שלום חברים.

Subway0

New member
שלום חברים.

שלום, שמי שי אני לא פילוסופ, אני גם לא כל כך בנאדם אומני, אני גם בקושי קורא ספרים לומר את האמת. אך בזמן האחרון שגיליתי את חברי הטוב (שבקושי דברתי איתו 3 שנים בתיכון ועכשיו אנחנו כמעט חברים הכי טובים לדעתי) בעזרתו אני נכספתי לעולם הפילוסופיה עולם התת מודע עולם החוויות השאלות הסטירות, כל הדברים שאני מבין כפשוטם ואיני מבין כלל. חברי הטוב טוען שהוא עובר חוויות מחרידות, חולם חלומות מחרידות ומסוגל לראות דברים שקשורים לאנשים הסובבים סביבו, אני מתאר לעצמי שאני נשמע פשטני, אבל רציתי לומר שאני הוקסמתי מהשיחות שהיו לנו ואני רואה בוא מעבר לחבר טוב, בנאדם שמוסגל לקבל את כל מה שאני אומר לו ובכך הבטחון שלי כלפיו התעצם והבנאדם הזה פשוט מדהים אותי מהצד השני אני משתדל לא להסתכל עליו כבנאדם שמעליי אך זה בלתי נמנע. מה שאני מנסה לומר זה שבתור אדם פשוט שאין לו שום קשר לפילוסופיה אני מעוניין להצטרף לקהילה שלכם ולהביע את דעתי (הקונפורמית אולי) ואולי בסופו של דבר להבין הרבה דברים ובמיוחד להנות מכל רגע ולהרגיש יותר טוב עם עצמי. שמתי לב שישנה כאן אווירה שלילית, אני מקווה שבשאלותי האולי תמימות אני אצליח לראות פה דיונים מעניינים. שלום.

lmatan1

New member
שי ברוך הבא ../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif

גם אנחנו כמוך לא פילוסופים ולא כל כך אומנים גם כאן יש אנשים מדהימים שיכולים להקסים אותך על תסתכל על אף אחד כאילו והוא מעליך חוץ מאחד וגם הוא נמצא כאן.כולנו בני אדם ונשמח לשמוע ממך עוד.ואם שמת לב לאוירה אז זה בגלל שהחלטנו לעבור סדרת חינוך מרצון. ועוד יהיה מענין ומהנה בכבוד.

Subway0

New member
תודה רבה על הברכה...

יש לי כל כך רבה שאלות כל כך הרבה דברים שאני רוצה לדון בהם... ומי אני בכלל, רק אתמול (לפני כמה חודשים [וגם אתמול]) לא התעסקתי בתחום הזה ואז נפלתי לשיחה פילוסופוית פרוגרסיבית ועמוקה לתוך הלילה (עד הבוקר) על המון נושאים... והנושא מקסים אותי ונכון אני לא חושב שאני אקח את פסיכולוגיה או פילוסופיה בתור תואר באוניברסטיה אבל אני אשמח להיות שותף לשיחות פה... יש לי כל כך הרבה מה להגיד ואני לא יודע מהאיפה להתחיל... כניראה שאם הזמן השאלות יבואו עם עצמן.... אני רק אגיד באופן כללי, שבזמן האחרון אני עובר תקופה של שינוי (ואולי כל החיים זה ככה?) בזמן האחרון אני התחלתי להבין יותר בני אדם פחות להעלב מהן ואפילו להתחיל לצפות אותן ומה איתי? אני מרגיש הרבה יותר טוב עם עצמי... ומה בסך הכל עשיתי, גיליתי בנאדם גיליתי חבר שאיתו אני יכול לדבר ולשתף איתו את כל מה שעובר עלי והוא מדבר איתי בגובה העיניינים על עיניינים פילוסופים. פתאום עברתי מתקופה של בדידות לתקופה של אושר ועושר מתקופה של ערכה עצמית ירודה ורגשי נכיחות לגאווה עצמית ולבטחון עצמי שמתגבש לאט לאט... נכון אני עדיין צריך להעצב את עצמי אבל אחת מהשלבים שחשבתי שיהיה נחוץ זה להמשיך ולדון על נושאים פילוסופים... אני חושב שעכשיו ערבבתי הרבה מאוד תחומים שאין (ויש) בינהם קשר... אבל אני חושב שזה קשור בכך שיש לי כל כך הרבה מה לגיד ואני לא ידוע מאיפה להתחיל אני פשוט נותן לעצבאות שלי להקליד.

conatus

New member
שלום חבר

לאף אדם אין חזקה על היידע האנושי ואף אדם לא יודע או זוכר ברגע נתון את כל היידע הזה. אני טוען שיידע הוא חשוב ביותר, אבל כשתושיב קוף בספרייה חוץ מבלאגן אף טיפת יידע הוא לא יכניס לראשו והמסקנה מכך ברורה, שיידע הוא חשוב וטוב שהוא קיים, אך אין לו כל משמעות אם אין לך יכולת חשיבה מספיק טובה על מנת לעבד יידע זה ולעשות איתו שימוש מועיל כלשהו. ולפיכך אני ממליץ לך למצוא דרכים שימריצו את חשיבתך (חשיבה ביקורתית) עוד בטרם תרכוש ידיעות פילוסופיות ואחרות.

למעלה