שלום חדשה בפורום

rivkaman

New member
שלום חדשה בפורום

לא ידעתי שקיים פורום כזה, הועברתי לכאן מפורום הרדיו . שמחה שאתם קיימים ומקווה שתוכלו גם לייעץ. אני אמא של חייל שהתגייס בשבוע שעבר נמצא בצריפין בבה"ד 20 וכל הזמן מתלונן שנותנים אוכל בקמצנות. בנוסף בני בעייתי באוכל ופשוט רעב, ביקשתי ממנו שילך ויקנה לעצמו משהו לאכול אז הוא אמר לי שההפסקות כל כך קצרות שאין זמן לקנות. מה הייתם עושים אתם ? למי פונים?

הי לך וברוכה הבאה

בשבועות הראשונים של הטירונות נהגתי לשלוח חבילות בכל שבוע עם ממתקים שהוא אוהב , חטיפי אנרג'י, שוקו עמיד צ'יפס וביסלי וכל דבר מרגיע קיבה אחר. לאט לאט הם מתרגלים גם לאוכל של הצבא... אין ברירה...

י רדן

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

נושא האוכל הוא נושא שדובר בו רבות בפורום.. ניתן לשלוח חבילה, לקנות כשמתאפשר, ולהתרגל לאוכל כי אין ברירה.. מאחלת לבנך הצלחה.

שלום רבקה וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

בעניני אוכל וצבא אני הקוטרית הכי גדולה פה. לאן לפנות שאלת? ובכן התשובה היא... לסופר הקרוב. תתחילי לשלוח חבילות עם אוכל וגם כשיבוא הביתה תתני לו דברים לקחת איתו. עוד מעט יבואו כל הכרישים של הפורום לפה ויתנו לך רשימות מה לקנות. אין זמן לקנות אוכל הוא צודק. עדיף שיתקלח וידבר איתך בטלפון בשעת הט"ש.(טרום שינה) תיזכרי... שחבילה שניפתחת רואים אותה כולם - אז תמנעי מ"פאדיחות". ( עוד יתברר לך כמה העיצה הזו שווה) וחוץ מיזה...מה שלומך?

rivkaman

New member
תודה לכל המברכות

אז כך בשבוע שעבר כשהתגייס קניתי לו קופסת ערגליות , חבילת חיוכים של עלית ,אגוזים, חבילת קבנוסים ועוד כל מיני ממתקים , בשישי חזר עם חצי , אמר שאין זמן לאכול . הכעס שלו שנותנים מעט אוכל , לדוגמא בארוחת ערב קיבלו, מעט פירה ,מעט סלט , פנקייק יבש , ושתייה תה. דיברתי הרגע עם אמא לבת בבה"ד 12 ושם יש אוכל בשפע ומגוון. גם אני הייתי חיילת לפני 30 שנה ונראה כאילו שום דבר לא השתנה מאז. הבעייה היא לא משלוח חבילה אלא שההפסקות קצרות, וכשסוף סוף נמצא בחדר האוכל , האוכל ניתן בקמצנות. מעוז, שלומי טוב, למרות הכל , כי כרגע הוא במרכז, לאחר מכן כשיעבור למקום אחר אני מניחה שהדאגה תיגבר. מאחלת לכל החיילים והחיילות שירות קל ומהיר ושאלוהים ישמור על כולם.

sofia4

New member
נושא האוכל נראה קצת יותר מורכב

כלומר יש מעט בארוחה, אין זמן לקנות וגם לא משביע, ואין זמן לאכול את מה שמקבלים בחבילה.לי זה נראה כמו בעית הסתגלות כללית של הילדים שלנו לתנאים החדשים והמעיקים האלו, הסתגלות לחיילים האחרים , הלא מוכרים, למפקדים החדשים שהם בערך באותו גיל וכבר נובחים פקודות, לתנאים הפיזיים, כמו מיטה מזרון אוהל שירותים, שעות הט''ש ועוד רשימה ארוכה של שינויים מהמוכר, מהנוח ומהידוע, ואז בעית האוכל הופכת להיות גרנדיוזית כי על זה אפשר להתלונן כי זה לגיטימי להתלונן על אוכל, וביחוד לאמא שיודעת מה יש בבית ומה הבן או הבת אוהבים, אבל רבקהמן, אין באפשרותינו לעשות מאומה רק להמשיך להתגעגע ולאהוב אותם ולפנק אותם כשהם מגיעים, יצא ארוך מה, אז ליל מנוחה לכולם.

מאקי

New member
ברוכה הבאה....

טונה בנשלף תירס קטן תפוחי עץ ירוקים טוסטים וגריסיני ממרח שוקולד סכום חד פעמי זה מהרפרטואר שלנו... מחזיקה לך אצבעות... שיעבור לך קל שלב ההסתגלות..

סמדר בנ

New member
שלום רבקה ../images/Emo140.gif

טרי ישר מהתנור, החיילצ'יק שלך. קשה להיות בעייתי באוכל בצבא, בעיקר בזמן טירונות וקורסים. מציעה לך כפי שאמרו לצייד אותו מהבית/בחבילות בדברים מזינים הבת שלי ביקשה הרבה חטיפי בריאות, יש בהמון טעמים, ולא לוקח הרבה זמן לאכול אותם. לשבתות שהיא סוגרת אני שולחת בחבילה דגנים וקרטונים קטנים של חלב עמיד. עכשיו הם קיבלו אישור לקומקום אז גם מנות חמות הן פתרון טוב. בהצלחה לבן ומקווה שיסתגל במהרה למזון הצה"לי

3תיתי

New member
ברוכה המצטרפת

אין לי זמן לכתוב עכשיו, כשאחזור, אכתוב לך.

שלום לך רבקה, אל תדאגי בנך יעבור

יותר מהר ממה שאת חושבת, מסטטוס "בעייתי באוכל" לסטטוס "אוכל הכל", בכל אופן,בינתיים עד להסתגלות, דבר אחד לא חסר על השולחן הצבאי וזה לחם פרוס, אפשר בסיום הארוחה "לנשנש" כמה פרוסות לחם שבהחלט מסלקות תחושת רעב.

ברוכה הבאה רבקה../images/Emo24.gif

ובקשר לאוכל...הבן יקיר לי עשה טירונות בצוקי עובדה... וזה אחד הבסיסים שהאוכל שם לא משהו..(בלשון המעטה..)..שלחתי לו כל שבוע חכילה עם כל מיני דברים שהוא אוהב שיהיה לו לפחות להתפנק... בכל בסיס רמת האוכל שונה.. יש טובים יותר או פחות.. שיהיה בהצלחה לבן..

MRTIN333

New member
ברוך בואך

ראשית אין הרבה מה לעשות בטירונות זה ככה אין הרבה זמןבהפסקה וגם אם כן אז התור בשקם ארוך מאוד . על כן עלייך לצייד אותו עם כמה חטיפים וופלים וכל מיני דברים יבשים בתיק שלו בזמן שהוא לא יוכל ללכת לשקםאז לפחות יש מה לנשנש.

sim26

New member
חשוב מאוד לשלוח איתו

דברים שבאים מעוטפים במידות קטנות שהוא יכול לפתוח ולאכול הכל מהר ולא לדאג לחרקים או חיות אחרות או שחול ייכנס. אצלנו בסופר יש קרקרים עם מילוי מעוטפים כל אחד בנפרד. אצלי מבקשים חלק מלוח/חריף וחלק מתוק, הרבה שוקולד וכיגיע למנות קרב אז רוטבים שלא צריכים קירור ושאפשר להוסיף לאוכל לתת טעם. עדיף בקופסאות מפלסטיק או מנות יחידניות (?) כמו שיש בבורגר קינג או מקדונולדס.

3תיתי

New member
אני חושבת שחלק מהלימוד

להיות חייל, זה לדעת להספיק לאכול. הם לומדים את זה בזמן קצר. כדאי לשלוח ממתקים, אבל לתת קרדיט, שאמנם האוכל לא בדיוק של השף ניקולאי, אבל כולנו נשארנו בחיים אחריו (חוץ מאחד מסכן שנפטר לא עלינו ממיונז בבסיס חיל האויר לפני מספר שנים) מאחלת הסתגלות מהירה וקלה.

nuky1

New member
ברוכה הבאה. לגבי האוכל יכולה לומר

שבני עשה טירונות במחנה 80 ושם היה לחם ריבה ושוקולד חופשי אחרי הארוחות למי שנשאר רעב. כדאי לבדוק זאת

למעלה