שלום חברים

שלום חברים

שלום חברים יקרים! מישהו מפה זוכר אותי? אני מאוד מקווה שכן, בכל מקרה קפצתי לביקור כדי להביא לכם את הקישור לפיוט:"נתנה תוקף", המדבר על יום הכיפורים, ממליצה בחום להדליק רמקולים, ליאת.

ora11

New member
שבת שלום לך ליאת../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

תודה מרגש מאד שנה טובה וגמר חתימה טובה

שבת שלום ליאת, אורה ../images/Emo79.gif../images/Emo16.gif../images/Emo39.gif

לאיש הרוח, ולכל חברי הפורום באשר הם. אכן מרגש הפיוט "ונתנה תוקף" . לכבוד שבת. "יה ריבון." מפי גדי אלון. אוסיף קטע קצר ונדיר, בבצוע החזן ריצ'ארד טאקר. "בראש השנה ייכתבו וביום כיפור יחתמו." שבת שקטה, שבת מנוחה! לכולנו ולכל בית ישראל.

ora11

New member
שבת שלום לך בן אהרון../images/Emo47.gif

תודה נהנתי.אין כמוך שנה טובה וגמר חתימה טובה עלינו ועל כל עם ישראל

השיר "ונתנה תוקף"

נכתב לפני כעשר שנים, לקראת יום הכיפורים, בקיבוץ בית השיטה, בעמק יזרעאל. רוזנבלום, אשר מחלה סופנית, קיננה בקרבו, התיישב בקיבוץ, כדי לספוג את אווירת האבל. בקבוץ אשר שכל במלחמת יום הכיפורים אחד עשר מבניו. עד, שסיים לכתוב את הלחן. לראשונה הושמע השיר בתכנית טלביזיה, כשברקע תמונות, לוויות החללים, שנפלו במלחמת יום הכיפורים. חדשים ספורים אחר כך, נפטר, יאיר רוזנבלום, ממחלת הסרטן. השיר הזה , ככל שזכור לי הוא האחרון, מבין למעלה מאלף[!] שירים שהלחין. ברשותך ליאת, אביא כאן קישור ישיר, לשיר, בבצוע חנוך אלבלק.

הפרטים, שהבאתי, מן הזכרון

כי השיר המופלא הזה, משמש ציון דרך לשיברם, של אנשים רבים ברמה הלאומית, והפרטית. כולל, של מחבר המנגינה. יאיר רוזנבלום. אין ספק שהמנגינה ל"ונתנה תוקף" חודרת, גם לבתי התפילה. הופכת לחלק בלתי נפרד, מן המסורת היהודית. את שכתבתי, לגבי מועד כתיבת השיר, הסתמכתי על הכתוב בקישור על בית השיטה. "במלאת עשרים שנה למלחמה" דהיינו לפני כעשר שנים. כך אני גם זוכר. הקטע מתכנית הטלביזיה. בו מושר השיר, הוקלט ושמור אצלי. מצמרר.

כמובן השיר - אסף. לא הפיוט

ממחזור התפילות. למקרה שנפלה בינינו אי הבנה. מצורף קישור מתוך האתר שהביאה ליאת, בתחילת השרשור.

למעלה