שלום, חדשה כאן

Dr Pach

New member
שלום, חדשה כאן ../images/Emo9.gif

לאחרונה התחלתי לקרוא כאן ונזכרתי בכל החלומות הצלולים הרבים שהיו לי כשהייתי קטנה. למרות שהרבה פעמים החלומות הצלולים הפכו לסיוט, התחלתי לכתוב יומן חלומות בתור התחלה, בנסיון ליצור אחד כזה. עכשיו שאלה- בחלום צלול אפשרי לשלוט גם בסביבה, באנשים? אני מעולם לא הצלחתי.

makron2

New member
שלום וברוכה הבאה...

בחלום צלול אפשר לשלוט בסביבה ובאנשים ברמות משתנות - רצוי לעשות מייד שמזהים שמדובר בחלום בדיקת מציאות והגברות צלילות כדיי לשפר את החוויה ולאחר מכן להתחיל משליטה בדברים "קלים" ולהשתפר בהדרגה,לפעמים רצוי להשתמש בשיטות עקיפות כדיי לשלוט במשהו - כמו לדמיין שעושים קסם או משהו כזה אבל הכי חשוב זה להפנים את העובדה שמדובר בחלום בעת הביצוע וגם לנסות כמה פעמים אם נכשלים תוך כדיי מיקוד במשימה. עם הזמן משתפרים,לי קל לשלוט בדברים אם אני מרים יד ומסתיר אותם חלקית בגלל שיותר קל למשהו בחלום להיווצר אם הוא מוסתר ממבט ישיר כמו לדוגמא שאם רוצים שמישהו או חפץ יופיעו עדיף להתמקד בכוונה הזו ולחפש אותם במקום מוסתר כמו מאחוריי הגב או חפץ בכיס - אפשר לחשוב גם במהלך היום על רעיונות יצירתיים ולבצע בחלום. חלומות צלולים שהופכים לסיוטים מתרחשים לפעמים אבל שוב ברגע שנתחלים במשהו קצת מרתיע צריך שוב להתמקד בעובדה שמדובר בחלום ואז להעיף אותו/להתחמק או להתיידד עם הגורם(מומלץ)לאחר כמה פעמים שכאלו הסיוטים יפחתו במידה ניכרת.

Dr Pach

New member
תודה ../images/Emo140.gif ועוד שאלה

משהו מוזר שקרה לי לפני שנתיים: הייתי חולה והלכתי לישון עם הרגשת צמא. בשלב כלשהו הצמא גבר וראיתי כוס מים בחדר (לא אמיתית), אך לא יכולתי לזוז ולקחת אותה. כדקה לאחר מכן התעוררתי מזה. יתכן שזה היה שיתוק שינה?

makron2

New member
ייתכן...

זה נשמע כומו תופעה של שיתוק השרירים בשינה - במידה ומשהו שכזה קורה מומלץ לעצום עניים ולדמיין משהו או לבדוק אם יכולים לזוז בעזרת המחשבה בלבד.

Dr Pach

New member
היה לי חלום צלול!

טוב, אז בקושי צלול.. אבל בכל זאת. היו הרבה דברים שאני לא זוכרת, אבל הדבר העיקרי הוא שנכנסתי למונית, הנהג המשיך לנסוע למרות שהוריתי לו לעצור, לא התקשתי להבין שזאת חטיפה. זה היה נראה לי ממש לא מציאותי, אז ספרתי את האצבעות שלי והיו 6! מיד קלטתי שאני בחלום. התחלתי לתכנן איך לצאת מהתסבוכת ואז איבדתי את זה, זה חזר להיות חלום רגיל. למרות שהייתי צלולה רק כמה שניות, הייתי ממש מופתעת שהצלחתי לבצע בדיקת מציאות! חשבתי שיקח לי הרבה יותר זמן להגיע לזה.

למעלה