שלום :) חדשה כאן

kat1994

New member
שלום :) חדשה כאן

בת 16,מהצפון. אז..איך הגעתי לנושא הזה של חלומות צלולים? מאז ומתמיד התעניינתי בדברים מהסוג הזה,ואתמול גלשתי לי בפורום מסויים של מיסטיקה ורוחניות והגעתי למושג "חלומות צלולים". אחריי חיפוש קצרצר בגוגל הבנתי מה זה בעצם,והחלטתי לנסות. ממחר אני מתחילה לנהל יומן חלומות ואני מקווה שאזכה לחוות חלום צלול בהקדם האפשרי. אבל אני קצת מפחדת מהשיתוק שינה הזה..\: נשמע לי קצת מפחיד להיות משותקת בלי יכולת לזוז עם שלל הזיות מסביבי..

makron2

New member
שלום...

ברוכה הבאה לפורום. שיתוק שינה מורגש קורה רק בחלק קטן מהמקרים ובנוסף רק בחלק קטן מהשיתוקים המורגשים מתרחשים דברים מוזרים כמו הזיות ויזואלייות מוחשיות. שיתוק שרירים בזמן חלום זה דבר טבעי ולרוב משך ההתרחשות הוא דיי קצר. אני מוסיף פרוט על שיטת המיילד שהיא מבוססת על הבהנה שחולמים בזמן החלום עצמו ובעיקבות זאת יש מעט מאוד שיתוקים מורגשים: לשון זכר או נקבה בהתאם. יש לבצע את השיטה הבאה לאחר מספר שעות שינה. מיילד:בתרגיל צריך לחזור על המשפט:"בפעם הבאה שאני חולם אני רוצה לזכור שאני חולם!"(בחזרה הראשונה כמה פעמים כדיי להפנים)ואז לדמיין את עצמך שוב בחלום שממנו התעוררת או לדמיין חלום מהאחרונים שהיו לך,במהלך הדמיון צריך להבחין במשהו מוזר שקרה בחלום(סימן חלום)ואז בזמן שמבחינים בדבר המוזר/הסימן הזה צריך להפנים את העובדה שזה בעצם אומר שזה חלום,עוזר לומר לעצמך "זה חלום!,אני חולם!" אחר כך רצוי להמשיך לדמיין משהו שרוצים לעשות בחלום כמו בדיקת מציאות(שלב ראשון) - **יש לחזור על רצף הפעולות האלה מספר פעמים או עד שנרדמים וזה ישפר מאוד את הסיכויים לחלום צלול. אפשר גם לשלב בין השיטות כלומר לבצע קודם כל מיילד ומייד לאחר כמה כמה דקות לעבור לויילד ככה המיילד ישמש מעיין רשת ביטחון במידה והויילד יכשל. במידה ומתעוררים מחצלול קצר רצוי להשאר באותה תנוחה בדיוק ולנסות שוב(במידה ויש זמן ותנאים)

silverhawk

New member
ברוכה הבאה!

נשמח לענות לך על כל שאלה. בנוגע לשיתוק השינה, כפי שנאמר, אין מה לחשוש ממנו. מדובר בתופעה טבעית שמתרחשת מידי לילה בעת השינה, גם אם אינך מודעת לה. אמנם, בפעמים הראשונות בה נתקלים בתופעה (ודאי אם לא מודעים לה) היא יכולה להלחיץ, אולם ברגע שמכירים את הנושא, השד כבר אינו כ"כ נורא (מה גם שאת יכולה לנצל את השיתוק על מנת ליצור חלום צלול; לחילופין, יש גם דרכים להתעורר מכך). בקיצור, אל דאגה. :) ובהצלחה!

Amaterasu

New member
על שיתוק שינה

קודם כל ברוכה הבאה ובהצלחה ברישום החלומות! זה שלב מאוד חשוב, וגם מאוד מרגש. ברגע שאת מחליטה להתחיל לרשום חלומות, המוח הולך לקראתך ופתאום את מתחילה לזכור חלומות ממש מגניבים וצבעוניים. יש מאמר על שיתוק השינה שמסביר למה התופעה הזאת חיובית: http://www.halom.co.il/a/a5 אולי שיתוק השינה ייראה לך קצת יותר חיובי אחרי שתקראי אותו.

למעלה