שלום חברים

יוסלה

New member
שלום חברים

ויש לי עוד שאלה ולפניה אני מתנצל ששמי מופיע רק בין שאלה לשאלה פשוט לעומת כל האריות בפורום הזה, אני לא מעיז (בינתיים...) לענות אני מגדיר שדה שצריכים להכניס בו תאריך. אם מוכנס תאריך אזי הכל עובד טוב ויפה. אבל אני רוצה איזה סקריפט (צד לקוח) ONCHANGE שיבדוק לפני שליחת הטופס אם השדה הוא תאריך, כי אם הוא מכניס למשל 25/32/2001 זה שולח הודעת שגיאה. יש אפשרות כזו, לבדוק שהתאריך שנכנס הוא חוקי, ועוד בצד לקוח? מקווה שהובנתי

דלילה

New member
אפשר לבנות פונקציה של JS שתבדוק

את השדה - אם הוא תאריך חוקי והפונקציה תופעל ב-onchange אבל יש activeX של תאריך שאפשר להשתמש בו...

יוסלה

New member
activeX של תאריך שאפשר להשתמש בו

מה זאת אומרת? תוכלי להסביר לי מעט יותר? תודה

נתן.ל

New member
אם אני לא טועה

activX פועל על השרת ולא בצד לקוח - כך שזה לא יתרון .. מכיוון שאין פונקציה דוגמת isDate בJS אין ברירה אלה לכתוב פונקציה בJS אשר תבדוק את התאריך ... הצעה - אפשר לתת למשתמש אפשרות להכניס את התאריך בשלוש שדות שונים כך לעשות את הבדיקות ואם הכל תקין - לחבר את השדות עם / ביניהם ולהכניס לDB.

נתן.ל

New member
זה היה יכול להיות נהדר, לא ?

אבל לא נראה לי שזה אפשרי ... activeX זו תוכנה ... את יכולה להשתמש בה רק על המחשב(שרת) בו היא הופעלה ... אני לא חושב שיש דרך ליצא אותה דרך הדפדפן למשתמש ולהשתמש בה אצלו ... אף על פי שיש כמה האקרים שעושים את זה
ככה הם ניראים גם ,

זהר פלד

New member
אפשר להשתמש ב activeX בצד הלקוח

אבל יש להם הגבלות חמורות, וברוב הדפדפנים הם פשוט לא מורשים לפעול.

נתן.ל

New member
אז צדקתי או לא ?

אני חייב לדעת ... האם יש חיים על פני השמש ?

כעקרון אני שונאת

להשתמש בקוד שלא אני כתבתי, אבל במקרה הזה, אפילו אני התפשרתי
סקריפט פשוט
מעולה

יוסלה

New member
אומנם הקובץ עוד לא עלה

אבל אני מאוד מאוד מודה על כל העזרה תודה רבה לכם

%אורי%

New member
Vb script:...

הנה מצורף קובץ טקסט עם VBCODE של צד לקוח... רק לצרף לקובץ HTML ואחרי הטופס לקרוא לפונקציה.

וזה נורא, כי?

להשתמש ב-VBS כסקריפט לצד לקוח לא לוקה בשום חסר... במיוחד כשמינון הגולשים בארץ מתחלק לקצת יותר מ-90% כגולשי IE. IE תומך ב-VBS טוב יותר משהוא תומך ב-JS... אין הבדל של ביצועים... ההבדל היחידי, לדעתי, הוא ההבדלה מסקריפט ב-ASP... כי התחביר מבדיל (ויזואלית) בין סקריפט שנכתב על השרת לכזה שנכתב ללקוח. אבל אם זה לא מה שמפריע לך... אין שום מניעה...

שאלה טיפשית

אפשר אבל לפנות לאובייקטים על הדף מ- VBS? נגיד... לפנות מפריים אחד לאחר?

זהר פלד

New member
בצד לקוח? בטח...

ה dom הוא של הדפדפן, ולא של השפה... את כותבת document.write בשתי השפות, לדוגמא.

%אורי%

New member
אני מסכים לחלוטין עם מה שאתה אומר..

אבל מכיוון שVBS אינו סטנדרט בפעולות כאלה של אימות טפסים ושאר ירקות צד לקוח אז אנשים נוטים לשכוח מהיתרונות. כי בסך הכל מי שיתכנת הרבה ב-VBS ישפר את הקישורים שלו בASP (בהנחה שהוא משתמש ב-ASP ב-VB).

זהר פלד

New member
אוקיי... ילדונת, קלטי את זה: ../images/Emo41.gif

זה יותר קצר מהקובץ שהעלית... ויש לו רק באג אחד קטן...

למעלה