gabylevy2003
New member
שלום חברים!!
המון זמן לא נכנסתי לפורום ואני בכלל לא מעודכן (אני אקח לי זמן בשבת לשוטט בדפים האחרונים ולראות מה היה פה מעניין). טוב, אתמול נחתנו בארץ אחרי טיול של 5 חודשים, שבוע ומיים. אם קשה לחזור אתם שואלים? פשוט אין לי מושג עדיין. משום מה אני עדין מרגיש באוירה של הטיול (דבר ראשון שעשיתי כשורדתי מהמטוס זה לחפש את "מרכז המידע" - כוחו של הרגל). יש לי המון המון טיפים שאני התחלתי לרכז למאמר (יוצא לאור בעוד כשבועיים בפורום הזה
) אבל אני כמובן אשמח לענות על שאלות ממוקדות בינתיים. באופן כללי היינו כחודשיים בפרו, שלושה שבועות בבוליביה, כשבועיים וחצי בצ'ילה (לא ברצף) והיתר בארגנטינה (חמדת ליבי כתמיד). עליי לציין כבר עכשיו שבכל מקום שהיינו בו היה אפשר להשאר המון זמן ולראות אין ספור דברים. אם Nathy סיפר לנו שהוא נשאר שנה בפרו, עכשיו אני מבין בדיוק למה. יש שמה (כמו במדינות האחרות בדרום אמריקה) המון מה לראות. המון מה לעשות. תרבות שלמה בשביל להשתלב בה ןלקחת ממנה כמה שיותר, וקשה מאוד לעשות את זה בימים בודדים. בהמון מקומות שהגענו אליהם הייתה הדילמההאם להשאר (אחרי שראינו את "הדברים העיקריים" כמו שהרבה מטיילים אומרים,אולי בטעות) או לעבור ליעד הבא. וההחלטה תמיד הייתה קשה. להשאר - זה הולך ונהיה קל יותר ומושך יותר ככל שעובר הזמן ומתחילים להיקלט באזור מסויים. קרה לנו בכמה מקומות שככל שנשארנו בהם יותר גילינו יותר ויותר דברים שכדאי לראות באזור (ואגב בדרך כלל זה גם השתלם יותר מבחינה כלכלית - השארות ממושכת במקום אחד ולא עזיבה אחרי יומיים). ומצד שני הרצון לעזוב ולראות מקום חדש, דברים שונים לחלוטין, הפחד שיעבור הזמן מבלי שנספיק לעשות דברים שבתכנון הראשוני חשבנו שהם בגדר של "חובה לראות" (ובדרך כלל היה שווה את המאמץ). הכי חשוב להבין שאי אפשר לראות את הכל. אני חיבארץ יותר מעשרים שנה וכאחד שאוהב לטייל עדין אני מוצא מקומות מעניינים שלא הייתי בהם או שלא הייתי בהם מספיק, אז שלא נדבר על משהו בסדר גודל של דרום אמריקה. נתקלתי כמה פעמים בישראלי (על אף שבדרך כלל הסתובבנו לבד או התחברנו עם מקומיים) שאמר "מה? היית ב... ולא ראית את ... ???". יופי. לך תסביר לו ש... ובקיצור - והכי חשוב- ממש ממש נהנינו. התרגשנו להשתלב, לראות, להכיר אנשים מעניינים מהמון מקומות בעולם וכמובן גם מארץ הקודש (אהבתי לראות שרוב המטיילים הם באמת חברה טובים ולא בלאגניסטים ורעשנים כמו שחשבתי את הרוב). אז עכשיו נותרו לנו שבועיים פחות או יותר להתכונן לשלב הבא (הודו) שאנחנו כבר עכשיו מחכים לו ןמתרגשים לקראתו, אבל בינתיים אני כאן לשרותכם!
המון זמן לא נכנסתי לפורום ואני בכלל לא מעודכן (אני אקח לי זמן בשבת לשוטט בדפים האחרונים ולראות מה היה פה מעניין). טוב, אתמול נחתנו בארץ אחרי טיול של 5 חודשים, שבוע ומיים. אם קשה לחזור אתם שואלים? פשוט אין לי מושג עדיין. משום מה אני עדין מרגיש באוירה של הטיול (דבר ראשון שעשיתי כשורדתי מהמטוס זה לחפש את "מרכז המידע" - כוחו של הרגל). יש לי המון המון טיפים שאני התחלתי לרכז למאמר (יוצא לאור בעוד כשבועיים בפורום הזה