ולא הן בך. הוא מבין שיש לו בעיה בזיכרון ולכן החשדנות וחוסר האימון באנשים. זה סוג של מנגנון הגנה טבעי.. אני לא זוכר ויכולים לרמות אותי ולגנוב ממני עלי להיות עירני ולעמוד על המשמר.. במקביל להתייעץ עם הפסיכוגריאטר למתן תרופות למיתון תופעות הזיות שווא וחשדנות יתר. ממליצה לך ללכת לקבוצות תמיכה של עמותת עמדא. קיימות קבוצות ברחבי הארץ. אחת לחודש ללא תשלום. פרטים באינטרנט. לשרותך בכל עת. זהבה זהבה

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום בת של

ראשית, אני שמחה שנכנסת לפורום ושיתפת אותנו בתחושותייך והתלבטויותיך. שנית, אם אביך בהיותו בריא היה חשדן ולא האמין לאיש. התכונות הללו יקצינו בהיותו חולה. הראיות לכך כל סיפוריך. הוא מוניפולטיבי, הואט מנסה לשלוט בך ולהתיש אותך תכונות מאד אופיניות לחולים דמנטים ולאנשים מסוגו. בשלב מסוים כאשר לא יזכור דברים יחשוד כע את גונבת לו כסף , חפצים ועוד. לא להבהל זה חלק מהמחלה.לא להתעמת אתו ולנסות להוכיח לו שהוא טועה.תזרמי אתו ותפעילי שקרים לבנים. כתבי את מה שאת אומרת לו במחברת כדי שלא תשכחי ותספרי סיפור אחר ואז הוא יכעס מאד ויבין שאת מסבנת אותו. כל האימון שלו בך ירד לטימיון.טיפים: אתה צודק , נבדוק ונראה, אין תשובה מהבנק, הפקיד לא נמצא, יש תקלה במחשב. כל מיני דברים שנראים הגיוניים והוא יקנה אותם. תעבדי על עצמך בנושא רגשות אשם וחמלה עם איש מקצוע פסיכולוג שמתעסק בטיפול קוגנטיבי התנהגותי CBT . מאד יעזור לך להתמודד עם התופעות הללו. את חיה אתן הן לצידך , את שלוטת בהן ולא הן בך. הוא מבין שיש לו בעיה בזיכרון ולכן החשדנות וחוסר האימון באנשים. זה סוג של מנגנון הגנה טבעי.. אני לא זוכר ויכולים לרמות אותי ולגנוב ממני עלי להיות עירני ולעמוד על המשמר.. במקביל להתייעץ עם הפסיכוגריאטר למתן תרופות למיתון תופעות הזיות שווא וחשדנות יתר. ממליצה לך ללכת לקבוצות תמיכה של עמותת עמדא. קיימות קבוצות ברחבי הארץ. אחת לחודש ללא תשלום. פרטים באינטרנט. לשרותך בכל עת. זהבה זהבה

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום בת של

ראשית, אני שמחה שנכנסת לפורום ושיתפת אותנו בתחושותייך והתלבטויותיך. שנית, אם אביך בהיותו בריא היה חשדן ולא האמין לאיש. התכונות הללו יקצינו בהיותו חולה. הראיות לכך כל סיפוריך. הוא מוניפולטיבי, הואט מנסה לשלוט בך ולהתיש אותך תכונות מאד אופיניות לחולים דמנטים ולאנשים מסוגו. בשלב מסוים כאשר לא יזכור דברים יחשוד כע את גונבת לו כסף , חפצים ועוד. לא להבהל זה חלק מהמחלה.לא להתעמת אתו ולנסות להוכיח לו שהוא טועה.תזרמי אתו ותפעילי שקרים לבנים. כתבי את מה שאת אומרת לו במחברת כדי שלא תשכחי ותספרי סיפור אחר ואז הוא יכעס מאד ויבין שאת מסבנת אותו. כל האימון שלו בך ירד לטימיון.טיפים: אתה צודק , נבדוק ונראה, אין תשובה מהבנק, הפקיד לא נמצא, יש תקלה במחשב. כל מיני דברים שנראים הגיוניים והוא יקנה אותם. תעבדי על עצמך בנושא רגשות אשם וחמלה עם איש מקצוע פסיכולוג שמתעסק בטיפול קוגנטיבי התנהגותי CBT . מאד יעזור לך להתמודד עם התופעות הללו. את חיה אתן הן לצידך , את שלוטת בהן ולא הן בך. הוא מבין שיש לו בעיה בזיכרון ולכן החשדנות וחוסר האימון באנשים. זה סוג של מנגנון הגנה טבעי.. אני לא זוכר ויכולים לרמות אותי ולגנוב ממני עלי להיות עירני ולעמוד על המשמר.. במקביל להתייעץ עם הפסיכוגריאטר למתן תרופות למיתון תופעות הזיות שווא וחשדנות יתר. ממליצה לך ללכת לקבוצות תמיכה של עמותת עמדא. קיימות קבוצות ברחבי הארץ. אחת לחודש ללא תשלום. פרטים באינטרנט. לשרותך בכל עת. זהבה

batshel

New member
תודה רבה זהבה. המשפט שלוקחת לי

"את חיה אתן הן לצידך , את שלוטת בהן ולא הן בך" אני מתרגלת את ה"אתה צודק", שמאוד קשה ולהגיד הכל "נכון" במקום "לא". הוא מטופל שכדור פסיכיאטרי ועוד תרופות לאפילפסיה. הרבה אי אפשר לשחק בתרופות בסוג הזה של דמנציה, ככה הסבירו לנו, שלא מגיב טוב להרבה תרופות (תרופות מסויימות יכולות להביא להתקף דמנטי, וכבר קרה לנו) תודה על ההמלצה על עמדא.

אל דאגה

הוא לא יזכור את השקר שלך בפעם הבאה כשתאמרי לו משהו אחר... לחיות עם חולה אלצהיימר זה מעשה לוליינות יומיומי...

yekantalisa

New member
ואני רעייתו. לאחר ייאוש - אמא מתנגדת למטפלת

מסרבת לאפשר לה לקלח אותה, ולדעתי זו הכרזת מלחמה. אמא מנסה לנצח ול א מבינה שהיא זו שתפסיד. היינו, מוסד לתשושי נפש. איך מתמודדים עם ההתנגדות האדירה לנוכחותה של המטפלת ההודית??? תודה.

ההפסד יהיה לא רק שלה

קשה להבין, אך אדם במצב דמנטי לא מכריז מלחמה, הוא פשוט חולה. ההפסד במוסד יהיה גם ובעיקר לבני משפחה. צריך לדמיין איך ירחצו אותה במוסד? הרי הבעיה תישאר. האם זו אופציה עדיפה? כדאי לנסות לבחון איך זה מתבצע שם ולהחליט. נדרשת הרבה סבלנות- אול לגייס כח עזר לרחצה פעם פעמיים בשבוע הרחצה היא ללא ספק אחד הסיוטים של החולים והמטפלים. המחלה הזו קשה למטפלים ולחולים כאחד - כל צד וסיבותיו הוא. אובדן השליטה בחיים, אף הוא קשה כנראה במיוחד.

liberdi

New member
תודה רבה - מהמחשב של 'ליברדי'

גם אני מתנגדת למוסד. חל שיפור קל אמש והיום. מאמינה שניתן להשתית יחסי אמון וקבלה. גם הגריאטר סבור שהעברה למוסד בשלב הנוכחי- כשאמי מתפקדת, הולכת וכו' - כרוכה בירידה קוגניטיבית אדירה. אמי אישה חכמה ודעתנית, שמעולם לא הייתה מה שמכונה 'אדם קל'. התכונות הללו מתעצמות כעת. הלוואי שהיא תסתגל למטפלת.

../images/Emo201.gifשלום לך בת של וברוכה הבאה

כל מה שכתבה רחל,לפני נכון לעשות רק יש לזרום ולשקר שקרים לבנים כדי להרגיע את המצב להרעיף אהבה ולשנות נושא, מאחלת לך הרבה כוח וסבלנות והזהרי לא להישבר, זה מאוד קשה וצריך המון תפילות אני בתוך זה כבר 7 שנים פלוס בן, בן 35 שימלאו לו מחר י' באב, (יום הולדתו) צמח לאחר תאונת דרכים קשה ושניהם בבית אבות בחדר אחד, אז תתנחמי בשורות טובות

batshel

New member
שקרם לבנים וצבעוניים, אתחיל לתרגל

מאוד מחזק אותי לקבל גיבוי על דבר כזה. זה לא פשוט לי. עניין של אמון שאני מפחדת לאבד. כי היום הוא סומך עליי. בעניין המשברים (אני כנראה מהעצים הגמישים, המתקופפים) צר לי מאוד לשמוע על בנך. אני ליויתי את בני במחלת הסרטן (גידול במוח) ואח"כ דלקת קרום המוח שהשאירה אותו צמח (עם צרור בעיות רפואיות ואפילפסיה קשה) לעשר שנים. היום היה צריך להיות בן 31 והוא נפטר בגיל 13. ואני תוהה באמת...כמה מבחנים אני צריכה? מה מנסים ללמד אותי? מה עוד לא הבנתי? נשמתי עמוק אז ונושמת עמוק עכשיו. תודה רבה על החיזוקים.

תתחזקי ותתעודדי אנחנו כן בשבילך

שפכי כמים ליבך ואנו ננסה לעודד ולהתעודד מהצלחותיך בעבודת חסד של אמת

בת של יקרה , ליבי איתך, קשה ל"גדל"הורים

בעלי אהרון ז"ל היה חולה צעיר, נפטר לפני גיל 62 וראיתי כמה קשה לילדיי להתמודד עם אבא חולה שהוא אמור להיות זה שעוזר להם ותומך בהם בבגרותם והם צריכים לשמור עליו וגם לשקר לעיתים, כלל לא פשוט. אצלך המצב דומה למצב שלי עם הורי שהם כבר קשישים בגילאי 90 ופלוס. גם אם אין להם דמנציה, אני מוצאת עצמי עם שקרים לבנים ואחרים כי לא תמיד הם מבינים את חיי. אני צריכה לפייס אותם, יש להם טענות אחד לשניה וכו'. כך שתראי שבגיל המבוגר אנו הופכים ל"הורים" של הורינו. אני מסדרת הכל , קניות ובישולים ועוד. אני מבינה שקשה לך מאד כי אבא שלך עוד מנסה בכח לשלוט בחייו ואז הלב נחמץ עוד יותר. אני מקווה שהעצות שקיבלת כאן מכולם יעזרו לך להתמודד ולהבין שזה בסדר, כל מה שתאמרי לו כדי לרצות אותו. צר לי לשמוע על בנך ואין לנו מושג מה אנו צריכים לעבור בחיים, גם לנו היה בן שנפטר בגיל צעיר מאד. מאחלת לך שתצליחי לאגור כוחות מכל חברותי נפלאות בפורום ואנו מאמצות גם אותך לחברה, אם תרצי. חיבוקים רבים, נשימה עמוקה, כמו שכתבת ובע"ה תצליחי בהתמודדות הלא קלה, טובה

batshel

New member
ליאורלילי את מעלה בעיות נוספות שאכן נוגעות בי

כמו ההיפוך הזה של "הורים" להורים.וזה בא לידי ביטוי בקושי לכפות עליהם דברים. כי את המהות והמרות ההורית הם עדיין זוכרים ומפעילים.ולכי תסבירי לו שהשיקול דעת שלו משובש... ובעיה נוספת זה התחום ביניים הזה שמצד אחד תלוי בסובבים לגמרי ומצד שני מנסה לשמור על עצמאותו ועל חופש הבחירה שלו. קבלת הפנים החמה בהחלט עוזרת. תודה

למעלה