שלום חברים.

שלום חברים.

כשחיפשתי פורום כזה לא האמנתי שיש פורום שלם ל- IPOD, רעיון גאוני למכשיר גאוני... אז ככה, אני רוצה IPOD MINI 4 GB. קראתי את כל המדריכים של הפורום, פניתי לחברת ידע והם רוצים למכור ב-1400 ש"ח. הרבה - בארה"ב זה עולה 200 $. רציתי לדעת אם APPLE מבצעים משלוחים גם לארץ, ובכלל - טיפים בקשר לקניית האייפוד הנ"ל.

../images/Emo121.gifשלום חבר.

נכון, בארץ אייפוד כמו כל דבר אחר כמעט עולה הרבה יותר מבחו"ל.. אם יש לך אפשרות אני ממליץ לך לקנות בארה"ב, ואיפה ההגיון שאפל תעשה משלוחים לארץ אם יש לה יבואן פה?? ו...טיפים? אין ממש.

אוקי.. אם אזמין את המיני אייפוד

לכתובת של חברים מארה"ב, אפשר להזמין אותו עם חריטה? וכמה יעלה להם (לחברים) לשלוח לי את החבילה משם? מה עושים עם עברית? איןלי USB 2. מה עושים?

GoatGuy

New member
אתה לא יכול

רק באתר של אפל עושים חריטה, וכדי לרכוש באתר של אפל אתה זקוק לכרטיס אשראי אמריקאי אסלי. תוכל אבל להזמין מהרבה אתרים אחרים עם כרטיס בינלאומי: BHPHOTO.COM, BUY.COM ולא חסר עוד חנויות. המון חנויות שמוכרות את המוצר שאת הרוצה תוכל למצוא ב WWW.PRICEGRABBER.COM בהצלחה

נתב"ג

אם אקנה את המוצר בחו"ל ב- 200$ , מה הסכום שאצטרך לשלם מס שאגיע לארץ? זה הרבה? קצת? בכלל צריך לשלם?

GoatGuy

New member
אנסה לענות מבלי לעבור על החוקים

באופן כללי - *אם* כשתחזור מחו"ל תכריז במכס על הרכש החדש שלך, תאלץ לשלם 35% מיסים.

GoatGuy

New member
מה בהדגשה של *אם* לא מובן?

תראה, אני לא ממליץ (ממש) אני רק אומר, שרוב הישראלים שמביאים אייפוד פשוט שמים אותו בתיק (קופסה קטנה) או זורקים את הקופסה ושמים את האייפוד בכיס והאביזרים בתיק, ועוברים במסלול הירוק מבלי להכריז על האייפוד. בשיטה השנייה אין שום דרך כמעט לגבות ממך מיסים (מהסיבה הפשוטה שהם צריכים ממש לעבור על כל הטובין שאתה נושא שלא הכרזת עליהם ביציאה מהארץ, והם עושים את זה רק במקרים חריגים) ובדרך הראשונה בדרך כלל עוברים בלי מיסים, אך אם נתפסים משלמים 70% במקום 35%.

AGENT SHESH

New member
טעות!!

דיברתי עם המכס כשהבאתי את שלי לארץ - מדובר ב17 אחוז בלבד. אם לא מכריזים ונתפסים - משלמים כפול - 34 אחוז.

AGENT SHESH

New member
כמו שאמרתי.

17 אחוז מסכום הקניה. בחישוב קליל מתברר שמדובר ב34 דולר.

GoatGuy

New member
וואלה? יששששש!!!!!

אלה חדשות מצויינות. באתר של המכס כתוב 35 אחוז אבל הוא מאוד לא מעודכן, אם זה רק 17% זה מעולה - גם אם אאלץ בסוף לשלם מכס על האייפוד פוטו שלי שטרם הגיע, אאלץ לשלם הרבה פחות ממה שציפיתי. תודה על החדשות!

GoatGuy

New member
עניתי לך למעלה

בקצרה- אם אתה מבקש משלוח דרך USPS יש סיכוי טוב שלא תשלם, ואם כן - זה יהיה 17 אחוז.

AGENT SHESH

New member
אוקיי:

על משומש בדר"כ לא משלמים, אבל זה רק בדר"כ, תלוי בהרבה דברים... לא הייתי מסתמך על זה. אגב, לא ebuy אלא ebay.

GoatGuy

New member
במיוחד באיביי עם מוכרים מנוסים

שיודעים לעשות כל מיני שטיקים כדי שהחבילה לא תדרוש מס: ביטוח על סך נמוך בהרבה מערך החבילה (זה מטעה את המוכסים) סימון "מתנה" וכו'.

עוד כמה שאלות:

חבריםשלנו טסים לארה"ב. הבנתי שחריטה אפשרית רק אם מזמינים מהנט - האם אפשר לסמוך על הנתונים שהם מספקים בקשר לזמן הגעת המשלוח? מה עושים עם שירים בעברית? אין לי USB 2. זה יפעל ב USB רגיל?

למעלה