שלום חברים

Tokyo

New member
שלום חברים

אני מתגורר ביפן כבר למעלה משנה ולאחרונה חשבתי אולי ללכת ללמוד איזו אומנות לחימה. אין לי ידע נרחב בנושא הזה ואשמח מאוד לשמוע מה אתם ממליצים ללמוד? אני יודע שיש הרבה אפשרויות אבל בכל זאת אשמח לשמוע את המובחרות. תודה טוקיו

טוב, אם אתה ביפן, תלמד אומנות

יפנית. זה מוריד מהפרק את אומנויות הקונג-פו והטאי צ´י. זה עדיין משאיר מגוון רחב מאד של אומנויות. השאלה החשובה היא: מה אתה מחפש? אני אנסה לכתוב קצת על האומנויות היותר פופולריות, אבל בסופו של דבר, מה שמתאים לי לא בהכרח מתאים לך. א. קנדו - אומנות החרב. אומנות הלחימה הכי מסורתית והכי טקסית ביפן. אם אתה רוצה לקבל חתיכת תרבות כבונוס ללימודי הלחימה, זה הדבר בשבילך. האימונים הם בשריון מסורתי, ועם חרבות מבמבוק, כך שהאפשרות להגנה עצמית ברחוב היא די מצומצמת. ב. קיודו - אומנות הקשת. גם כן אומנות מאד מסורתית, אבל הדגש הוא על הצד המדיטטיבי של אומנויות הלחימה, על יכולת הריכוז. לא כ"כ מתאים להגנה עצמית, אבל די טוב למי שצריך חיזוקים ברורים. ג. ג´וג´יטסו - העתיקה באומנויות היד הריקה היפניות. וכנראה הכי מתאימה להגנה עצמית. עובדים הרבה על בריחים והטלות, והעבודה היא די "קשה" במובן שמגיעים הרבה פעמים לאזורי הכאב. ד. קראטה - התפתח מהג´וג´יטסו באוקיאנאווה (אחד האיים של יפן). טוב, אתה בטח מכיר - זו האומנות הפופולארית ביותר בעולם. מדגישה יחסית את עניין המכות והבעיטות, ויש עבודה עם כלי נשק ייחודיים שהתפתחו מכלים חקלאיים. ה. ג´ודו - אתה גם כן בטח מכיר. אומנות לחימה חדשה יחסית, שהתפתחה מהג´וג´יטסו בהדגשת שני עקרונות: 1. ריבוי הטלות ועבודת קרקע 2. הדגשת האספקט הספורטיבי של הקרבות ו. אייקידו - זו האומנות שאני עושה. אומנות הלחימה האחרונה שהוכרה לפני מלחמת העולם השנייה: כלומר האומנות המסורתית האחרונה. התפתחה משילוב של ג´וג´יטסו וקנדו, ומדגישה את האספקט הרוחני של האומנות, ואת הצורך בהשתלבות הרמונית עם התוקף כדי לנצל את כוחו. אין קרבות, ואין תחרויות. בנוסף לאלה, יש הרבה זרמים, תת-זרמים, שילובים והמצאות. צריך ללכת לראות. בסופו של דבר המורה הרבה יותר חשוב מהשיטה.

Tokyo

New member
מיתר תודה רבה רבה לך

עזרת לי מאוד עם המידע על הסוגים השונים. שוב תודה ואני מאמין שאחליט בקרוב על מה ללכת. טוקיו

שיפוצים ותיקונים מיתר - ומידע נוסף

מיתר, נאה שהואלת לענות כה בהרחבה אבל יש כמה אי דיוקים אשר נובעים מסטיגמות ומדיעות שגויות אשר רוווחות מחוץ ליפאן. ביפאן, כאשר הולכים ללמוד קנדו, הולכים ללמוד את הסגנון בו מתחרים עם מגינים על הגוף והפנים ועם חרבות במבוק (SHINAI ). זו ווריאציה מודרנית של KENJUTSU אשר אליו התכוונת בוודאי. קנדו הוא סגנון מודרני יחסית אז אולי כאשר התכוונת לאמנות הכי מסורתית למעשה התכוונת לKENJUTSU. כתבת ג´וג´יצו, ובכן JUJUTSU נחשב במערב בטעות לאמנות לחימה בידיים ריקות. ביפאן, כל סגנונות הג´וג´וצו אכן מכילים חלק אשר בו יש דגש על לחימה בידיים ריקות אבל למעשה אימונים אצל מאסטר ל JUJUTSU ביפאן כוללים אימונים ברוב כלי הנשק העיקריים של הסמוראי. דבר זה אכן אינו ידוע לרוב הציבור בשל העובדה שברחבי העולם ישנם מורים לJUJUTSU אשר למעשה מלמדים רק את החלק הכרוך בלחימה בידיים ריקות וחלקם אף טוענים שזו האמנות כולה. ולגבי ג´ודו, אכן ברוב המקומות יש דגש על הצד הספורטיבי אך ישנם דוג´ואים רבים אשר אינם נוטלים כל חלק באירועים הקשורים לתחרויות והם רק מתמקדים באימון בסגנון מסורתי. ודבר אחרון - קראטה במפורש לא התפתח מג´וג´וצו. קראטה מקורו באוקינאווה ובאמנויות הלחימה של סין. ג´וג´וצו היא במקורה אמנותו של הסמוראי (בעיקר)ואף שישנן השפעות הדדיות, אי אפשר לומר שהקראטה התפתח מהג´וג´וצו. אוסיף שיש עוד אמנויות לחימה שאפשר ללמוד ביפאן ושבהחלט יש טעם ללמוד גם אמנויות סיניות שכן ישנם מאסטרים סינים ביפאן וגם מאסטרים יפאנים לאמנויות לחימה סיניות. הקהילה הסינית ביפאן היא אדירה. בהחלט שווה לחפש אמנות לחימה סינית אם זה מה שאתה נמשך אליו. צ´י-קונג נקרא ביפאן - KIKOU - קיקו. טאי-צ´י נקרא ביפאן TAI KYOKU KEN יש עוד סגנונות לחימה ביפאן : SHORINJI KEMPO -- סגנון בעל טאץ´ יפאני חזק, אך טוענים שהוא מבוסס על הטכניקות של מקדש שאולין שבסין. NAGINATA DO - אמנות הלחימה בנגינאטה --- מקל ארוך מאוד שבסופו להב. -- אמנות לחימה מדהימה ונהדרת. SHINTAIDO --- אמנות לחימה מודרנית יותר אשר למיטב ידיעתי מבוססת על אמנויות לחימה שונות. SUMO --- כן ישנם גם מועדונים אזוריים אשר בהם אפשר ללמוד אמנות לחימה מדהימה זו. IAIDO -- אמנות לחימה בחרב. IAIJUTSU, DAITO RYU AIKIJUTSU, JODO JOJUTSU, KYUJUTSU, NAGINATA JUTSU, ועוד ועוד.... עכשיו, אם אתה באמת רוצה ללמוד, אז לך אל ה UNTERNATIONAL COMMUNITY CENTER ובקש שם מידע אודות דוג´ואים לאמנויות לחימה, גם ה TOURIST INFORMATION ישמחו לעזור לך ולתת לך מידע בנושא. חוץ מזה התחל לשאול גאיג´ינים ובקש מהם שיקחו אותך לראות מקומות בהם הם מתאמנים. בהצלחה, זאב ארליך.

עוד דבר TOKYO

נשמח את תשמור על קשר ותספר לנו מעל גבי הפורום אודות חוויותיך בדוג´ו ו/או בחיפוש אחר מורה ואמנות שמתאימה לך. רבים ישמחו לקרוא ולקבל טיפה מהחוויה האדירה שבוודאי צפויה לך.

למעלה