שלום חברים

שלום חברים

הבן שלי בן ה-8.5 מוגדר היפר אקטיבי. כבר שנה הוא מקבל ריטלין, וזה עבד נפלא, כמעט מהרגע הראשון שהוא התחיל לקחת את הכדורים הוא התחיל להתרכז בלימודים ובעיות ההתנהגות נעלמו כמעט לחלוטין. ועכשיו בחודש האחרון חלה ריגרסיה. ראשית הוא שוב לא מרוכז בלימודים. שנית הוא לא ישן בלילות, ואז הוא מטייל בבית ועושה את כל השטויות האפשריות כולל דברים מסוכנים כמו לראות מה קורה אם מנסים להדליק את הוילון (מסקרנות) ושלישית הוא התחיל לגנוב מחנויות כל מיני ממתקים - כי הוא רוצה. עכשיו על הבעיה בלילה אפשר אולי לתרץ שהוא לא תחת השפעת הריטלין ולכן הוא מאבד את משמעות הגבולוחת בין המותר לאסור. גם את בעית הריכוז בבית הספר ניתן אולי לתלות בכך שהוא לא ישן - ולכן הוא עייף אבל לסחוב דברים - זה בשעה שהוא תחת השפעה ברורה של הריטלין, ואז כידוע לא אמורה להיות בעיה. למי יש רעיונות לעזרה? תודה

שלום שמוליק וברוך הבא! ../images/Emo39.gif

אני שמחה שבאת אלינו, אני בטוחה שתמצא פה מקום חם, לגבי שאלתך, ריטאלין הוא לא הטיפול הבודד להפרעות קשב וריכוז, המאמרי האחרון ציינתי כי יש לדאוג גם לטיפול מערכתי - כלומר עוד טיפולים וביניהם ליווי פסיכולוגי, יכול להיות שהבן שלך גילה שיטה נהדרת להתחבב על חבריו? אני מכירה היפראקטיבי אחר שעבר קטע דומה, או שאולי יש מצב של לחץ חברתי בעניין? מכל מקום, הריטאלין אמנם עוזר לקשב ולריכוז אך לא עושה עבודת שיטור פנימי, שזה מה שחסר לחבריה המתוקים האלה, את זה צריך לתת להם מבחוץ. מקווה שעניתי לך, אולי תכתוב עוד פרטים על הטיפול שלו שנוכל להתייחס לזה יותר לעומק. אפרת

למעלה